ACTİON SPORTS OTOMATİK GAZ PROBLEMİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan --baha-- Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,515

--baha--

Yeni Üye
Yer
SİVAS
ARKADAŞLAR ARANIZA YENİ KATILIYORUM. YAKLAŞIK 1YILDIR 2010 MODEL ACTİON SPORTS 4X4 6AT ARAÇ KULLANIYORUM ARACIMDAN ÇOK MEMNUNUM FAKAT YAKLAŞIK 5 AY KADA ÖNCE ŞANZIMAN PROBLEMİ YAŞADIM İLK BAŞLARDA ÖZELLİKLE 2000 DEVİRDE ARAÇ'DA SANKİ METAL SÜRTER GİBİ HIRILTI GELMEYE BAŞLADI AMA BU PROBLEM SADECE 2000 DEVİRDE OLUYORDU ÜST VE ALT DEVİRLERDE BU SES KESİLİYORDU EN SONUNDA SERVİS ŞANZIMAN PROBLEMİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ VE ŞANZIMAN BEYNİ DEĞİŞTİ , FAKAT PROBLEM YİNE GİDERİLEMEYİNCE BURDAN SİVAS SERVİSİ AYIK OTO VE ŞAHSUVAROĞLUNA TEŞEKKÜR EDİYORUM ŞANZIMAN KOMPLE SIFIRI İLE DEĞİŞTİ PROBLEMİMİZ ORTADAN KALKTI. KIŞIN ÖZELLİKLE SOGUK HAVALARDA DİKKATİMİ ÇEKTİ ARACIMI GERİ VİTESE ALDIĞIMDA HAREKET İÇİN GAZ VERDİĞİMDE ARABAM TEPKİ VERMİYOR BELLİ BİR ZAMAN SONRA HAREKET EDİYOR TABİ BU ARADA MOTOR ARIZA İŞARET LAMBASINI YAKIYOR ARACI TEKRAR STOP EDİP ÇALIŞTIRINCA ARIZA İŞARETİDE SÖNÜYOR.SERVİSE GİDİYORUM BİLGİSAYARA BAĞLIYORLAR GEÇİCİ ARIZA KAYDI VERDİĞİ İÇİN BİŞEY GÖRÜLMÜYOR.BU KONUDA FİKRİ OLAN VARMI? SADECE ÇOK SOĞUK HAVALARDA BAŞIMA GELEN BİR OLAY

Etiketler

Ynt: ACTİON SPORTS OTOMATİK GAZ PROBLEMİ

benim araçtaki problemin şanzımanla alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü şanzıman garantiden sıfır değişti ses,hırıltı ve vuruntu ortadan kalktı ama özellikle soğuk havalarda gazı geç algılıyor sadece geri vitesde; geri vitese alıp gaza basıyorum araç gazı algılamıyor tam ayağımı gazdan çekip vitesi d' ye alıyorum araç belli bi zaman sonra sarsıntıyla gaz yiyor.Fakat esas önemli olan bu şekilde devam ettiğimde vites değişikliği'de yapmıyor, motor arıza lambasını yakıyor arabayı durdurup kontağı kapatıp tekrar çalıştırdığımda herşey normale dönüyor arıza lambası bazen anında bazende bikaç saat sonra sönüyor.İşin garip tarafı bilgisayara bağlandığında geçici arıza kaydı verdiği için ne olduğu anlaşılmıyor. Benim tahminin acaba daha önceki forumlarda okuduğum kadarıyla bunların gaz telleri elektronik sensörlerle çalışıyor denmişti , bu problem sadece soğuk havalarda meydana geldiği için soğuktan sensörlermi donuyor geç tepki veriyor,
İşin duayenleri sizden bilgi bekliyorum

Bende 2009 model otomatik 4x4 kullanıcısıyım soğuk havalarda soğuk motoru ilk çalıştırdığınızda belli bir süre ısınana kadar beklemezseniz özellikle geri viteste geç tepki vermesi normal ama bunun için geçici arıza lambasının yanması normal değil diye düşünüyorum.

bende anlayamadım serviste çözemedi şu anda hiçbir problem yok kışın özellikle sabahları başıma gelen bir olay sonuçta burdaki servis elinden geleni yapıyor ama otomatik şanzıman konusunda çokta bilgili değiller . özellikle konuyu açtımki aynı problemle karşılaşıp sonuca gidenler varsa bilgi sahibi olmak için

Otamatiklerde Eksi onbes yirmi derecelerde Yagin yogunlasmasindan kaynaklanan Sorun olabiliyor....
Birde sanziman motor yagiyla sogutuluyor sanirim Emin degilim Ama motora Iki boru gidiyor biri gidis biri. Donus tahminim .. Motor yagi ve sanziman yaglarinin yogunlasmasindan kaynaklanan bit Sorun olabilir..

yağdan kaynaklı olsa yalnızca geride yapması garip. D de de (ileride) yapması gerekirdi. Bence soğuk havalarda şanzımanın inip binmesinden kaynaklı soketlerle ilgili bir sorun olabilir. Araya su girmiş donmuş ve teması kesmiştir.

Aklıma gelen diğer konu shifterın tellerinin donması ve gerilmesi ile alakalı. Ama bu araçlarda tel var mı bilmiyorum. ;D

mersin sıcak bir ilimiz olduğunu bilmeyen yoktur burada bile benim otomotik araçta sabah çelıştırdığım zaman geri vitese atarken zorlanıyor ben bu konunun soğukla alakalı olduğunu düşünmüyorum gerçi ikza lambası benim yanmıyor ama dizel araçların sorunumu bu daha önceki aracım benzinli idi onda hiç böyle sorun yaşamamıştım

http://www.borgwarner.com/en/Drivetrain/products/Pages/Transfer-Case.aspx

arkadaslar lınkde araclarımızda kullanılan transfer kutusu var ...

Bu araçların kronik sorunu mu bu sanzıman problemi?

Sadece 2008 modellerin cok az Bir kisminda vardi Boyle Bir Sorun ... Sorunlu sanziman lar yetkili servisler tarafindan garantiden yapildi , degistirildi ..

Otomatik araçlar için Koreden yeni bir program gelmiş tuzla serviste onu yüklediler bayağı fark oluyor.

celo53' Alıntı:
Otomatik araçlar için Koreden yeni bir program gelmiş tuzla serviste onu yüklediler bayağı fark oluyor.

Peki bunu hangi araçlar için yapıyorlar

Hangi yıla ait araçlara yapıyorlar ya da farketmiyor mu?

Edit:Şu an gitsek yaaprlar mı acaba yeni bir uygulama mı?

Ne için uygulanıyor bu uygulama acaba?

Otomatik vitesler elektronik beyinli oldukları için zaman zaman kalibrasyon ayarları bozulabiliyor onun için ya ayar yapmak ya da yeni program yüklemek gerekiyor.

celo53' Alıntı:
Otomatik vitesler elektronik beyinli oldukları için zaman zaman kalibrasyon ayarları bozulabiliyor onun için ya ayar yapmak ya da yeni program yüklemek gerekiyor.

Peki siz bunu Şahsuvaroğlundan mı öğrendiniz

Ayrıca ücret talep ediyorlar mı acaba?

Edit:Bazı şanzımanlarda sorun olduğunu duymuştum acaba kalibrasyon ayarı ile ilgili bir şeymi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR