31.03.2012 İncirboğazı Gezimizin Görselleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selimsani Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 376
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,177
Ynt: 31.03.2012 İncirboğazı Gezimizin Görselleri

şanzımanda şanzıman :D :D sabahtan beri gezmediğim forum bakmadığım site kalmadı :D adamın biri gitmiş tamir takımı almış kendi sökmüş takmış şanzımanını :D 300 liraya mal etmiş ya

Etiketler

cakalmehmet' Alıntı:
şanzımanda şanzıman :D :D sabahtan beri gezmediğim forum bakmadığım site kalmadı :D adamın biri gitmiş tamir takımı almış kendi sökmüş takmış şanzımanını :D 300 liraya mal etmiş ya

nerde okudun ?
bide senin şanzımanda tam olarak nasıl arıza belirtileri var ?

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
nerde okudun ?

abi benimki vuruntu yapıyor vites geçişlerinde bende şüphelendim götürdüm ustaya, alt kapağı söktük baktık içinde bir mıknatıs var etrafına hep kıl gibi demir parçaları yapışmış, şanzımandan aşındığı için yağa karışan parçalar o mıknatısa yapışmış. kafadan 2-2.5 masraf var dedi :D belkide içinde 1 2 dişli değişcek 300 500 lira parça tutucak 2bin lira işçilik alıcak nası olsa anlamıyoruz ya :D[/td][/tr][/table]

cakalmehmet' Alıntı:
nerde okudun ?

abi benimki vuruntu yapıyor vites geçişlerinde bende şüphelendim götürdüm ustaya, alt kapağı söktük baktık içinde bir mıknatıs var etrafına hep kıl gibi demir parçaları yapışmış, şanzımandan aşındığı için yağa karışan parçalar o mıknatısa yapışmış. kafadan 2-2.5 masraf var dedi :D belkide içinde 1 2 dişli değişcek 300 500 lira parça tutucak 2bin lira işçilik alıcak nası olsa anlamıyoruz ya :D [/td][/tr][/table]

otomatik şanzıman olduğunu var sayarak yazıyorum,
1- içinde öyle dişli grubu yok
2- karter içi mıknatıslar küçük parçacıkları toplamak için her otomatik şanzımanda var ve normal
3- bence yağ çubuğunu çek kokla pis ve keskin bir koku varsa yağı aracına uygun atf yağı ile dğiştir, açtırırsan filtreyide değiştir
4-vites geçiş vuruntuları motor soğukken oluyorsa normal motor ısınınca geçer
5-en önemlisi otomatik şanzıman bittiği zaman araç viteste ve giderken sanki boşta imiş gibi tepki verir ve bu önce ara ara olur,
sende böyle bir şikayet yok neden şanzıman indiricen anlamadım, önce yağ durumu yukarda yazdım yağ seviye kontrolü yap gerekiyorsa yağı değiştir. yağ borularını yağ soğutma radyatörüne kadar kontrol et
inşallah yağ ile iş çözülür

otomatik şanzıman olduğunu var sayarak yazıyorum,
1- içinde öyle dişli grubu yok
2- karter içi mıknatıslar küçük parçacıkları toplamak için her otomatik şanzımanda var ve normal
3- bence yağ çubuğunu çek kokla pis ve keskin bir koku varsa yağı aracına uygun atf yağı ile dğiştir, açtırırsan filtreyide değiştir
4-vites geçiş vuruntuları motor soğukken oluyorsa normal motor ısınınca geçer
5-en önemlisi otomatik şanzıman bittiği zaman araç viteste ve giderken sanki boşta imiş gibi tepki verir ve bu önce ara ara olur,
sende böyle bir şikayet yok neden şanzıman indiricen anlamadım, önce yağ durumu yukarda yazdım yağ seviye kontrolü yap gerekiyorsa yağı değiştir. yağ borularını yağ soğutma radyatörüne kadar kontrol et
inşallah yağ ile iş çözülür

abi motor soğukkende sıcakkende vuruntu yapıyor, içindeki mıknatısın üstü parça doluydu illaki biyerden geldi o parçalar adam bana direk bu bitmiş her an yolda kalırsın dedi oha dedim, ayrıca yağda leş gibi kokuyordu hakkaten ama kırmızı renkteydi yani yeni gibi duruyordu :D önceden 1 şanzıman harcadım dediğin gibi boşa geçme olayı oluyordu ama bunda şu anlık öyle bir sıkıntı yok ama kullanmaya devam edersem tamamen gidermiş ve olay 4-5 bin liraya çıkarmış :D işin kötü yanı bundan başka da musso ustası yok hiçbiyerde, otomatik şanzıman ustası bulsam ona göstericem[/td][/tr][/table]

unuttun ek yapıym

karterdeki mıktatıslara parça toplanma sebebi ya şanzıman yağsız kalmış ve çalıştırılıp yürünmüştür, drive tasları içinde metaliklerle balatalar birbirine sürtünüp dökülmüştür,özellikle beyin kanalları tıkanmasın diye karter kapağına konmuş mıktatıslarda toplanmıştır,
yada soğuk çalıştırılmıştır, atf belirli bir sıcaklığa gelmeden vazifesini yapamamıştır sürtünme fazla olmuştur,

unuttun ek yapıym

karterdeki mıktatıslara parça toplanma sebebi ya şanzıman yağsız kalmış ve çalıştırılıp yürünmüştür, drive tasları içinde metaliklerle balatalar birbirine sürtünüp dökülmüştür,özellikle beyin kanalları tıkanmasın diye karter kapağına konmuş mıktatıslarda toplanmıştır,
yada soğuk çalıştırılmıştır, atf belirli bir sıcaklığa gelmeden vazifesini yapamamıştır sürtünme fazla olmuştur,

yüksek ihtimalle bu tarz bir durum var abi, yani çok çok büyük bir sorun değil bence, bir kaç parçayla hallolucak birşey. aslında gidip gel parçaları birlikte alalım dicem de o zamanda uyuzluk yapıcak iyice bozucak arabayı diye diyemiyorumda[/td][/tr][/table]

şimdi sana diyeceklerki otomatik şanzıman yağı = ATF değişmez eksildikçe üstüne eklenir,
doğrudur ama şunu söylemezler, bu yağda özelliğini kaybedebilir o zaman tamamı filtre ile birlikte değiştirilir ve karter içindeki mıknatıslarda temizlenir,
ama şanzıman indirmek her zaman daha karlıdır ;D

yolda öyle tak diye kalmaz önce giderken boşa geçmiş gibi davranmaya başlar seni yine götürür olmadı basarsın yağı yine götürür,
arabanın kullanım klavuzuna bak orda yazan ATF yi al bütün yağı değiştir, olayın çözülür,
otomati şanzıman sıcakken sakın karterini açma dış soğuk hava beyin içi pistonların eğrilmesine sebep olabilir, önce yağı boşalt karter temizliği yap filtreyi bulursan değiştir, yeni yağ koy olay bitsin yarışa gir

şimdi sana diyeceklerki otomatik şanzıman yağı = ATF değişmez eksildikçe üstüne eklenir,
doğrudur ama şunu söylemezler, bu yağda özelliğini kaybedebilir o zaman tamamı filtre ile birlikte değiştirilir ve karter içindeki mıknatıslarda temizlenir,
ama şanzıman indirmek her zaman daha karlıdır ;D

yolda öyle tak diye kalmaz önce giderken boşa geçmiş gibi davranmaya başlar seni yine götürür olmadı basarsın yağı yine götürür,
arabanın kullanım klavuzuna bak orda yazan ATF yi al bütün yağı değiştir, olayın çözülür,
otomati şanzıman sıcakken sakın karterini açma dış soğuk hava beyin içi pistonların eğrilmesine sebep olabilir, önce yağı boşalt karter temizliği yap filtreyi bulursan değiştir, yeni yağ koy olay bitsin yarışa gir

abi sabahtan beri servis ve tamir manuelini arıyordum sonunda buldum :D orda söküp takmaya kadar herşeyi anlatıyor yağın adınıda biyerlerinde gördüm şimdi incelerken :D tek sorunum filtreyi bulamadım ya filtre nerde acaba :D[/td][/tr][/table]

bence o ustayla fazla uğraşma sana en yakın sanayide bir mercedes tamircisini tanıyanı bul yada tanış,
ben yerinde olsam yarın yağı değiştiririm ama o da pahalı en az 10 - 15 litre atf gidecek arabanın kullanma kitapcığına bak orda atf kod yada numarası verilmiştir marka tercihi sana kalırsa klora seç bence

filitre karter kapağını açınca baktığın an görürsün beynin altında tabii benim gördüklerimde öyle idi.

abi castrol TQ95miş bunun yağı, kuru sisteme 9 litre yağ konuyormuş, serviste doldurursan 4.5 litre konuyormuş hepsi yazıyor kitapçıkta :D deminden beri arıyorum castrol TQ95 bulamadım, senin dediğin yağı mı koysam acaba

cakalmehmet' Alıntı:
abi castrol TQ95miş bunun yağı, kuru sisteme 9 litre yağ konuyormuş, serviste doldurursan 4.5 litre konuyormuş hepsi yazıyor kitapçıkta :D filtreyi nası değiştirtirim acaba :D

şanzıman karterini sök karter kapağı çıkınca hemen üstte dikdörtgen yada kare şeklinde filtreyi görürsün, ama bu soruyu soruyorsan sen sökme çünki filtre vidalarını sökerken bi şeylere zarar verebilirsin hemen altı beyin,
zaten usta söktüğünde miknatıslara yapışan parçaları temizlemiştir diye düşünüyorum, karter kapağını sökersen sen yine temizle
karterden yağı boşalt bekle iyice süzülsün, sonra yeni yağı koy, şanzıman içinde ve tribünde yine yağ kalacak o yağı boşaltamazsın,
yağı doldurduktan sonra yağ kontrolünü motor çalışırken vites p de iken yap eksikse tamamla
bu önemli sonra arabaya biri oturup motoru çalıştırsın vitesi geri r ye takıp frene bassın el frenide çekili olsun bu durumda yağı bir daha kontrol et eksikse yine tamamla, fazla yağ korsam ne olur diye düşünürsen tahliyeden atar

şanzıman karterini sök karter kapağı çıkınca hemen üstte dikdörtgen yada kare şeklinde filtreyi görürsün, ama bu soruyu soruyorsan sen sökme çünki filtre vidalarını sökerken bi şeylere zarar verebilirsin hemen altı beyin,
zaten usta söktüğünde miknatıslara yapışan parçaları temizlemiştir diye düşünüyorum, karter kapağını sökersen sen yine temizle
karterden yağı boşalt bekle iyice süzülsün, sonra yeni yağı koy, şanzıman içinde ve tribünde yine yağ kalacak o yağı boşaltamazsın,
yağı doldurduktan sonra yağ kontrolünü motor çalışırken vites p de iken yap eksikse tamamla
bu önemli sonra arabaya biri oturup motoru çalıştırsın vitesi geri r ye takıp frene bassın el frenide çekili olsun bu durumda yağı bir daha kontrol et eksikse yine tamamla, fazla yağ korsam ne olur diye düşünürsen tahliyeden atar

abi bidahaki buluşmada elini öpücem hatırlat :D yardımların için çooooooooooooooooook teşekkür ederim, yarın bi deneyip ona göre haber vericem sana :D[/td][/tr][/table]

tq95 muadili yağ arıycan ben internette bulamadım
klora nın tq95 ini bulursan onu kullan bence
kolay gelsin iyi geceler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,795
Kaydolan Son Üyemiz
tora2005

SON KONULAR

Geri