7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,441,849
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

acemi80' Alıntı:
Ya bu diyanet yeni bir fetva yayınlamış okuyan oldumu?

Bundan böyle jeep çiler kurban kesmeye. fitre zekat vermeye, çünkü onlar jeeplerine akaryakıt vs. harcalarından dolayı zaten madur durumdalar kurban kesmeleri şeran caiz değildir diye.

Benim soru arada kaynayacak tekrar edeyimde bir jeep çi belki cevaplandırır bir malumatı vardır

Etiketler

HakanBastoncu' Alıntı:
Ufuk Abi,

Gerçekten güzel muhabbetler. Alp kardeşimi hiç görmedim ama telefonda konuşup sohbet ettik, Özgür'ü bir kere gördüm kanım ısındı. Antepli kardeşimiz'le bir kere mesajlaştım, sizinle 3-4 gündür mesajlaşıyorum.... Saydığım tüm insanları marka fanatikliği yüzünden niye kırayım ki? Şükürler olsun hepimiz biraz da olsa pahalı bir hobiyle uğraşıyoruz. Birimizin durumu kötü olsa, arabasını satmak zorunda kalsa ve birimize deseki hadi arabana alda beraber off road yapalım... Çok az kişi hayır der eminim.
Bu tip forum başlıkları kaynaşmayı arttırıyor düşüncesindeyim.

Sevgi ve saygılarımla
Bende fanatiklik yok
Hatta bana kizan arkadaslarim bile var :smiley:
Ayirt etmeden tum araclari seviyorum
Firca atiyolar Sen jeepcisin diye :smiley: (Fabrikada hissem varda) :D
Bu forum gercekden cok guzel
Cok iyi dostlar ediniyoruz Bilgi alisverisi super derecede
Tam zamane isi :D

ayhanbursa' Alıntı:
neden yanlış sorumu sordum çok kibarmı oldum anlayamadımki

Ayhan Bey,

Siz tahriklere kapılmayın. Biz ingiliz kültürüne alışkınız gayet kibar ve güzel bir soru oldu hemen yanıt veriyorum ;D :

Araçlarımız ( Defender) uzun yol, kalmalı seyahatler ve kampların vazgeçilmezi olduğundan Webasto takıyoruz. Gece arka koltuğu yatırıp, Webastoyu açınca demeyin keyfimize. Deri koltukta yatılmıyor k..larımız pişik oluyor ;D ;D ;D Sabah pişik ve bel ağrısıyla uyanmadan güne zinde devam edebiliyoruz.

Hemen Alp Kardeşime'de yanıt vereyim :D

Alp kardeşim RRC'nin koltuk ayarı var. Hem de elektrikli ve hafızalı. Ha benim kullandığım 86 model % 45 off road, % 45 şehir içi günlük kullanım, % 10 lüx ;D

Umarım yardımcı olabildim :D

acemi80' Alıntı:
Benim soru arada kaynayacak tekrar edeyimde bir jeep çi belki cevaplandırır bir malumatı vardır

Mete Abi en azından biz gezdiğimizin tozduğumuzun bedelini ödüyoruz,servislerde sanayilerde heder olmuyoruz ;D ;D

Bu durumda,keyfiyen harcayan zekat da verir fitrede fakat geri kalanlar zorunlu sebeplerden ötürü kimler neyi yapmaz onuda fetvayı veren diyanete sorunuz ;D;D;D

ayhanbursa' Alıntı:
ama zj yada xj sanırım uygulamaz bizde okadar boş yer yok

Yavuz 3 tane XJ veya ZJ'ye bir tane Defender şasi'si takas yapıyodu, 30-40 bine de kupasını, yürüyenini, motor vs yaparsınız sizinde olur vebastolu Defender'iniz ;D ;D ;D

Bu arada çorba servisi yapa yapa canım çekti yaaaaa. Yakında da yok ki bi işkembeci :(

Siz tahriklere kapılmayın. Biz ingiliz kültürüne alışkınız gayet kibar ve güzel bir soru oldu hemen yanıt veriyorum :
......... şimdi tabide bizimde amerikan kültürü ve alışkanlığımızdan olsa gerek jeep le yolculuk yapıp otel yada pansiyonda yada kamp çadırında kalıyoruz ..sakın yanlış anlamayın amerikan kültür ve toplumun değer anlayışında araçta ya evsizler ya suçlular yada polisler kalıyor ..sizin araçta kalmak için bu kadar çaba sarfetmeniz ve ısınmak için bu tür mekanizmalr bulmanız tuhafıma gitti değişik bir şey olsa gerek genede teşekkür ederim ;D

alpaslanepli' Alıntı:
Standart donanımlı bir ZJ ile donatılmış bir land aynı karede olduğu gibi arazidede aynı yerlerdeler. Doğru bir kare olmuş...

Alpaslan bir gün misafirim ol, yan koltuğumu ayırırım sana, bakalım arazide aynı yerdelermi ;D

ayhanbursa' Alıntı:
Siz tahriklere kapılmayın. Biz ingiliz kültürüne alışkınız gayet kibar ve güzel bir soru oldu hemen yanıt veriyorum :
......... şimdi tabide bizimde amerikan kültürü ve alışkanlığımızdan olsa gerek jeep le yolculuk yapıp otel yada pansiyonda yada kamp çadırında kalıyoruz ..sakın yanlış anlamayın amerikan kültür ve toplumun değer anlayışında araçta ya evsizler ya suçlular yada polisler kalıyor ..sizin araçta kalmak için bu kadar çaba sarfetmeniz ve ısınmak için bu tür mekanizmalr bulmanız tuhafıma gitti değişik bir şey olsa gerek genede teşekkür ederim ;D

Vabasto'yu araçta yatmak için değil, ertesi sabah aracın içi ısınmış olsun diye takıyorlar ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,093
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR