Ahşap ile İlgili Teknikler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 576
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 210,001
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler

buralpdi' Alıntı:
elinizdeki malzemeyi değerlendirmişsiniz, güzel iş çıkarmışsınız,
ellerinize sağlık güle güle kullanın
arkadaşlarada güzel bir örnek olmuş

teşekür ederim sayın buralpdi
dediğim gibi nacizane

Etiketler

peşehodka' Alıntı:
Ahşap değince bende birkaç örnek vereyim dedim garajımızı yaptık bizde işte birkaç fotoğraf nacizane
perihan hanım ellerinize sağlık çok güzel bir iş yapmışsınız. bu işi nuri bey ile birliktemi yaptınız acaba. yoksa sadece enişte beyin işimi.

seyyah-34' Alıntı:
perihan hanım ellerinize sağlık çok güzel bir iş yapmışsınız. bu işi nuri bey ile birliktemi yaptınız acaba. yoksa sadece enişte beyin işimi.

A Kemal Abi, yok öle bizde sen yap ben yap ne niyetlenirsek istişare ederiz. Paletleri görünce almış
güzelleştirmek bana kaldı sadece :D
biliyorsun erkekler hep son sözü söyler !! Tamam karıcığım '' :smiley:

İyi geceler; biraz geç vakit oldu ama kusura kalmayın. Yarın sunta lamdan balkona erzak dolabı yapmaya başlamayı düşünüyorum ama bir türlü hesaplamanın içinden çıkamadım, kafam karıştı. İlk defa böyle bir işe kalktım, elime yüzümede bulaştırmak istemiyorum.

Benim esas sıkıntım; 180 cm boyunda 110 cm eninde bir dolap için, 210x280 ebatında 18 mm süntadan;

1. 110x40 cm. 5 adet ( dolap ara bölmeleri)
2. 180x40 cm. 2 adet ( dolap yanları)
3. 170x55 cm. 2 adet ( dolap kapıları)

parça kesmek istiyorum, ama sunta tabakasını hiç etmekten korkuyorum, bir turlu 210x280 tabakaya verdiğim değerleri oturtamadım. Bu konuda(kesim konusunda) bana mümkünse şemalı olarak bilgi verir yardımcı olursanız sevinirim.

Hayırlı geceler. Saygılar.

sunta paylarını düştünüz mü? yani ortaya gelecek suntalar yanlardaki iki suntanın kalınlıkları olan 18mm*2=36mm düşülerek hesapalnır net ölçüyü tutturabilmek için
bunu yaptıysanız elinize 18cm*21cm ölcülerinde bir sayfa alıp 11cm*4cm ölçülerinde kağıt parçaları kesip sayfanın üstüne oturtarak bulabilirsiniz diğer ölçüler için de aynı sistemi uygulayabilirsiniz

kyz75;
Bilgileriniz ve hatırlatmanız için teşekkür ederim. Ortaya gelecek suntaların paylarını düşmemiştim. Söylediğiniz iyi oldu.

Bende geçtiğimiz ay arabaya aldığım marin kontradan artan parçalardan ablamlara bir adet mutfak dolabı yaptım ilk denemem oldu ve bayağı hoşuma gitti bu iş hem hafif hem sağlam bir dolap oldu,marin kontra oluşu ve vernikli olması sebebiyle nemden ve buhardan hiç etkilenmeyecek,mutfaklarda genelde suntalam kullanıldığı için suya maruz kalan ve buhardan etkilenen bazı yerler zamanla bozuluyor bakalım bu nasıl bir sonuç verecek.

14112009001.jpg

Elıne saglık yusuf kardesım.
Ne dersın bır marangoz dukkanı acalımmı, ek gelır olur fena mı.?

Mehmet abi abi işi herzaman ehline verme taraftarıyım ama bizimki sadece hobi kendi işimizi yapabileceğimiz kısmını tabiki yapıp dostlarında beğenmesiyle havaya giriyoruz ;D gururlanıyoruz sadece bu ;)

Eline sağlık Yusuf bey gerçekten güzel olmuş, bu işlerin güzel tarafı insanın kendi ihtiyaçlarını kendisinin yapması ve başkalarının yapılan işe beğenilerini sunması.

Gerçekten güzel olmuş. Darısı benim başıma.

Saygılar....

Sayın Şafak18 beğeniniz beni memnun etti bir kere daha gurulandım ;D insanın kendi yaptığı iş çok estetik olmasada bir ustanın yaptığı kadar ölçülü olmasada bunu ben yaptım demesi güzel bir şey.

Yusuf bey;

Ben devlet memuruyum. Yoğun bir tempoda çalışıyorum, hafta sonu oldumu soluğu kahvede alıyorum. Sırf iş temposunun stresini atmak ve kahveden biraz olsun kendimi koparmak için ve birazda merakımdan böyle bir işe kalktım. Aslında 3 aydır bu işi yapacağım ama bir türlü iş yoğunluğundan ve görev gereği seyhatlerden vakit bulupta bir türlü başlayamadım. Allah nasip ederse bu hafta içide olsa başlamayı düşünüyorum. Beş ay önce sunta destere, dekupaj destere, şarjlı vidalama aletleri aldım ama daha kutusundan çıkarmadım, kullanmadım. İnşallah işin bir yerinden başlayacağım. Sizleri ve Levent beyi bu konuda fikir alışverişi için bayağı rahatsız edeceğim gibi, durum onu gösteriyor.

Levent beyin ve sizlerin sabrına sığınarak nasip olursa ilk dolabımı yapacağım.

Saygılar.......

Sayın Şafak18 benim sadece el becerisi var aslında işin rakamsal kısmı beni hem sıkar hem kafam basmaz ben yaptığım işleri biraz göz kararı yapmaya çalışırım ölçerim malzeme işi karşılıyorsa yavaş yavaş başlarım o işe yoksa önceden kağıt kalemi al eline tüm parçaları tek tek yaz hesapla bunu yapamıyorum bu sebeple size yapacağınız iş ile ilgili buradan yardımcı olamadım ama asıl ustalar Levent abi ve Kadir kardeşimiz onlar gerekli fikir ve önerilerle destek olacaktır bende elimden geldiğince olaya dahil olmaya çalışırım kalın sağlıcakla.

ŞAFAK 18' Alıntı:
İyi geceler; biraz geç vakit oldu ama kusura kalmayın. Yarın sunta lamdan balkona erzak dolabı yapmaya başlamayı düşünüyorum ama bir türlü hesaplamanın içinden çıkamadım, kafam karıştı. İlk defa böyle bir işe kalktım, elime yüzümede bulaştırmak istemiyorum.

Benim esas sıkıntım; 180 cm boyunda 110 cm eninde bir dolap için, 210x280 ebatında 18 mm süntadan;

1. 110x40 cm. 5 adet ( dolap ara bölmeleri)
2. 180x40 cm. 2 adet ( dolap yanları)
3. 170x55 cm. 2 adet ( dolap kapıları)

parça kesmek istiyorum, ama sunta tabakasını hiç etmekten korkuyorum, bir turlu 210x280 tabakaya verdiğim değerleri oturtamadım. Bu konuda(kesim konusunda) bana mümkünse şemalı olarak bilgi verir yardımcı olursanız sevinirim.

Hayırlı geceler. Saygılar.

dolap_%F6l%E7_.jpg

-Sevgili Şafak18 yapacağın dolabın teknik çizimi böyle, bu tür çizim yapmazsan ölçüleri net olarak yerleştiremezsiniz, yapacağınız dolap veya benzeri işlerde malzeme kalınlığını mutlaka hesaplamanız gerekiyor
-yapacağınız erzak dolabına mutlaka alt tarafına baza koymalısınız hem yerden yükseltmek hamde kapakların daha iyi çalışmasını sağlar, baza ölçüleri genellikle 8 cm tutulur bu yere veya işe göre değişebilir
-yan duvarlar her zaman bütün olmalıdır
-raflar çizimdende anlayacağın gibi içerde olmalıdır

birazdan sunta kesim çizimlerini vereceğim

sunta.jpg

bu resimde ham sunta veya tek renk olan bütün suntalam'ları bu şekilde kesebilirsin, kesimlerde 3mm testere kalınlığını unutma

kay%FDn.jpg

ahşap desenli olan suntalam,mdflam plakalarıda bu şekilde kesmelisin yani damar çizgilerine göre

malzeme listen:
106.4 X 8 = 1 adet baza
106.4 X 40 = 5 adet raflar
180 X 40 = 2 adet yanlar
54.5 X 172 = 2 adet kapak
110 X 172 = 1 adet 3-4mm arkalık

yaybek' Alıntı:
Bende geçtiğimiz ay arabaya aldığım marin kontradan artan parçalardan ablamlara bir adet mutfak dolabı yaptım ilk denemem oldu ve bayağı hoşuma gitti bu iş hem hafif hem sağlam bir dolap oldu,marin kontra oluşu ve vernikli olması sebebiyle nemden ve buhardan hiç etkilenmeyecek,mutfaklarda genelde suntalam kullanıldığı için suya maruz kalan ve buhardan etkilenen bazı yerler zamanla bozuluyor bakalım bu nasıl bir sonuç verecek.

Yusuf senden korkulur arkadaş, çizgilerini kontrol ediyorum çok düzgün kusur bulamıyorum, ellerine sağlık
harbiden olmuş yani

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,775
Kaydolan Son Üyemiz
rouge7336

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR