80 Km Hızla Duvara Çarpma Anında Yaşananlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,451

Etiketler

Ynt: 80 Km Hızla Duvara Çarpma Anında Yaşananlar

paylasim icin tesekkurler .. bu bilgileri aklimizda tutmakta fayda var..
henuz cocuk iken,50'li yaslardaki cok deneyimli ,uluslararasi soforluk yapan bir yakinimiza sormustum ..sizin gibi iyi sofor nasil olunur diye ..
oda gulumseyerek " iyi sofor YOK'ur... DiKKATLi sofor vardir " demisti ...

bu arada asagidaki ornegi biraz daha iyi canlandirabilmek icin kucuk bir hesapla ;saatte 80 Km HIZ ile giderken
bu rakamin "SANiYE 'de 22 metre " HIZ ile yol alginizi yada CARPTIGINIZi dusunebilirsiniz ...

kazasiz ... saglikli.. keyifli geziler herkese ...

Ben emniyet kemeri yüzünden 6 aylık kardeşimi kaybettim. Takın işte, boğmaz ya sizi takınca. Ölmek, yakınlarınızı kaybetmek daha mı iyi.

çağdaş90 başınız sağolsun küçük büyük fark etmez ama yinede insan etkileniyor henüz o yaşlarda olması ayrı bir üzüntü .
emniyet kemerinin adı üstündedir başka ada gerek te yoktur , emniyet kemerinin takılmamasının tek sebebi ölümü kendimize yakıştıramamızdan kaynaklanıyor , yıllarca o canım lüx son model araçların camlarından ne saçlar ayıkladım .
iç anadolu yollarında seyreden bir müşterim bir traktörün römorkuna arkadan 100 km nin üzerinde hızla çarpmıştı neticede sağ ön koltukta oturan bu kişinin emniyet kemeri takılı olduğundan sağ kalmıştı fakat bağırsakları patlamıştı ama bağlı olmasaydı sanıyorum poşetle toplanırdı cesedi ve şuan sağlıklı ve sıhhatli yaşıyor , aracın resmine şuan ulaşamadım bulduğumda yüklerim.

Emniyet kemersiz en lüks/güvenli araca binmektense, emniyet kemerli en sade/sıradan arabayı tercih ederim... canını seven herkese de ısrarla TAVSİYE ederim :smiley:

Emniyet kemeri ile alakalı çok güzel/anlamlı videolar var;

http://www.youtube.com/watch?v=r6fasoy0ehI

of ya herkes kemeri tak falan diyor da ben şu kemere birtürlü alışamadım.. önerisi olan var mı acaba :smiley:

:D onu yapabilsem zaten yardım istemem

MmarSnan' Alıntı:
of ya herkes kemeri tak falan diyor da ben şu kemere birtürlü alışamadım.. önerisi olan var mı acaba :smiley:
Allah gecinden versin tabiiki ...daha yasin cok genc olmasa sana yapilacak oneri cok ... bu isin alternatifleri en azindan gunumuzde dusundugun kadar cok degil ...
tercihde sana kalmis .. :-\

MmarSnan' Alıntı:

kemer memer hikaye zaten öleceksin ha öyle ha böyle ne farkeder
kaç kişi 90 nın altında gidiyor ki

MmarSnan' Alıntı:
Siz beni izlemeye heleki mesleğim ile açmış olduğum konuları okumaya devam edin hiç bir sorun ve sıkıntınız kalmaz. ;)

tamam bugünden başlayıp kemer takmayı deniym :smiley:

S.n Mimarsinan bey bakın konumuz üzre tamda bugün hürriyet gazetesinden sizin için çok olumlu bir haber geldi zamanlama çok yerinde. biz sizler yani aklı selim insanlar için varız buyrun okuyun.
MmarSnan' Alıntı:
tamam bugünden başlayıp kemer takmayı deniym :smiley:
Bakın bana tamam derken neler neler kazanmışsınız. tıklayın

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12933550.asp

seyyah-34' Alıntı:
S.n Mimarsinan bey bakın konumuz üzre tamda bugün hürriyet gazetesinden sizin için çok olumlu bir haber geldi zamanlama çok yerinde. biz sizler yani aklı selim insanlar için varız buyrun okuyun.

hmm buna tevafık deniliyor sanırım :smiley: iyi ki tamam demişim bundan sonra da takmaya devam ederim.. böyle bir pozisyondan hafif yaralı çıkabilmişse söylenebilecek birşey yok :smiley:

seyyah-34' Alıntı:

Ayni haberin altinda bir kullanicinin yorumu var gormussunuzdur oda haber kadar ders verici ...
==>> Hugh Bullet 13/11/2009 - 16:06

Emniyet kemerinin kullanilmasina buyuk bir inanci olan biri olarak bu olayin herkeze ders olmasini dilerim. Benim yasadigim ulkede, polislerle yapilan bir roportajda, polis memuru soyle bir sey demisti " Simdiye kadar, hic bir kazadan sonra, emniyet kemerini cozerek arabadan olu cikarmadim."

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,030
Kayıtlı Üye Sayımız
166,773
Kaydolan Son Üyemiz
Empecese

SON KONULAR

Geri