4x4 Heveslisi Bir Üyeye Tavsiyeleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muratacuner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,830
Ynt: 4x4 Heveslisi Bir Üyeye Tavsiyeleriniz

220-250 krş yakan bir 5.2 ZJ mi var LPG ile? yanlış yönlendiriyorsunuz insanları herhangi bir 3500 cc üstü motorlu aracın 30-35 krş altını görme ihtimali yok uzun yolda 80 le bile gitse. şehir içindede tüketim kullanıma göre 50 krş ları geçer. 2500 kiloluk dizel 4x4 araçlar bile standart hallerinde 35 krş dan aşağı yakmıyor, şehir için 40krş ları geçiyor.

Etiketler

Levent bey ve İbrahim bey,,,
İnanın duymak istediğim ve araçlar konusundaki felsemi dile getirdiniz...
ben bu güne dek hep bunları savunup,karşı fikirdekilere(hiç anlayamadığım ince eleyip sık dokuyanlar)hiç kulak vermeden uygulayan ve yaşayan biri oldum...
hatta ilk defa kararsız kalıp,forumlara fikir sorar oldum nedeni bilemiyorum :(
şimdi benim free ve özgürlükçü(yanında farklı olmalıyım)mantalitemi paylaşan sizleri duyabilmek çok sevindirdi beni...
faydalı ve motive dolu sözleriniz için çok teşekkür ederim,saygı ve sevgiyle...

çok fazla dert etmeyin
ben dahil bir çok arkadaşımız aynı metodu uyguladık. bilenlerden fikir ve destek almak iyidir.
gereksiz bir hata yapmayı engeller. doğruya (kendinize göre) ulaşmanızı sağlar.

dilediiğiniz araca kavuşmanızı temennisiyle...

Tempus' Alıntı:
220-250 krş yakan bir 5.2 ZJ mi var LPG ile? yanlış yönlendiriyorsunuz insanları herhangi bir 3500 cc üstü motorlu aracın 30-35 krş altını görme ihtimali yok uzun yolda 80 le bile gitse. şehir içindede tüketim kullanıma göre 50 krş ları geçer. 2500 kiloluk dizel 4x4 araçlar bile standart hallerinde 35 krş dan aşağı yakmıyor, şehir için 40krş ları geçiyor.

neden yanlış yönlendirmeye çalışayaım ki, bundan ne çıkarım olabilir ki? hele de hiç tanımadığım ve muhtemelen tanımıyacağım insanlara karşı...???
bugün itibariyle 13 tane zj-wj resmi olarak aldım (kendime ve çevreme) içlerinde çok yakanıda vardı normal olanıda, geçengün forumda da bir konuda da yazdım wj ye lpg uyguladık, 297krş yaktı 100-120 sabit hızla ve sisteme müdahele ettirdik tekrar, çünkü çok yakıyordu, hatta müdaheleden önce ayrı bir ölçmede 140-190 km süratle 375krş yaktı...
benim aracımla uzun yolda 96 5,2 prins lpg, normal lastikle normal haliyle yaktığım rakamları yazdım, bir arkadaşıma daha aynı araçtan ve aynı marka lpg li araçtan aldık onunki daha fazla yaktı sistemde problem varmış düzeltildi, vs vs
ben de 3,20 bmw otomatik var uzun yolda 170 krş yakıyor daha önce 1,2 opel corsam vardı 180 krş yaktı...

velhasıl satılık aracım falan yok yanlış yönlendirme yapmaya ihtiyacım da yok...
haa şunu da söyliyim aynı 5,2 ye 1milyon yani 1 tl yaktırdığım da oldu, 31 silverstone lastik ve hard arazide....

Dün bir kaç araç baktıktan sonra karar verip 1997 mod.3.9lt discovery1 sahibi oldum...
gerçekten çok beğendim aracı...tarzıma uygun ve sürüş keyfi harika bir 4x4
bu gün bir kaç eksiğini hallettim ve sırada olanlarda var ...
disko kullanıcılarına fikirleri için ihtiyacım var ama burada yazmakla bitmez :smiley:
şimdilik 4 mevsim lastik tavsiyesi istiyeceğim,şu an üzerinde 235-70-16 godyear var ve lastikçim "fena değil ama değiştirirsen iyi olur dedi"ya siz??

şimdilik 4 mevsim lastik tavsiyesi istiyeceğim,şu an üzerinde 235-70-16 godyear var ve lastikçim "fena değil ama değiştirirsen iyi olur dedi"ya siz??

4 mevsimlik asfalt lastikleri karda kışta pek bir işe yaramıyor ama AT ise ne olur bilmiyorum. Normalde en iyisi kışın kış lastiği takmaktır.

Aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın. Lastik olarak BF Goodrich AT tavsiye ederim, asfaltta konforlu, karda çamurda sizi yolda bırakmaz.

olasiliksiz' Alıntı:
Fren mesafesi uzuyor mu?
Araç pick up olduğu için zaten fren mesafesi yeterce uzun :eek: O yüzden önemli bir fark göremedim. Hatta kuru asfaltta lastik sesi kar lastiğine göre fark etmiyor.

Bir ara ben de AT lastik düşünüyorum ama aslında pek ihtiyacım olmadığı için ve fren mesafesini uzatıp yakıt tütetimini de arttırma ihtimali olduğundan pek acelem yok :D
(Bahar ayları gelip de yağmurlu bir günde çamura saplandığımda bu "aslında pek ihtiyacım yok" cümlesini hatırlamam umarım :D Pek ihtiyacım yok dediğim aslında bu jip değil miydi ki?! deyip ufaktan dalıyorum çamurlu yollara..)

olasiliksiz' Alıntı:
Bir ara ben de AT lastik düşünüyorum ama aslında pek ihtiyacım olmadığı için ve fren mesafesini uzatıp yakıt tütetimini de arttırma ihtimali olduğundan pek acelem yok :D
(Bahar ayları gelip de yağmurlu bir günde çamura saplandığımda bu "aslında pek ihtiyacım yok" cümlesini hatırlamam umarım :D Pek ihtiyacım yok dediğim aslında bu jip değil miydi ki?! deyip ufaktan dalıyorum çamurlu yollara..)
Sizin araçta gürültü ve fren mesafesi farkı daha hissedilir olur diye düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR