action sport 4WD sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cavdare Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,312

cavdare

Kamp II
Yer
ispir
arkadaşlar benim aracın son 5-6 gündür 4WD arıza lambası yanıyor...stop edip tekrar çalıştırınca bazen sönüyor....servise gittim bilgisayara bağladı beyne arıza kaydı göndermemiş...benzer sorun yaşayan veya sorunun sebebine ilişkin yorumunuz varmı...birde aracın sağ arka tarafta tekerlekle çamurluk arasındaki mesafe soldakine göre yaklaşık 1,5 cm daha az...amortisörler sağlam görünüyor..bu fark önemlimidir..neden olabilir..teşekkürler....

Etiketler
Ynt: action sport 4WD sorunu

arkadaşlar benim aracın son 5-6 gündür 4WD arıza lambası yanıyor...stop edip tekrar çalıştırınca bazen sönüyor....servise gittim bilgisayara bağladı beyne arıza kaydı göndermemiş...benzer sorun yaşayan veya sorunun sebebine ilişkin yorumunuz varmı...birde aracın sağ arka tarafta tekerlekle çamurluk arasındaki mesafe soldakine göre yaklaşık 1,5 cm daha az...amortisörler sağlam görünüyor..bu fark önemlimidir..neden olabilir..teşekkürler....

Lambayı elektronik beyin zaten kendisi yakmıyor mu nasıl beyne arıza kaydı göndermemiş?

1.5 cm lik fark yamuk şaseyi gösteriyor olabilir. Size "sıfır" kazalı araç satmış olabilirler, tabi yanlışlıkla kısa yay takılması gibi basit birşey de olabilir. Tarafsız birilerine gösterin derim.

walla bilemiyorum..bilgisayara bağladı...bir arıza göstermedi...aracı çalıştırıyorum.arıza lambası yanıyor..stop edip tekrar çalıştırıyorum sönüye..kafasına göre yani...lamba yanmazken 4H yide 4L yide deniyorum çalışıyor...ama lamba yanınca sadece 2h çalışıyor diğerlerine geçmiyor...istanbula da sorun dedim..ilerde daha büyük bir sorun çıkarmasın...eğre sebebini bulamazsalar memlekete gidince birde erzurumdaki servise gösterecem...illaki bişey varki yanıyor...artık şanzumandamı..düğmelerdemi, beyindemi bilebiyorum...

diğer konuya gelince kasanın aracın her iki trafıylada baktığınız zaman kasada sorun yok gözüküyor...ya ön sağ heleson ve amirtisörde sorun var..çökünce sol arkayı kaldırıyor...ya sağ arkada...yani bence öyel...istanbula soracaktı onuda gerekirse ön sağ yay ve amotisörü değişiriz dedi....

belki benzer sorun yaşayan arkadaşlar varsa sorunun nedeni ve çözümüne katkısı olur...

bu araçların hepsinin sol tarafı 1-2 cm kadar düşük, ben kendi aracımdan da biliyorum ve yükseltme yaptığımız diğer arkadaşların araçlarıda aynı şekilde, gidin showroom daki aracın ölçülerine bakın oda aynıdır./muhtemelen

bunu bir usta şöyle açıklamıştı ne derece aklınıza yatar bilmem ; ( yolların genelde ortaları yüksek olur ve kenara doğru alçalan bir meyil vardır (bu da yolda ilerlerken aracın sağ tarafına denk gelir) bu meyili tölere etmek için böyle imal edilmiştir demişti...)

arıza göstergesine gelince bir fikrim yok ama (aracın altında şanjumanın yanındaki soketleri bir kontrol edin belki oksitlenme/çamur/pislik falan olmuştur temassızlık oluyordur.) demeden de geçemedim, çoğu arızaların sebepleri basit şeyler olabiliyor....

walla ediz bey sebebi omudur değilmidir bilmem ama yinede güzel bir yorum...hatta nerdeyse iyiki arabam eyri duruyo diyicem...o kadar ince düşünmüşlerse adamları tebrik etmek lazım...bir çok aracın aynı olması beni rahatlattı...geçen yolda giderken(120 km hızla) sol taraf bir çukura denk gelmişti..benim aklımdan yoksa bir yerlerimi yamulttum diye geçiyodu...neyse en azından o konuda rahatladım...şu 4 çeker sorununuda halledersem tam rahatlayacağım..dediğiniz soketler görünür bir yerdemidir..ben aracın önünü bir tepeye çıkarsam kendim görebilirmiyim yoksa servise gidip orda bir yerlerini söktürmek gerekiyormu... malum bu gün pazar..pazarteside erkenden mesayiye gitmem lazım...servis için salıyı beklemek bana zor gelecek..gerçi aracın altını hiç görmedim..canımda görmek isityo...

evet soketler ortada görünür bir yerdeler, hatta ben soketi biraz yukarı bile almıştım,
aracın altına yattınca arka ve önden gelen şaftların bağlandığı yer arazı şanjumanı oluyor sokette onun yanında hemen görünür bir yerde zaten...

ediz bey öncelikle teşekkür ediyorum....

actyon sports 4x4' Alıntı:
bu araçların hepsinin sol tarafı 1-2 cm kadar düşük, ben kendi aracımdan da biliyorum ve yükseltme yaptığımız diğer arkadaşların araçlarıda aynı şekilde, gidin showroom daki aracın ölçülerine bakın oda aynıdır./muhtemelen

bunu bir usta şöyle açıklamıştı ne derece aklınıza yatar bilmem ; ( yolların genelde ortaları yüksek olur ve kenara doğru alçalan bir meyil vardır (bu da yolda ilerlerken aracın sağ tarafına denk gelir) bu meyili tölere etmek için böyle imal edilmiştir demişti...)

arıza göstergesine gelince bir fikrim yok ama (aracın altında şanjumanın yanındaki soketleri bir kontrol edin belki oksitlenme/çamur/pislik falan olmuştur temassızlık oluyordur.) demeden de geçemedim, çoğu arızaların sebepleri basit şeyler olabiliyor....
insanın aracını tanıması ayrı bir şey...pazar günü mesajınızı okuduğumda eve dönmüştüm bakma şansım olamdı ama bugün servise uğradım...ve kabloyu kontrol etmelerini rica ettim arac lifte kalktı ve aracın altınıda böylece görmüş oldum...taksilerden sonra altı baya farklı duruyor....tahmininiz doğru çıktı...aldığım arkadaş sanırım aracın altını çamurlara sokmuş..kablolardan birinde kopukluk vardı...kopuk olana ufak bir yamayla bu iş halloldu......tekrar teşekkür ediyorum....
bu arada aracın altına muhafaza koymanın önemide tekrar ortaya çıkmış oldu...incede olsa bişey takmak lazım...arazide bir çalıya bile takılsa kablolar kopabilir....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,026
Kayıtlı Üye Sayımız
166,770
Kaydolan Son Üyemiz
auron

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR