AB Standardındaki Muayene İstasyonları Sürücülerin Kabusu Oldu!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,481

YOL

SEDAT AÇIL
Yer
İstanbul, Acıbadem
Web
www.sedatacil.com
Telsiz Çağrı Kodu
TB2FKL
TÜVTURK'un Mart ayından bu yana faaliyet gösteren araç muayene istasyonlarında AB standartlarında kontrol yapılması nedeniyle araçlar çevre illere götürülüyor.

Mart ayından bu yana hizmete giren TÜVTURK muayene istasyonlarında yapılan AB standartlarındaki muayene nedeniyle birçok sürücü geçer not alamayacağı düşüncesiyle araçlarını çevre illerdeki muayene istasyonlarına götürüyor. Örneğin Trabzon'da hizmet vermekte olan TÜVTURK muayene istasyonuna gitmek istemeyen sürücüler araçlarını TÜVTURK'un faaliyete geçmediği Giresun, Rize veya Gümüşhane'ye götürüyorlar. Yetkililer esnafın %65'nin muayenelerini bu illerde yaptırdıklarını söylüyorlar.

Diğer yandan TÜVTURK tarafından yapılan araştırmada Türkiye'de 12 milyon motorlu araç bulunduğu ve her 10 araçtan 3'ünün ise muayenesiz olduğu ortaya çıktı. Yetkililer, ''kusursuz'', ''hafif kusurlu'', ''ağır kusurlu'' ve ''emniyetsiz'' olarak farklı değerlendirme kriterleri ile muayeneden geçirilen araçlarla ilgili hiçbir tavizde bulunulmadığını, istasyona gelmeyen bir aracın muayenesinin gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını söylüyorlar. Muayene sırasında; fren tertibatı, direksiyon sistemi, görüş şartları, aydınlatma sistemi, aks, jant, lastik, süspansiyon sistemi, şase ve şase bağlantı parçaları, emniyet kemerleri, yangın söndürme tüpü, üçgen ikaz reflektörü, gürültü seviyesi ile egzoz emisyon kontrolü, ilk yardım çantası gibi diğer donanımlar da titizlikle kontrolden geçiriliyor.

TÜVTURK şu ana kadar Trabzon, Elazığ, Kırklareli ve Kırşehir'de olmak üzere 4 ilde muayene hizmeti veriyor. Bu yıl sonuna kadar 81 ilde, toplam 189 sabit araç muayene istasyonu kurulacak. Sabit istasyonların yanında 81 adet gezici muayene istasyonunun da hizmet vermesi hedefleniyor.

Tüm şehirlerde hızla yürürlüğe girmekte olan muayene istasyonları İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerde 2008 yılının sonlarına doğru tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak. Büyük şehirlerde çalışmalar bütün hızıyla sürerken gezici istasyonlar da tüm Türkiye çapında hizmet vermeye başlayacak.

Araç, yol ve can güvenliğiniz için aracınızın periyodik muayenesini beklemeyin. Aracınızın bakımlarını zamanında yaptırın, değişmesi gereken parçaların hiç beklemeden yenilenmesini sağlayın. Bu sayede hem yakıt sarfiyatınız artmadan aracınızı güvenle kullanın, hem aracınızın 2. el değeri korunsun, hem de bakım masraflarınız azalsın...

www.sigortam.net

Etiketler

Ynt: AB Standardındaki Muayene İstasyonları Sürücülerin Kabusu Oldu!

Hiç bir aracımı düşünmemde(sorunsuz), yanarım off-road aracıma :(
Bana '' Bu ne kardeşim bu kadar yüksek, alçaltta gel'' derse yandığımızın resmidir :D ..

Vinç ve çeki demirini ruhsata işletme prosedürleri belli ama aracın standarttan yüksek olduğunu anlarlar mı? veya bu konu hakkında hala kanun boşluğu var mı?

Araçlarınızın fabrika çıkışlarına (katalog fotoğraflarına) bakın, orada ne görüyorsanız o olmalı muayene sırasında ;D

Peki en son ne olacak ? ..Bunları kanunun öngördüğü şekilde aracımıza işletebiliyorsak ne mutlu. Ama standartın haricinde her şey yasaksa ve taviz vermezler ise ne olacak ?

Amerikada nasıl yapıyorlar merak ettim. Belkide off-road araçlarına tadilat izni alıp sadece trafiğe kapalı yerlerde kullanıyorlardır.Devasa araçları olduğunu biliyoruz..Kim bilir ?

erbaa da dün muayene vardı. benim 69 dizel tuzla jeepi götürdüm. emniyet kemeri olmamasına rağmen su fiskiyesi yok diye geri çevirmeye kalktı, bende bunun orjinalinde yok su fıskıyesi dedim. Cam sileceklerini çalıştır o zaman dedi. Silecekler o kadar yavaş çalıştı ki adam güldü ve imzaladı. Tabi komşudan alınmış yangın tüpü ve ilkyardım çantam vardı. sonuçta yapıldı yani. bir daha ki muayeneye kadar satmalıyım.

Jeep34' Alıntı:
Peki en son ne olacak ? ..Bunları kanunun öngördüğü şekilde aracımıza işletebiliyorsak ne mutlu. Ama standartın haricinde her şey yasaksa ve taviz vermezler ise ne olacak ?

Amerikada nasıl yapıyorlar merak ettim. Belkide off-road araçlarına tadilat izni alıp sadece trafiğe kapalı yerlerde kullanıyorlardır.Devasa araçları olduğunu biliyoruz..Kim bilir ?
orjinal menşeili ve faturalı imalat yeterlilik belgesi üretici firma uygunluk montaj yetki belgesi olan kişiler tarafından hazırlanmış her araç ruhsata değişiklileri ile işlenecek . lpg işlenmesi ile aynı mantık ek 1 formuna değişiklikleri doldurup özel araç muayenesi kısmında işleteceğiz.

Aklıma nedense egzos muayenesinin ilk çıktığı zamanlar geldi. ::smiley:

tamam muayeneden kaçacak halimiz yok ama bizim sorunumuz aracın yürüyen aksamı motoru ve güvenliğini ilgilendiren muayeneler değil onları kimse istemese de biz zaten adam gibi yaptırıyoruz ama fabrikadan çıkarken üzerindeki bu vida yoktu ya söktür ya da işlet gel gibi saçma sebeplerle zorluk çıkartırlarsa o zaman yandık demektir.

ben geçen hafta (08/05/2008) 94 zj yi muayene ettirdim...
tam bir kavram kargaşasıydı:smiley:

orda biri arka arkaya 8 araç çekmiş ve bir set hazırlamıştı...
ambalajında bir adet yangın tüpü ve ilk yardım çantası var, her aracın bagajına sırayla koydu ve göreclilerde bunu göre göre hepsine imzayı bastılar...

benim araçta ilk yardım çantası yoktu tüp vardı ama bagajı açmadılar bile. yetkili motora baktı ve" çok mu yakıyor bu melet" dedi bende eh işte yakıyor dedim ve imzaladı....

bu arada ben hekimim ve şu ilk yardım çantasına kafayı takmış durumdayım:smiley:
hiç bir aracımda ilk yardım çantam yoktur...

nedeni şu.... bi açın bakın içinde ne var diye...
elin kirlenmesin diye eldiven, gazlı bez ve ölonün suretini çiz diye tebeşir....

sakın yanlış anlasılmasın aracımda "kızılay ilkyardım çantası" yok ama kendi çantam var:smiley:
benim çantamda ameliyat takımı, steril örtüler, airway ve dikiş setleri lokal anestezikler vs var....

yani günlük klinikte yaptığım lokal ameliyatları Allah göstermesin ama bir kaza anında da trafikte de yapabilirim...
ve bir kere bir polis sırf ilkyardım çantam yok diye ceza yazmaya kalktı vende açtım ameliyat çantamı ama zor ikna ettim:smiley:

mogzilla' Alıntı:
Osmanlının yasağı 1 hafta.Sonra bulunur bir çaresi. ;D

Geçen hafta Trabzon'da ki muayene istasyonu çalışanları, muayeneye gelenlerden dayak yemiş ;D

Sanayileşme, tarım, eğitim, sağlık, ulaşım, taşıma, yereli geneli herşeyiyle ortadoğu standarlarına mahkum edilmiş memlekette, iş para toplamaya gelince AB standarlarına göre davranırsan bu dayak müstahaktır derim :smiley: Ama yanlış kişiye atılmış ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,618
Kayıtlı Üye Sayımız
166,915
Kaydolan Son Üyemiz
erol samancı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR