7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,650,867

Etiketler
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

yunus bager' Alıntı:
Abi bu araçlardan bahsediyorsan hiç konuşmayalım hele o yeni model LC ler var modeli nedir bilmiyorum kocaman bişey kıcını başını kovalarayakmı %100 off road aracı olacak
he toyota fs40 ların yani o tip araçların üretimine devam etseydi lafım yoktu
Bildiğim kadarıyla eski Standart defenderde kilit yok ,
kilit olmayan araç kısa şase değilse ,zaten kafadan biter diye düşünüyorum

Kerim abi benim bildiğim LR Defender üretmeye başladığı zaman merkezi diferansiyel kilidi standart olarak koymaya başladı, defender öncesi Serieslerde dif kilit yok diye biliyorum ben.

yazargezeryolçizer' Alıntı:
2009 defenderin TC ve diğer ıvır zıvırla yürüyeceğine inanıyormusun, ?
Abi tahmin ettiğin kadar ızır zıvır yok o sistemi disco 2 de kullanıyor ben burda hiç raslamadım disco2 TC problemi diye

Ve yeni defenderlerde ford puma motoru var ve bu motor defendere uyanlanmış ford motorudur sağda solda motorum puma diyenlere aldanma bildiğimiz ford transit motorudur onlar puma değil
ve 6 ileri şanzımana sahiptir

yunus bager' Alıntı:
Kaynatalım o zaman :smiley:
acentadan alındığı gibi direk olarak (nasıl derler ingilizcesini bilmiyorum ) sert off roada yapacak hangi aracı var

bu manasız bi tartışma bence, tüm araçlar sert offroad yapar, kişiye bağlı, her araziden dönüşte verirsin 5 10 bin lira her türlü offroad u yaparsın.
LRnın acentadan alındığı gibi sert offroad yapacak hangi aracı varmış merak ettim ayrıca ?
LR neden tüm sosyetenin altında şimdi ? Arazi aracı mı yapıyorlar prestij aracı mı ?
Acentadan çıktığı gibi ağır offroad yapan Cihan abinin aracı var en basitinden, bir disco 3 ü sokalım istersen araziye, ya da range rover sport'u? pardon unutmuşum onlarda arazi lastiği takabilecek bir jant bile yok ;D
+ Kerim abinin Pajero var.

emrahmarti' Alıntı:
Kerim abi benim bildiğim LR Defender üretmeye başladığı zaman merkezi diferansiyel kilidi standart olarak koymaya başladı, defender öncesi Serieslerde dif kilit yok diye biliyorum ben.
Emrah merkezi kilit olmazsa ,zaten aracı yürütmek zor,
Ön arka kilitleeden bahsediyorum ama konu karıştı ,
Eski defendermi yeni defendermi ,onu belirlesek daha iyi olacak

Bildiğim kadarıyla eski Standart defenderde kilit yok ,
kilit olmayan araç kısa şase değilse ,zaten kafadan biter diye düşünüyorum
Standart olarak kilit varmı yomu bilmiyorum ama bu pazarlama stratejisi olabilir çunkü serieslere bile kilir takılabiliyor
Bence yanlış düşünüyorsun uzun araçmı daha kolay askıda kalır kısa araçmı

yunus bager' Alıntı:
Abi tahmin ettiğin kadar ızır zıvır yok o sistemi disco 2 de kullanıyor ben burda hiç raslamadım disco2 TC problemi diye

Ve yeni defenderlerde ford puma motoru var ve bu motor defendere uyanlanmış ford motorudur sağda solda motorum puma diyenlere aldanma bildiğimiz ford transit motorudur onlar puma değil
ve 6 ileri şanzımana sahiptir
Yunus yapma ;D ;D ;D
Cihan siteye girsin ,Disco 2 yi en güzel o anlatır,
Patlayan körükler,sensör arızaları benim bildiklerim,
Cihan ın başından bunlardan farklı bir çok olay geçmiş.

fastjunkie' Alıntı:
bu manasız bi tartışma bence, tüm araçlar sert offroad yapar, kişiye bağlı, her araziden dönüşte verirsin 5 10 bin lira her türlü offroad u yaparsın.
LRnın acentadan alındığı gibi sert offroad yapacak hangi aracı varmış merak ettim ayrıca ?
LR neden tüm sosyetenin altında şimdi ? Arazi aracı mı yapıyorlar prestij aracı mı ?
Acentadan çıktığı gibi ağır offroad yapan Cihan abinin aracı var en basitinden, bir disco 3 ü sokalım istersen araziye, ya da range rover sport'u? pardon unutmuşum onlarda arazi lastiği takabilecek bir jant bile yok ;D
+ Kerim abinin Pajero var.
LR nin aldığın gibi hiç modifiye etmeden (bazıları 10 binler harcıyor sadece defender ayarına gelebilmek için ) off roada gidilebilen aracı defenderdir ve her arazi dönüşü 5-10 binde harcamassın eğer oyle bişey olsaydı biz bu araçları yürütemezdik

Ben henüz merkezi dif kilit olmayan defender görmedim ki abi. Bu yeni eski olayını Yunus abi ile karara bağlarsınız artık benim pil bitmek üzere. Klavye başında sızmak istemiyorum ;D

Hepinize iyi geceler.

yunus bager' Alıntı:
Standart olarak kilit varmı yomu bilmiyorum ama bu pazarlama stratejisi olabilir çunkü serieslere bile kilir takılabiliyor
Bence yanlış düşünüyorsun uzun araçmı daha kolay askıda kalır kısa araçmı
Takılabilir tabi ,renault 9 ada takılır ;D ;D ;D
Standart halleri başka iş,
Disco 2 de orta kilit için birde para sayıyorsun.
Toyota Mercedes pajeroda ,fabrika çıkışı bu iş ;D ;D ;D

emrahmarti' Alıntı:
Ben henüz merkezi dif kilit olmayan defender görmedim ki abi. Bu yeni eski olayını Yunus abi ile karara bağlarsınız artık benim pil bitmek üzere. Klavye başında sızmak istemiyorum ;D

Hepinize iyi geceler.
Emrah ,ön arka kilitlerden bahsediyorum ,
o koca oğlan çapraza kalınca ne yapacak ,

Yunus yapma ;D ;D ;D
Cihan siteye girsin ,Disco 2 yi en güzel o anlatır,
Patlayan körükler,sensör arızaları benim bildiklerim,
Cihan ın başından bunlardan farklı bir çok olay geçmiş.
Abi açık konuşuyorum
eğer bir disco 1 alsam defenderle nasıl off roada yaptıysam onunlada yaparım yapamıyorsa yapılacak hale getiririm
ama eger disco 2 alırsam (disco 2 almadan ölürsem gözüm arkada kalır ) binek araç niyetine kullanırım cüssesini seviyorum bakakaldığım araçların başında gelir

yunus bager' Alıntı:
LR nin aldığın gibi hiç modifiye etmeden (bazıları 10 binler harcıyor sadece defender ayarına gelebilmek için ) off roada gidilebilen aracı defenderdir ve her arazi dönüşü 5-10 binde harcamassın eğer oyle bişey olsaydı biz bu araçları yürütemezdik

Yeni defender'dan mı bahsediyorsun ?

emrahmarti' Alıntı:

Hepinize iyi geceler.
Emrah orta kilit defenderde bir opsiyonel değildir defenderin özelliğidir sonradan takılan yada çıkarılan bir sistem değildir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,627
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR