7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,644,386

Etiketler

Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

Ben bugün ofroytun kralını yaptım ,yusufçuklar dört bir yandan ötüştüler yine arabanın içinde ;D ;D

Tam sabah kahvemi içiyorum defenderin başında (saat 11-12 falan heralde) bir telefon geldi arkadaşımızın biri (Türkiye offroad şampiyonasında yarışıyor) Tek araçla antrenmana çıkmışlar , bir yarın içine düşmüşler , telefon çekmediğiği için yürüyerek bir tepenin üzerine çıkmışlar, sinyali bulunca beni aradılar.

söylemesi ayıptır bir capon aracı kullanıyor yarışlarda. ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
Ben bugün ofroytun kralını yaptım ,yusufçuklar dört bir yandan ötüştüler yine arabanın içinde ;D ;D

Tam sabah kahvemi içiyorum defenderin başında (saat 11-12 falan heralde) bir telefon geldi arkadaşımızın biri (Türkiye offroad şampiyonasında yarışıyor) Tek araçla antrenmana çıkmışlar , bir yarın içine düşmüşler , telefon çekmediğiği için yürüyerek bir tepenin üzerine çıkmışlar, sinyali bulunca beni aradılar.

söylemesi ayıptır bir capon aracı kullanıyor yarışlarda. ;D ;D

Fotoğraf çekme fırsatınız oldumu?

Sürekli kesilen telefonlara , yol tarifi yapacak bir noktanın olmamasına vede kötü tarife rağmen aracı bulmam arazide 1 saatimi aldı, bu bir saat tek başına full offroad pozisyonunda, dimdik yamaçlara tırmanış, kayalıkların üzerinden geçiş, yarların içine iniş ne ararsan var.

Sonunda sağ salim elemanları bulduk, malum vincim arızalı, allahtan araç küçük ve hafif çekerek çıkarmayı başardık, Geri dönüş için aynı yolu tepmek yerine arazinin içinden devam ederek çıkmaya çalıştık , diğer araçtada vinç yok ve ben batsam beni çıkarması imkansız, iki koltuk, br motor ve bir rollcage den oluşan 1600 cc lik kısa şasi vitara , araç alçak olduğu için yarların duvarlarında yanlayarak gidebiliyor , ama bizim kocaoğlan 2,50 boyla zürafa gibi onun geçtiği daracık geçitlere sığmıyor, bir kaç defa iki tekere kalkarak takip etmeye çalıştım, sonunda bir yarın kenarından yana kayarak içinde ne olduğunu tahmin edemediğim sazlık alanın içine sol iki tekeri düşürdüm.

devam edeyimmi?

Sadece çıkıktan sonra aracın iki kare fotosu var, ama tam fotoğraflık bir gündü açıkçası.

o sazlık balçık dolu bir dere yatağıymış :( sol iki terer balçıkta kayboldu, , benim aracı arkadaşlar bilir kapı eşiği 70 cm falan , o eşik yokolmuştu kapı sadece 4 parmak açılabiliyordu, sağ ön teker havada , sağ arka yere hafifçe temas ediyor :( Yusufçuklar koro yaptılar yine , ve okadar hızlı olduki herşey bir anda kayıp gömüldüm.

discovery-V8' Alıntı:
Sadece çıkıktan sonra aracın iki kare fotosu var, ama tam fotoğraflık bir gündü açıkçası.

o sazlık balçık dolu bir dere yatağıymış :( sol iki terer balçıkta kayboldu, , benim aracı arkadaşlar bilir kapı eşiği 70 cm falan , o eşik yokolmuştu kapı sadece 4 parmak açılabiliyordu, sağ ön teker havada , sağ arka yere hafifçe temas ediyor :( Yusufçuklar koro yaptılar yine , ve okadar hızlı olduki herşey bir anda kayıp gömüldüm.

Kabus gibi ;D ;D ;D

Hiç sorma hocam gitsen gitmiyor , kalsan kalınmıyor, dönsen dönecek mesafe yok , ama önce aracı oradan çıkartmamız gerekiyor devirmeden, ne ağaç nede başka bişey var etrafta, iki taraf 40-45 derece belkide fazla düz duvar, vadi genişliği 5-6 metre tam ortasında 2 metre eninde sazlık balçık, aracı kurtarsak, döndürmek için o balçığın içinde çevirmemiz gerekecek, tam kabus.

elemanları benim sağ basamağa çıkarttık, sallaya sallaya geriye çıkarmayı başardık ama okadar eşelendikki ileriye gidecek yolu tamamen kapattık, suzukiylede bağımız koptu o geriye gelemiyor ben ileriye gidemiyorum :(

Bu maceranın filme alınaması çok büyük bir eksiklik olmuş ama o şartlarda insanın aklına fotoğrafta gelmez.

Onur, Kerim siz telefonlamı yavuzdan bilgi alıyorsunuz böyle bir macera karşısında sesiniz çıkmıyor ;) Ben burada o anın dehşetini yaşıyorum

bir süre geriye gitmeye çalıştım , ama hem yatay eğimde hemde balıçığa teğet gitmek gerçekten çok zordu, sonunda gözü kararttım ne olursa olsun konumuna geldim, yan duvarlardan birine dikine burnumu çıkardım, 3 metre kadar çok dik bir çıkış ondan sonra 150 metre kadar daha az eğimde uzun bir tırmanış var , eşeleye eşeleye o 3 metreyi nasıl tırmandığımı bir ben bilirim, Arkadaşlar mümkün değil diyorlardı ama korku dağları bekler, o 3 metreden sonra tazı hızıyla devrimi hiç düşürmeden tepeye ulaşıncaya kadar durmadım ;D ;D ;D

şimdi orayı tırman deseler hayatta denemem ;D ;D ;D yukarı vardığımda araçtan inip aşağıya baktım ve ben burayı nasıl tırmandım diye kendi kendime sordum, öyle böyle değil yayan çık deseniz çıkmayada inmeyede cesaret edemem, tepede bir sigara molası verdikten sonra suzuki vadinin içinden ben yukarıdan göz temasını kaybetmeden suzukiyide vadinin sonundan dışarıya çıkarttık. Zaten içeride kalsaydı ancak vadinin başından girip yanına gidecektim.

Çok geçmiş olsun ne büyük tehlike yaşamışsın. Zaten normal bir araç olsa oracıkta kalır. Kendisi yardıma muhtaç olurdu. Bir gün bölgenin yakınlarına gidip oranın fotoğraflrını çekmek lazım ilerde neler yaşadığını hatırlamak için.
Gerçi bu macerayı hatırlamak için bir objeye ihtiyacında olmayacakya ;D

Sağol hocam , çıkınca motosikletçilerin bir etkinliği varmış , onları ziyarate gittik , suzuki fotoğraflık poz vermeye çalışırken budefa bir bump ın üzerinde takıldı , ama araçla çekmek yerine , Onurun deyimiyle pilates sayesinde ön tamponundan kaldırıp geri indirdim ;D ;D ;D

Bu fotolarıda orada çektik, hatta o ana kadar yanımda fotoğraf makinası olduğundan haberim yoktu.

101_5839.jpg

101_5840.jpg

Orada suzukiyi baya bir kullandım i maşallah karınca gibi heryere girip çıkıyor ama v8 den sonra bana biraz güçsüzmüş gibi geldi, ama arazi performansı gerçekten çok güzel.

Çifte kavrulmuş macera-eğlence olmuş

Senin arabanında maşallahı var Suzikinin boyu motor kaputuna ancak ulaşıyor gibi görünüyor :D :D :D

acemi80' Alıntı:
Bu maceranın filme alınaması çok büyük bir eksiklik olmuş ama o şartlarda insanın aklına fotoğrafta gelmez.

Onur, Kerim siz telefonlamı yavuzdan bilgi alıyorsunuz böyle bir macera karşısında sesiniz çıkmıyor ;) Ben burada o anın dehşetini yaşıyorum
Mete hocam ,telefon trafiği vardı ama yavuz la değildi,konuyu şimdi okudum,
hakikaten kabus,arazide çaresiz kalmak en kötüsü,ama bir telefonla kazma kürek ekibinin geleceğini bilmek de güzel ;D
yavuz geçmiş olsun,ama sen bi şekilde deveye hendek atlatırsın,bu seferde böyle olmuş, ;D
Herhangi bir hasarın çıkmaması sevindirici,
Dediğim gibi capon mafyası her zaman kazma kürek hazır,
Bir de dağ gibi Amerikan kası mevcut ;D
Ha bide son teknoloji fotoğraf makinalarıda var ;D
acemi80' Alıntı:
Çifte kavrulmuş macera-eğlence olmuş

Senin arabanında maşallahı var Suzikinin boyu motor kaputuna ancak ulaşıyor gibi görünüyor :D :D :D
Mete hocam Samurai de vitarada uzun yıllar kullandım,bakmayın onun boyunun capona benzediğine,
iş sıkıya gelirse çekirge gibi zıplamaya başlar ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,622
Kayıtlı Üye Sayımız
166,921
Kaydolan Son Üyemiz
pluie17

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR