Adana Çevresinde Parkur Keşfi ( 23 Ocak 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yuce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,754
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Adana Çevresinde Parkur Keşfi ( 23 Ocak 2011)

İsmet hocamız eksik hala cevap vermedi.. uzeri kurumadı galiba:smiley:)

Etiketler

1) Onur K. L200
2) Hamdi i. Hdi vitara
3) Mahmut usta L 200
4) Halil suziki vitara
5) Bülent suziki vitara
6) Numan hocam Suziki vitara
7) Arif Hdi .vitara
İbrahim usta vitara
9)Gökhan Nissan Navara
10)atilla toyota hilux td
11)fatih L 200
12)Ayca hanım t-90
13)Selcuk nissan

İnsallah dogru yazmısımdır:smiley:)

selam hadı hayırlısı zevklı ve neşelı bır gun dılegıyle herkese kolay gelsın :smiley:

amigo' Alıntı:
Gel kadir senide suzikici yapalım pisman olmassın:smiley:)

Hamdi abi düşünmüyor değilim ama CJ-5'imle sado-mazo yaşadıklarım da güzel.Ben onun şaftını kırıyorum o benim belimi ağrıtıyor.

Daha önceki buluşmalarda çok net bilgi veriyorduk aslında ama bu sefer hava koşullarından emin olamıyoruz gitmeyi planladığımız yerlerin.
Misal köşk çıkışımızda kar yağmaya başladı hiç beklememize rağmen. kardan önce de dar geçişlerde buzlanmadan dolayı, adı lazım değil, bazı arkadaşları çekmek zorunda kAldım tepeYe kadar, ki aslında Çok dA zevkliydi. :smiley: sonrasında laf etme zevkine diyecek yoktu :D
neyse konuyu dağıtmayalım :smiley:

büyük ihtimalle yine bir kar gezisi olucak. risk oranı 10 da 3 civarı. risk kapsamı: yolda saplanma, yiyecekleri unutma, sucuksuz kalma, karda üşüme ve ıslanma :smiley:
Araçlarınızı denemek ve kar performansını gormek ıstersenız bu risk oranı 10 da 5 e 6 ya kadar cıkar. tecrübeli arkadaşlarımızdan yardım alırsanız bu riskiniz tekrar 10 da 4 e düşer.

gidilecek km maksimum 90 km gidis ve bir o kadarda geri dönüş olacaktır. ama belirttiğim gibi net hava şartlarını bir gun oncesınden kesinleştiricez o yüzden bu verdiğim km nin artısı eksisi olacaktır.
buluşma yerimiz: Carefour yakınında metropark BSK hastanesi köşesi, karşı kaldırımı. Yani dolmuş durağı ve çaycı dayının hemen önüdür. Çaycı dayı bir reno 12nın arkasında satar çayları tavsiye ederim :smiley: buluşma saatinin sabah erken saatte olacağını tahmin ediyorum. eger 90 km lik bir yol olacaksa bu buluşma saatini 8 e çekmemiz anlamına geliyor. Eğer hava şartları yükseklere gitmemize izin vermez ise o zaman yakın çevrelerde etkinlik yapacağız demektir. buna görede buluşma saatini daha geç bir saate alabiliriz.

genel açıklamadan sonra toparlıyorum :smiley:

gezi tarihi: 23.01.2011 pazar
buluşma yeri: Metropark BSK hastanesi köşesi (Carefour civarı)
buluşma saati: sabah 8de buluşma,
hareket saati: 8:45 de hareket
Hedefteki İntikal noktası: belirlenecek. risk içermeyen, mümkünse kar olan yüksek irtifa noktaları olacak.
gidilecek km: maksimum 90 km civarı. hava koşullarına göre, rota değişimiyle orantılı olarak değişiklik gösterebilir.
gerekli teknik ekipman: portatif katlanabilir kürek, çeki halatı, tecrübesi olmayan arkadaşlar için varsa eğer kar zinciri, kalın ve su geçirmeyen (veya az geçiren) pantolon, bot,
opsiyonel ekipman tavsiyesi: kar girmesin dıye tozluk, güneş gözlüğü, fotoğraf makinası, el telsizi
keyif ekipmanı tavsiyesi: ;D mangal, kömür, yiyecek, içecek (eğer alkol getirilecekse alkollü içeceklerin kontrollü tüketilmesini şimdiden herkesten rica ederim)

Gezi öncesi Ön Brifing:

Arkadaşlar bazı gezilerde 9 kusurlu hatanın 18 nin yapıldığına şahit oluyorum. bu hususta her gezi öncesi kısa bir brifing vericez. yapılması ve yapılmaması gereken şeyleri bilsekte tekrar edeceğiz. ama burdan da bir ön bilgi vermek istiyorum.

1) çeki halatı gergin durumda iken, halatın boyu kadar bir yarıçapta kimsenin bulunmaması gerekmektedir.
2) araçlarınızı iyi tanıyıp, kabiliyetlerini, yol tutuşunu bilip, hakim oluncaya kadar dikkatli olunması gerekmektedir.
3) Islak ve çamurlu zeminlerde yavaş ve dikkatli gidilmesi gerekir.Aşırı güç ve ani frenler lastiklerin kaymasına ve aracın kontrolden çıkmasına neden olabilir.
4) Arazi taşıtları otomobiller kadar dengeli değillerdir.Yanlış kullanmadan dolayı yoldan çıkması ve devrilmesi çok kolaydır.
5) su geçişlerinden sonra frenlerin bir süre performans gösteremeyeceğini unutmayın.
6) öndeki araçla takip mesafenizi koruyun. çok yakın seyir etmek risk almaktır.
7) aracınızı kullanırken etrafta birilerinin yaya veya araçla olabileceğini herzaman hesaba katın. arkasını görmediğiniz bir tepeden inişi hesaplarken mutlaka birilerinin sizi izlediğine ve bölgenin güvenliğini aldığına emin olun. ve bunu etraftakilerden siz özellikle isteyin. (bu potansiyel kaza ihtimalini direk gözlemledim)
8) tırmanış ve inişlerde direksiyonu kırmamaya dikkat edin. tırmanışı sonuçlandıramadıysanız, çıktığınız şekilde geri geri inmeye çalışın. unutmayın aracınızın devrilme riski diğer binek araçlara göre yüksektir.
9) bir araç tırmanış esnasında tepeye çıkamadan kalmış ise, diğer araçların, bölgenin güvenliğiniin alınmasını beklemesi gerekmektedir. aksi takdirde kendilerini ve diğer sürücüleri tehlikeye atmaktadırlar

Gezi öncesi Ön Brifing İyi Oldu Gerçekten Bunların Çoğu Geçtiğmiz Haftalarda Başımıza Geldi..Bu Arada Onur Abi Baştan Söliyim Benim Lastikler Kar Lastiği M/S :smiley: Yani Jimny'nin Marifetlerini İzleyebilirsin Bu Hafta Eğer ki Gelirsem :smiley:

Dostlar,
Uykuculara kötü haberimiz var. Buluşma saatini 7:30 a cekiyoruz. hareket saatimiz tam 8:00 dır.

Konvoy tam saatinde yola cıkacaktır. gec kalacak olan varsa haber vermesini istiycem. konvoyu ilerde yakalamasını sağlamaya çalışırız.

bir uyarım da lütfen yanınıza fazla fazla çöp poşeti alınız ve arkada hiçbirşey bırakmamaya özen gösteriniz. Araçlardan yola atılan çöplerin, ya da gezi sonrası alanda bırakılan çöplerin bize geri dönüşü konusunda birşey söylemeye gerek yok zaten.

En önemli uyarımda herşeyden önce sabır arkadaşlar.Eğer konvoy lideri, konvoyu bir sıraya koymuşsa, lütfen konvoy liderinin dizdiği sırada gidelim. konvoy boyunca kimse kimsenin önüne geçmesin. geçmek için bir sebep var isede bunu telsizden anons edelim.

Araç takip mesafelerini koruyalım. ozellikle de kar olan yerlerde ABS lerin calısmayacagının uyarısını yapıyor Mahmut Demir Ustamız. kendiside hareket öncesi bu tip konularda bizi bilgilendirecek sagolsun :smiley:

Unutmayalım buluşma saatimiz 7:30

Tam hareket saatimiz 8:00
Tahmini intikal saatimiz 10:00

Yuce' Alıntı:
Dostlar,
Uykuculara kötü haberimiz var. Buluşma saatini 7:30 a cekiyoruz. hareket saatimiz tam 8:00 dır.

Konvoy tam saatinde yola cıkacaktır. gec kalacak olan varsa haber vermesini istiycem. konvoyu ilerde yakalamasını sağlamaya çalışırız.

bir uyarım da lütfen yanınıza fazla fazla çöp poşeti alınız ve arkada hiçbirşey bırakmamaya özen gösteriniz. Araçlardan yola atılan çöplerin, ya da gezi sonrası alanda bırakılan çöplerin bize geri dönüşü konusunda birşey söylemeye gerek yok zaten.

En önemli uyarımda herşeyden önce sabır arkadaşlar.Eğer konvoy lideri, konvoyu bir sıraya koymuşsa, lütfen konvoy liderinin dizdiği sırada gidelim. konvoy boyunca kimse kimsenin önüne geçmesin. geçmek için bir sebep var isede bunu telsizden anons edelim.

Araç takip mesafelerini koruyalım. ozellikle de kar olan yerlerde ABS lerin calısmayacagının uyarısını yapıyor Mahmut Demir Ustamız. kendiside hareket öncesi bu tip konularda bizi bilgilendirecek sagolsun :smiley:

Unutmayalım buluşma saatimiz 7:30

Tam hareket saatimiz 8:00
Tahmini intikal saatimiz 10:00

Abi Nereye Gidiyoruz Onu da Yazsan :smiley:

Bu Arada Bir Sorum Olacak Telsizlerimizin Markası Nedir ? Bende 8 Kanallı technova var ama frekans uyar mı acaba ?

kemalhanoray' Alıntı:
Gezi öncesi Ön Brifing İyi Oldu Gerçekten Bunların Çoğu Geçtiğmiz Haftalarda Başımıza Geldi..Bu Arada Onur Abi Baştan Söliyim Benim Lastikler Kar Lastiği M/S :smiley: Yani Jimny'nin Marifetlerini İzleyebilirsin Bu Hafta Eğer ki Gelirsem :smiley:
baştepedeki lastiklermi kemalhan :D şu karda kaldıgın lastiklermi :D :D

Herkese merhabalar

iki gundur seyehatte olduğumdan ilgilenememiştim, çok guzel paylaşımlar olmuş toplu faaliyet yapmanın temli olan kurallar butunluğunu katılmak isteyen arkadaşlara Onur bey cok guze açıklamış ellerinize sağlık onur bey, umarım pazar gunune bende gelebilirim uykucular için kotu haber kısmı birebir bana dokunuyor ;D ;D bakıcaz artıkın bu arada liste ne durumda bilmiyorum ama şimdilik +1 Araçta ben varım..

Kadir ne durumdasın Feroza yı getiricekmisin yoksa haberleselim bizde sana herzaman yer var ...(bu hafta hava kapalı tenis zor gibi? ;D)

Aynen ole abi ya ama uavas girersem bise olmaz diye dusunuyorum :smiley:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR