<div class="bbWrapper">Benzer sorunları ben de yaşadım. Öncelikle aracım 'd' konumdayken bazen gaz yese de çok nazlı hareket ediyordu. Bu durum arada yaşanıyordu, aracı stop edip tekrar çalıştırınca veya şanzıman soğuduktan sonra geçiyordu. Bazen araç durur vaziyette rolantide çalışırken, vitesle 'd' 'n' 'r' konumları arasında geçiş yaptığımda sert geçişler oluyordu; yine aracı stop edip tekrar çalıştırdığımda bu problem düzeliyordu. Yine bazen araç 3. vitese geçmiyordu, stop edip tekrar çalıştırınca düzeliyordu.<br />
Bu problemler arada yaşanırken, aracımın 'd' konumda ayağımı gazdan çektiğimde gaza basmadan ilerlediği durumlarda daha nazlı hareket ettiğini, bazı eğimlerde 'd' konumda ayağımı frenden çektiğim anda geri kaçırmaması gerektiği halde geri kaçırmaya başladığını fark ettim. Tork konvertöründen şüphelenmeye başlamıştım ki; aradan çok da fazla zaman geçmeden konvertörün ses yaptığını fark ettim. Konvertör ses yaptıktan 3 gün sonra da uzun bir yolculuk sonunda görevini yapamaz hale geldi, araç gaza bassam da yürümüyordu. Yürüse bile çok sert vites geçişleri yaptıktan hemen sonra tekrar araç kavramayı bırakıyordu. Tabi bu arada konvertörden yoğun bir ses geliyordu. <br />
Sorunun şanzımandan olduğu artık kesindi, sonuç olarak tork konvertör revize oldu, şanzıman inmişken komple şanzıman bakımı yapıldı, araç şu an eskisinden çok daha yumuşak vites geçişleri yapıyor. Ayrıca performans arttı. <br />
Anlattıklarınız benim yaşadıklarımla neredeyse aynı; bu sorunu benim tahminime göre şanzımanı sökmeden anlamanız zor. O yüzden şanzıman inmişken her ayrıntıya dikkat ederek toparlamak gerekir; umarım kısa zamanda probleminizi çözersiniz. <br />
Ayrıca tavsiyem şanzımanı bu işten gerçekten anlayan birine yaptırmanız. -(sorunun şanzıman olduğuna kesin gözüyle bakıyor gibi oldum ama kendi yaşadıklarımdan yola çıkıyorum, umarım problem daha kapsamsız şekilde çözülür)- Benim bildiğim kadarıyla da bizim araçların şanzıman söküldüğünde açabileceği en büyük problem tork konvertörüdür ki (türbün diye de geçer) çözümü masraflı olsa da iyi ustalar tarafından yapıldıktan sonra kolaydır. <br />
Saygılar.</div>