4.0 ile 5.2 Arasında ki Yakıt Farkı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asyaasrın Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,695
Ynt: 4.0 ile 5.2 Arasında ki Yakıt Farkı

5.2 V8 kullanan arkadaşların araçlarının 4.0 motorlu araçlarla aynı tüketim değerlerine sahip olduğunu iddia etmeleri kendilerini kandırmaktan başka bir şey değildir. Bu iddiayı dayandırdıkları tek nokta ise 5.2 araçların torkunun yüksekliğidir. Evet 5.2 lerin torku daha yüksektir. Peki bu nasıl bir avantaj sağlar? Her iki farklı motor hacmine sahip araçlar aynı rampayı 90 km/h ile tırmanırken 5.2 olan araç 1800 RPM döndürürken, 4.0 olan araç 2200 RPM döndürmektedir. Bu da sadece o rampa tırmanlırken ortaya çıkan tork avantajıdır. Rampa bittiğinde 5.2 olan araç o hacimdeki 8 tane silindiri döndürmek için daha fazla yakıt sarfetmeye devam edecektir. Hatta 5.2 lerin tamamının sürekli 4x4 olduğunu ve bazı 4.0 ların select trac şanzımanlı olduğunu göz önünde bulunduracak olursak, 5.2 lerin yakıt sarfiyatının görece ne denli yüksek olduğunu anlayabiliriz.

Önemli olan V8 in gürlemesi, motor sesi ise bir arazi aracı değil de, 350 cid HEMI ya da 454 cid V8 sandık motorlu bir firebird, corvette ya da charger kullanmayı tercih ederdim.

Sonuç olarak hem yüksek beygir gücüm olsun, hem yüksek torkum olsun hem de az yakıt tüketsin gibi bir mucizeyi dileği gerçekleştirebilen tek bir motor var; o da: BMW 335 serilerinde kullandığı dizel motoru: 286 HP, 580 nm tork ve 6.5/100 ortalama yakıt tüketimi. Yani ekmeği az köftesi bol bir değer.

Herkese sağlıklı, karlı, çamurlu, sisli ve kazasız seneler.

Etiketler

Bence az yakıyor diye ZJ kasada 4.0 a yönelen 93 modele saplanıp kalır ki bu saatten temiz 93 bulmak çook zor ...97-98 lere baksan vergisi dana gibi maşallah... Cherokee binen benzini yakıtı çok önmsemeyecek bunu peşinen kabul edecek, 4.0, 5.2 arasında 50 kuruş, hadi 100 kuruş olsun fark, değermi sizce ? Bence değmez, kalkışı 106 Gtı gibi olan bir makine için 100 gr lpg fazla yakmış bir önemi yok, hatta 5.2 sahiplerinin bir çoğunun gönlünde ben dahil 5.9 yatar, 2 senesi kaldı şuracıkta vergisi düşmesini bekliyorum valla ::smiley:, 5.9 um olsun benzinli binerim ben ona kaputtaki solungaçlarına gurban ;D.

97 5,2 aracımın 55 lt tankını dolduruyorum 125 tl ye sürekli trafikde basmaya göre 200 - 250 km arası yol yapıyorum V8 in sesine feda olsun valla nediyim...

Jeepe binen birini etkileyecek bir fark olduğunu sanmıyorum, 2500cc Cherokee Sport u olan bir arkadaşım 15 litre yakıyor, 2000cc Honda Crv si olan bir arkadaşım yine 15 litre yakıyor. Ben 5200cc V8 makina ile ortalama 20 litre yakıyorum ve çok makul bir tüketim olduğunu düşünüyorum.

merhabalar.. bende 96 model 5.2 kullanıyorum.. yılbaşı tatili için biraz uzun yol yaptım lpg mi doldurup yola cıktım 90-110 arası hızla gittim 120 km sonra tekrar aldım 41 TL lpg tüketmişti beni çok mutlu etti :smiley:

97 4.0 zj ile 3 kişi ankara dan bursaya geldik dün, bu gün yakıt aldım tekrardan 51 litre yakıt alabildi lpg tankı. 382 km gelmişiz. ortalama hızımız 90 km gibiydi. kimi yerde 100 110 kimi yerde 80 90 giibi kullandık arabayı. nispeten boş bir trafik vardı ve sabit hızda illerledik. tepe göstergesi 12.9 litre diyor du. 13.3 yapıyor aktüel değer(sanırım bu biraz daha büyük olan tekerleklerin sonucu) bilginize.

Bir ust mesajdaki 5.2 li arkadas ile 0,06 kurus fark var aranizda yaklasik olarak. 380 km de 22TL yapar, molada sucuk ekmek ayran parasi kadar :smiley:

fena değilmiş canım :smiley: yemeği bedavaya getirdik.

aumar peki benim 5.9 kac lira yakıcak :smiley:) benzinde 1.1 1.2 tl yı goruyormus ama tuptede 60 kurusun altında yakıcagını zannetmıyorum, su anda bındıgım 14 motorlu tüpsüz aracım benzınle 3.5 kurus yakıyor 25 kurus farla dünyanın en güzel sesini dinlıyecegım :smiley:) arkadaalr bu arada 5.9 icin önerebılecegınız otogaz sıstemlerı neelrdır ben arastırma yaptım ve zavollide yada prins de karar kıldım ama zavolli ile prins arasında tam 1000 tl fark var. sizce cok fark varmı ikisi arasında var ise yakışındamı fark var yok sa sölenıldıgı üzere kalıtedemı ?

tarıkkk' Alıntı:
aumar peki benim 5.9 kac lira yakıcak :smiley:) benzinde 1.1 1.2 tl yı goruyormus ama tuptede 60 kurusun altında yakıcagını zannetmıyorum, su anda bındıgım 14 motorlu tüpsüz aracım benzınle 3.5 kurus yakıyor 25 kurus farla dünyanın en güzel sesini dinlıyecegım :smiley:) arkadaalr bu arada 5.9 icin önerebılecegınız otogaz sıstemlerı neelrdır ben arastırma yaptım ve zavollide yada prins de karar kıldım ama zavolli ile prins arasında tam 1000 tl fark var. sizce cok fark varmı ikisi arasında var ise yakışındamı fark var yok sa sölenıldıgı üzere kalıtedemı ?

daha önce açtığınız konuya verdiğim linkte yeterli cevap var ama sanırım okuma tenezüllünde bulunmadınız...

okuma tenezüründe bulundum bulunmasınada kimisi var diyor kimisi yok diyor zaten su anda hali hazırda bi 5.2 mevcut evde ama ikisinide kullanamıs bırı bunu bılebılır sanırsam 10 kısıden 5 i yok dıyor 5 i ½ 10 15 farkeder dıyor kafam karıstı malesf

5,9 5,2 nin fabrikasyon modifiye edilmiş halidir kısacası...
peş peşe uzun yola gittiğinizde aynı yıpranmışlık ve aynı donanım ve bakım olduğunu farzedersek...
500 km sonunda aradaki fark 20 lira civarı olur...

500 km de 20 tl farkeder veyahut 30 tl ama uzun yolda farketmez bence cunku motor daha buyuk dha rahat ve ekonomık gıder ama sehır ııcnde uzun yolda dedıgınız gıbı ıse rakam farkeden sehır ıcındede 35-40 cıvarı bı fark olur depoda o farkda egzosundan cıkan gürültüye kaputtaki ızgaralara deger diye düsünüyorum

tarıkkk' Alıntı:
500 km de 20 tl farkeder veyahut 30 tl ama uzun yolda farketmez bence cunku motor daha buyuk dha rahat ve ekonomık gıder ama sehır ııcnde uzun yolda dedıgınız gıbı ıse rakam farkeden sehır ıcındede 35-40 cıvarı bı fark olur depoda o farkda egzosundan cıkan gürültüye kaputtaki ızgaralara deger diye düsünüyorum

eee bunları biliyorsanız tereddüt ne? yada ne istiyorsunuz?

kararsız kalmam solenenlere...
en iyisi alıp bizzat denemek her ıkısınıde kullanıp farkları birebir yasamak görmek

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR