ABS ışıgı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ForSub Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,604

ForSub

Yeni Üye
iyi Aksamlar,Terios(2007 model) umla İstanbula geldigimde özellikle kıs aylarında ABS ışıgı yanmaktaydı,belli bir km den sonra ısık sonuyordu.Telefonla arabamın bakımını yapan servisi aradıgımda gelin bakalım diyorlardı oraya dondugumde ısık yanmıyordu(Bodrum).bu sene yine iki ay kalmak icin İstanbula geldim yine aynı problem.Daihatsu ALJ yi aradım Şükrü beyle gorustukten sonra cevizlibag daki servise goturdum ısık yanar vaziyette,kontagı kapatıp acınca ısık yeniden yanmadı ve dolayısıyla gecici arıza verdi ve sıfırlandı.bir hafta sonra aynı problem, aynı servise dondum ve kontagı kapattırmadan makineye baglandı hele sukur dedim C0200 kodlu problem (ABS hız kontrol sensörü),temizlendi bu arada 37500 bakımını yaptırdım+balatalar (3-5000 km daha yapabilirdim ama kafam rahat olsun diye degistı)toplam 340 TL.tam servisten cıkarken ısık yeniden yandı ???olacak gibi degil derken eve donup ALJ yi (ŞUKRU beyi)tekrar aradım cozum bulmalarını rica ettim.bugun arabamı gormak istedigini soyledi ve Çekmeköy Toyota plazaya gittim.orada ısıgın yandıgını gordu ve beni Akyıldız servisine yonlerdirdi(Çekmeköy).Sensör yeniden temizlendi,uzun bir bekleyisten sonra supriz Şükrü bey elinde benim sensorle yanıma geldi degistiklerini soyledi.garantisi bitmis olan arabamın bu parcasını garanti ye aldılar:biraz uzun oldu ama Arkadaslar daha da uzun olabilirdi Akyıldız servisi biraz uzak ama Anadolu yakasındakilere tavsiye ederim (Emre bey).Arkadaslar Terioslarınızın kıymetini bilin bir kac yıl sonra burada Toyota ablemleriyle satılırsa sasırmayın 55-65000 arasında.

Etiketler
Ynt: ABS ışıgı

Arkadaşım geçmiş olsun. Sizi çok iyi anlıyorum. Cevizlibağ'daki servis yani KAR otoyla benim de acı bir tanışmam olmuştu. Ben de alt oksijen sensörü problemi yaşamıştım. Kar oto yüzünden aslında çok basit olan bu problem ucuz Brezilya dizilerine dönmüştü. Şükrü beyle de bu sorunu uzun uzun konuşmuştuk, buna rağmen sizin Kar otoya gitmenize nasıl seyirci kaldı bilemiyorum. Kar oto dedikleri yer aslında citroen servisi. Daihatsu olarak sadece bir masa ve usta olarak da çok acı ama sadece 1 kişi var.
Keşke probleminizi daha öncesinden yazsaydınız da siz de boşu boşuna uğraşmasaydınız.
6 ay süren acı tecrübemden sonra öğrendim Daihatsu dediğiniz zaman benim bildiğim Çekmeköy'deki Akyıldız Merkez servisi ve Maslak oto sanayi sitesi 2. kısımdaki Tezerler... Farklı servislere gidipte gerçekten memnun kalan Daihatsu'cu arkadaşlar varsa bilgilendirme açısından yazarlarsa aramıza yeni katılan arkadaşlar açısından çok iyi olacaktır.

Teşekkürler Tameray bey.Cevizlibag da bir tek İbrahim Usta vardı, iyi niyetli isinden anlayan biri gorunumundeydi.Ama sizinde bahsettiginiz gibi orada kesinlikle uvey evlat muamelesi var Daihatsu icin.Onları da anlamak lazım diyorum Citroen le -Ford la geciniyorlar, butun kabahat (varsa eger)Daihatsunun politikasında. Saygılar.

Daihatsu'nun orada üvey evlat muamelesi gördüğü doğru. Zaten telefon açtığınızda citroen kar plaza diye karşılanıyorsunuz. Kar oto için konuşulacak çok şey var ama artık daha fazla konuşup moralimi bozmayacağım Allah'a havale ettim. Doğru servisi bulup işinizi hallettirdiyseniz ne mutlu size. Aracınızı güle güle kullanıp keyfini çıkarın. Yolunuz açık olsun...

[6 ay süren acı tecrübemden sonra öğrendim Daihatsu dediğiniz zaman benim bildiğim Çekmeköy'deki Akyıldız Merkez servisi ve Maslak oto sanayi sitesi 2. kısımdaki Tezerler... Farklı servislere gidipte gerçekten memnun kalan Daihatsu'cu arkadaşlar varsa bilgilendirme açısından yazarlarsa aramıza yeni katılan arkadaşlar açısından çok iyi olacaktır.

[/quote] merhabalar.bir konuyu düzeltmemde sakınca yoktur sanırım.ben de bir daihatsu calışanıyım.akyıldız otomotivde calışıyorum.biz merkez servis değiliz. alj nin bir bayisiyiz yanlış anlaşılma olmasın.alj kapatınca yanında acmış gibi olduk:smiley:biz altunizade.de ki bayii idik ancak daha geniş bir yer olduğu için çekmeköye taşındık.servis konusunda avrupa da tezerler anadolu da küçükyalıdaki özay oto en eski daihatsu servisleridir. artı olarak özay ilk servistir ;) hatam varsa affola saygılarımla..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler