Ynt: 4 Çeker Araç Giderleri Paylaşımı
arkadaşım valla ben alalı daha 2 ay olmadı ama belki yardımcı olur yazayım bende. 98 grand cherokee 5.2 limited.
aracı 23-24 bin ytl ödeyip aldım bu dolmamış iki ayın içinde verdiği sorunların ilki ekranda ''service 4wd switch'' uyarısı yanmaya başlamasıydı, yaptırmayınca ekran bi süre sonra kendini resetledi çünkü gösterdiğim ustam sorunun ne olduğunu anlamamıştı bende yaptırmadım, beyinle ilgili önemsiz bi alarm herangi bi telle ilgili bi uyarıymış sanırım. saatin çalışmaması haricinde bi problem yaratmıyo.. onun dışında araçla ilgisi yok ama masraf dediğin için söylüyorum aküyü değiştirdim, gaz sistemi sıralı sistem olmadığından gaz ayarı kaçabiliyomuş sık sık, onu yaptırdım o sırada emülatörler değişti aynı anda benzinde yakıyomuş araç bi bağlantı probleminden dolayı, onu düzelttik. birde şanzuman yağını değiştirmem gerekli bu aralar. bunların maliyeti ise hepsiyle birlikte:
aracı alırken yaptırdığım expertiz 70 ytl
akü 120 ytl
lpg ayarı+emülatörler+artı adını bilmediğim bi kablo 50 ytl
şanzuman yağını daha sormadım bilmiyorum birde o
yani toplamda 240 ytl iki ay için, allah büyük problem vermesin razıyım buna bu bişey değil, bu arada araç 200 bin milde (360 bin km ediyo sanırım) ve lpg de (sıralı sistem değil) şehir içi 40 ykr yakıyo sakin kullanımda. eğer döşemeye değersem yakıt göstergesi 40 litreyi bile gösterebiliyo aman diyim hiç gerek yok
bunun dışında vergisi 6 aylık 2.250 sanırım ama 2009 da düşüyo, birde vergilendirmede şöyle bir durum var eğer aracın yıllık vergisi, aracın kasko değerinin %5 inden daha fazla ise, bir alt dilimden vergilendiriliyosun, benim bu sene görünen altı aylık vergisi 2.250 ama bunu değerlendirirsem çok daha fazla inebilir bilemiyorum daha ödemedim.