4 Çeker Araç Giderleri Paylaşımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hazanfer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,906
Ynt: 4 Çeker Araç Giderleri Paylaşımı

tarık abi bu arada senin cj nerede ya dayının oradan ayaklanmış canavar tamer abiyle bnm cj baş başa kalmış :smiley:

Etiketler

mükafat olarak masaja götürdüm,biraz kaporta boya işi var renk değişimi yapıyorum pütür falan kendine gelsin biraz ::smiley:

ömer_20' Alıntı:
walla sattıgım kişiyi bulamam antalyadan ama benim kullandıgımda o kadar yakıyordu tabiki 100 km hızla giderken yanımdan bi kılın teki solluyordu bende şöyle bi cebimi yokluyodum bakıyorum tık para yok o zaman diyodum olum ömer bosveer sen devam et yoluna para yok bazen para oldugunda gaza asılıp vites düşürürdüm benzinciye yanastıgımda 450-550 ykrs yakardı bilmem bilirmisiniz ama cherokee her modelinde tavanda bir bilgisayar daha vardır orda 100/km kaç kurus yaktıgını söylüyor benim aracım fazla bastıgımda 18 litre yakıyordu yaklasık 50 ytl civarı yakıyordu 100 km sabit hızda 10-12 litre yaklasık 28 - 33 ytl arası yakıyordu. bilmem hiç 5.2 cherokee niz oldumu benim elimden 6 adet geçti he yakan olmuyomuydu ilk aldıgım cherokee km/1 ytl yakıyordu bilmiyorum neden ama yakıyordu

bende 4.0 zj var şanzımanı seçenekli part-time. normal sürüşte 4*2. binek araç gibi yani. benim araç ortalama 16lt lpg yakıyor.
gelelim 5.2 zj ye bir kere motor büyük, 6 değil 8 silindir ama en önemli fark sürekli 4*4 bu da yakıtı artırır.
5.2 kullanan arkadaşlar ile görüştüğümde hepsi aynı şeyi söylüyor.
bu arada benim verdiğim 16 lt ortalama yakıt. ve ağırlıklı olarak şehir içi tüketimi. (araçta 31"*10.5*15 mt lastik 3.5" yükseltme var!)şimdi bu yüketim ile sabit hızla giden tüketimi karşılaştırmak pek mantıklı olmaz. yoksa sabit hızda 5.2 de 16lt değerini tutturur. ama ortala olarak asla tutturamaz. yaklaşık olarak 20-25 lt lpg gibi bir değer çıkar.

dedigim gibi ben bu fiyatları yaktım ben 4 sene galericilik yaptım elimden gecen aracın haddi hesabı yok resimlerdeki grand cherokee orvis 5.2 v8 bu verileri basaran arac digerleride galerimin resimleri

garajın üstten görünüÃ

arkadaşım valla ben alalı daha 2 ay olmadı ama belki yardımcı olur yazayım bende. 98 grand cherokee 5.2 limited.
aracı 23-24 bin ytl ödeyip aldım bu dolmamış iki ayın içinde verdiği sorunların ilki ekranda ''service 4wd switch'' uyarısı yanmaya başlamasıydı, yaptırmayınca ekran bi süre sonra kendini resetledi çünkü gösterdiğim ustam sorunun ne olduğunu anlamamıştı bende yaptırmadım, beyinle ilgili önemsiz bi alarm herangi bi telle ilgili bi uyarıymış sanırım. saatin çalışmaması haricinde bi problem yaratmıyo.. onun dışında araçla ilgisi yok ama masraf dediğin için söylüyorum aküyü değiştirdim, gaz sistemi sıralı sistem olmadığından gaz ayarı kaçabiliyomuş sık sık, onu yaptırdım o sırada emülatörler değişti aynı anda benzinde yakıyomuş araç bi bağlantı probleminden dolayı, onu düzelttik. birde şanzuman yağını değiştirmem gerekli bu aralar. bunların maliyeti ise hepsiyle birlikte:
aracı alırken yaptırdığım expertiz 70 ytl
akü 120 ytl
lpg ayarı+emülatörler+artı adını bilmediğim bi kablo 50 ytl
şanzuman yağını daha sormadım bilmiyorum birde o
yani toplamda 240 ytl iki ay için, allah büyük problem vermesin razıyım buna bu bişey değil, bu arada araç 200 bin milde (360 bin km ediyo sanırım) ve lpg de (sıralı sistem değil) şehir içi 40 ykr yakıyo sakin kullanımda. eğer döşemeye değersem yakıt göstergesi 40 litreyi bile gösterebiliyo aman diyim hiç gerek yok:smiley:
bunun dışında vergisi 6 aylık 2.250 sanırım ama 2009 da düşüyo, birde vergilendirmede şöyle bir durum var eğer aracın yıllık vergisi, aracın kasko değerinin %5 inden daha fazla ise, bir alt dilimden vergilendiriliyosun, benim bu sene görünen altı aylık vergisi 2.250 ama bunu değerlendirirsem çok daha fazla inebilir bilemiyorum daha ödemedim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,867
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Geri