4x4 Pick-up Kullanıcıları Dikkatine - MTV İndirimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omergin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,214

omergin

Kamp III
Merhabalar,
Belki içinizde bilenler vardır fakat ben yinede hatırlatmak istedim.

2008 model toyota hilux 4x4 pick-up aracımın senelik mtvsi 2605 tl idi. Aracımın kasko bedeli ise 43.830 tl, odeyecegim mtv miktarının aracın kasko degerinin %5' ini geçtigine dair bir form ile vergi dairesine basvurarak senelik mtv miktarımı 1730 tl ye indirdim. Arada azımsanmayacak fark var, 3 sene boyunca bu sekilde vergilendirilecegini dusunursek ciddi miktarda kar etmeniz mumkun.

Saygılarımlara

Etiketler
Ynt: 4x4 Pick-up Kullanıcıları Dikkatine - MTV İndirimi

aynı uygulamadan bende yararlandım hatta araç bile aynı ancak geçtiğimiz yıl için yararlanamadım kasko değeri yüksekti çünkü

mtv indiriminden gecen sene haberim oldu. 2004 den beri ödenenler geçmişe dönük geri de alınabiliyor.ben fazla ödediklerimi de geri aldım. fazla bir uğraşı gerekmiyor. herhangi bir sigortacı o yıllardaki bedelleri formlara yazıp size verecek.türkiye sigortacılar birliğinin net sayfasından mtv ye esas kasko bedellerinin geçmişe dönük örneklerini de printerden yazıp eklesin.eskisi ve bu yılki hepsi için ayrı ayrı form doldursun.bunları ruhsat fotokopisi ve dilekçe ile birlikte vergi dairesine verin.

Ömer bey,bu belge vergi dairesine bır defamı yoksa her sene tekrardan mı verılecek?bu konu hakkında bılgınız varmı?
tesekkur ederım...

ben lafa giriyorum ama cevap veriyim. her yıl vermek gerekiyor. o yıl için ikinci defaya gerek yok. yani ocakta ödediğinizin aynısını temmuzda da ödüyorsunuz.

Merhaba arkadaşlar ben 2007 yedi model bir mazda alacağım acaba bu arazın vergisi ne olur.İndirimden sonra yani(4*4)
yardımcı olursanız teşekkürler.

Sadece Pick-up değil bu durumdaki tüm araçlar yararlanabiliyor bu %5 meselesinden... duyanlar duymayanlara söylesin az para değil :smiley:

Ynt: 4x4 Pick-up Kullanıcıları Dikkatine - Mtv İndirimi

Arkadaşlar Selam,
Bir Mühendis arkadaşım bana Pick-Upların araç sınıfının N1 yani kamyonet panelvan sınıfına girdiğini ve vergi dairesine dilekçe virilerek durumun düzeltilebileceğini ve geriye dönük fazla ödemelerin geri alınabilineceğini söyledi. Ben Antalya vergi dairesine gittim. Ruhsatımdaki araç sınıfının (N1) ne anlama geldiğini sordum. Görevli bir kitap açtı baktı benim Pick-up ım 4X4 olmasına rağmen kamyonet panelvan sınıfında. Ben de bu durumda ben neden motor hacminden vergi ödüyorum yük kapasitesinden ödemem gerekmiyormu diye sordum. Onlarda bana Ulaştırma bakanlığının kendilerine model model liste gönderdiğini ve vergiyi buna göre almak zorunda olduklarını söylediler. Fakat Sang Yong un 4X4 Pick-up motor hacminden değil yük kapasitesinden vergilendiriliyor çünkü sistem e öyle girilmiş. Burada bir çifte standart var. Bunu düzeltmenin hukuki yolu hakkında bilgisi veya fikri olan var mı acaba. Vergilendirirken Arazi aracı (Olmadığı halde çünkü arazi aracı demek sadece 4X4 demen değil yaklaşma açıları uzaklaşma açıları ve araç sınıfı G olmalı) Muayeneye gelince kamyonet. Hız limitine gelince kamyonet. Bu konun birlikte üzerine gitmek gerekli diye düşünüyorum.
Bilgisi, fikri yada tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırlarsa hepimiz için iyi olur diye düşünüyorum. Zira arada uçurum var.

Merhabalar,
aracım 2008 model otomatik 4x4 ssnagyong actyon sport,
bu yılın ilk MTV'sini ödemeden önce sigorta yaptırdığım yere gidip aracın kasko değerine baktırdım,
ondan sonra da hazırladığı dilekçe ile vergi dairesine gidip başvurdum.
hemen dilekçemi işleme alıp MTV'sini 1770 TL (yıllık)'den 1140 TL'ye düşürdüler.
yardımcı olabilmişimdir umarım,
selamlar

Bu arada eklemeyi unuttum, bir çok kişi sizinde belirttiğiniz gibi 4x4 sınıfına hem ruhen hem de bedenen geçebilmek :smiley: için mahkeme yoluna gitmiş ama kazananı duymadım, yani 4x4 olarak vergiye ve 85 km hızı geçmeden kamyonet gibi yola devam :-\ malesef

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,869
Kayıtlı Üye Sayımız
166,942
Kaydolan Son Üyemiz
esesleem

Çevrimiçi üyeler

Geri