7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,433,591

Etiketler
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

nkurtkaya' Alıntı:
Sedat, marin tipi akülere baktın mı?

Nejat bey

Sadece internetten baktım, gördüğüm kadarı ile off road araçlarında hep Optima kullanmışlar. Diğer markalarında marin aküleri var ama kullanana denk gelmedim.
Mutlu akünün fabrikasına geçen hafta marin akü için e-posta gönderdim fakat cevap yazmadılar.
Ankaraya döndüğümde akücüleri gezeceğim. Gerçi daha önce de kısa bir araştırma yapmıştım ve satıcıların çoğunun bu konuda bilgisinin olmadığını görmüştüm.

nkurtkaya' Alıntı:
Benim aracım en iyi off-road aracı :smiley:

(Not: En iyi off-road aracı arkadaşınınkidir ;D ;D ;D Sağım-solum, önüm-arkam 110 V8 :smiley: )

Direksiyonda olmayınca tad vermiyor.

Geçenlerde 3 günlüğüne Trablusa gittim, 1400 km'lik yolun 400 km'si kumda geçti.
Arka koltukta çevreyii izlemek hiç tad vermedi. Arabama kavuşacağım günü dört gözle beklemeye başladım.

hsbasar' Alıntı:
Nejat bey

Sadece internetten baktım, gördüğüm kadarı ile off road araçlarında hep Optima kullanmışlar. Diğer markalarında marin aküleri var ama kullanana denk gelmedim.
Mutlu akünün fabrikasına geçen hafta marin akü için e-posta gönderdim fakat cevap yazmadılar.
Ankaraya döndüğümde akücüleri gezeceğim. Gerçi daha önce de kısa bir araştırma yapmıştım ve satıcıların çoğunun bu konuda bilgisinin olmadığını görmüştüm.

Özel mesaj olarak bir link atacağım, orada akü konusunda bazı bilgiler var, belki faydas dokunur.

nkurtkaya' Alıntı:
Özel mesaj olarak bir link atacağım, orada akü konusunda bazı bilgiler var, belki faydas dokunur.

Bahsettiğim linkte sen zaten yazışmıssın :smiley: . İstersen Engin'e tekrar danış.

nkurtkaya' Alıntı:
Bahsettiğim linkte sen zaten yazışmıssın :smiley: . İstersen Engin'e tekrar danış.

Hatırladım o linki. Engin bey sadece vinç için 2. akü kullanmış. Durum böyle olunca akü boşalmıyor, sorun kalmıyor.
Benim durumumda ise araçta elektrikli aletler (buzdolabı, invertör v.b.) araç dururken çalışacağından akü belirli bir seviyeye kadar boşalacak.
Anladığım kadarı ile starter aküler bu durum için uygun değil.

hsbasar' Alıntı:
Hatırladım o linki. Engin bey sadece vinç için 2. akü kullanmış. Durum böyle olunca akü boşalmıyor, sorun kalmıyor.
Benim durumumda ise araçta elektrikli aletler (buzdolabı, invertör v.b.) araç dururken çalışacağından akü belirli bir seviyeye kadar boşalacak.
Anladığım kadarı ile starter aküler bu durum için uygun değil.

Benim de anladığım kadarıyla Disco'yla devam mı :smiley:

nkurtkaya' Alıntı:
Benim de anladığım kadarıyla Dsico'yla devam mı :smiley:

Bunlar daha önceden planlanmış ve bir termine konmuş işler.
Tmax 2. akü sistemi, 400v invertör, çakmak soket çoklayıcı ve buzdolabını almıştım. Dönüşte akü, kompresör ve çalışma lambası alıp elektrik işlerini bir seferde tamamlamak istiyorum.

İlgilendiğim diğer aracın sahibinden bir cevap alamadım henüz, o nedenlede Disconun plan programını bozmadım.

Bugün hem çamurda hem de kumda oynadık. Freelander'ları ve LR4'ü arazide görmek, onlarla gezmek çok güzel :smiley:

IMG_6971.jpg

IMG_6973.jpg

IMG_6984.jpg

hsbasar' Alıntı:
Bunlar daha önceden planlanmış ve bir termine konmuş işler.
Tmax 2. akü sistemi, 400v invertör, çakmak soket çoklayıcı ve buzdolabını almıştım. Dönüşte akü, kompresör ve çalışma lambası alıp elektrik işlerini bir seferde tamamlamak istiyorum.

İlgilendiğim diğer aracın sahibinden bir cevap alamadım henüz, o nedenlede Disconun plan programını bozmadım.
Abicim amma kastın:smiley:))) 300 Mutluya vereceğine al Optimayı 500'e ölene kadar kullan. 1000 defa full deşarj ve şarj olabiliyor. Araba tam 1 sene yatıp tek marşta çalışabiliyor. Daha ne diyim...

umutcelikel' Alıntı:
Abicim amma kastın:smiley:))) 300 Mutluya vereceğine al Optimayı 500'e ölene kadar kullan. 1000 defa full deşarj ve şarj olabiliyor. Araba tam 1 sene yatıp tek marşta çalışabiliyor. Daha ne diyim...

500 e sarı başlı Optima varsa hemen bana hesap numaranı ver parasını gönderiyorum, al bir tane

Zaten senin iyi bir elektirikçin varmış, muhtemelen ona yaptıracağız montajı. Akümüde güvenli bir yerde sakla.
Sonra kazan doğurdu öldü hikayesi olmasın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR