Ahşap ile İlgili Teknikler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 576
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 210,053
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler

Levent Bey; gönderdiğin çizimler ve verdiği bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu konularda sizin başınızı biraz ağrıtacağım gibi kusar bakmazsınız her halde.

Kendinize iyi bakın saygılar...

Etiketler

ŞAFAK 18' Alıntı:
Levent Bey; gönderdiğin çizimler ve verdiği bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu konularda sizin başınızı biraz ağrıtacağım gibi kusar bakmazsınız her halde.

Kendinize iyi bakın saygılar...

sıkıştığın her konuda yardımcı olmaya çalışırız, sıkılmayın, bazen cevap süresi uzun oluyor siz kusura bakmayın :smiley:
sevgiler :smiley:

Meslek değiştirmeye gerek yok. Karavan imalatcılığını geliştirsen daha iyi olur bence. Mobilyacı çok var piyasada ama karavancı az ;)

Levent abi her işi kendimiz yaparsak dükkan sahipleri ekmek yiyemez işi tadında bırakmalı :D

Ahmet abi şimdi düşünüyorumda ben ne büyük bir yükün altına girmişim Levent abiyi korkutmak değil niyetim ama koca karavanı yaptık bir şekil verdik şimdi ufak tefek aksesuar işleri var kalkıp uğraşmak ağır geliyor bu ne tembellik bilmiyorum yada o zamanki ne azimmiş ;D

Başladığın bir işin bitirme sorumluluğu karavana kavuşma arzun ile birleşince eser ortaya çıktı. Şimdi de işi bitirmenin rehavetini yaşıyorsun.

her şey imkan meselesi, karavana koyacağın malzemeleri önceden alıp elinde olsaydı, imalat aşamasında herşey yerine koyulup iş tam anlamıyla bitmiş olacaktı

Merhaba arkadaşlar;

Sizlere ufak bir sorum olacak, yatar daire sunda kesme testeresini(Tezğah şeklinde) kendimizin yapması mümkünmü ? Mümkünse Nasıl bir motor kullanarak bu sistemi kura biliriz. İş görecek basit bir tezğah. Kullanılacak motorun devir hızı kaç olmalıdır. Fikir ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

Saygılar.....

ŞAFAK 18' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar;

Sizlere ufak bir sorum olacak, yatar daire sunda kesme testeresini(Tezğah şeklinde) kendimizin yapması mümkünmü ? Mümkünse Nasıl bir motor kullanarak bu sistemi kura biliriz. İş görecek basit bir tezğah. Kullanılacak motorun devir hızı kaç olmalıdır. Fikir ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

Saygılar.....

yapmanız mümkün, motor devri 3500 devir olması gerekiyor,
ama benim size tavsiyem hazır almanız yapacağınız masrafa uğraşmadan hazırını alabiliyorsunuz
500-1000tl arasında yapı marketlerde hazır yatar daire makinaları var
profosyonel yatar daire alırsanızda ikinci ellerini 1000tl bulabilirsiniz, tek sorun bu makinalar titifaze elektirikle çalışır (yani sanayi ceyranı dedikleri dört uçlu fiş )

evet elinden iş gelen arkadaşlar size kendi masanızı nasıl yapacaksınız resimli anlatacağım.....
yapacağımız bu model türü açılır kapanır masaların atasıdır ve model halen kullanılır, bu sistemde sadece masa değil tabure de yapabilirsiniz, ben masayı anlatırken sistemi öğrenmiş olacaksınız, bu sistemide istediğiniz şekilde değerlendirenbilirsiniz
öncelikle malzememiz lazım bu ahşap olabilir , üstünü suntalam da kullanabilirsiniz , mdf'den yapabilirsiniz veya benim gibi gözüme kestirdiğim palet'de olabilir

DSC00364.JPG

paleti parçalara ayırarak malzemelerimizi hazırlıyoruz

DSC00365.JPG

ölçü çıkarıyoruz, ben masayı 71 x 120 ölçülerinde yapacağım elimdeki malzeme bu ölçüyü kurtarıyor ve yapmışken biraz büyük olsun istiyorum üstünde hem okey oynamak hemde yemek masası niyetine kullanacağım, okey için biraz dar gibi ama olsun malzeme bu kadar

DSC00366.JPG

masanın tahtalarını sabitlemek ve açılır kapanır ayak sisteminin çalışması için iki adet 6 x 71 cm ölçülerinde kayıt tahtalarımız hazırlıyoruz

DSC00367.JPG

bu kayıt tahtalarını baş taraftan 20cm boşluk bırakarak çakıyoruz veya vidalayabiliriz

DSC00368.JPG

masamızın üstü hazır, şimdi ayaklarını hazırlıyoruz bize 99 x 5 cm ölçülerinde dört adet parça lazım bu parçaların uçlarını her iki taraftan kırkbeş derece keserek yuvarlatılmış havası veriyoruz bu işlem ayakların yere daha iyi oturmasını ve ayakların çalışmasını kolaylaştıracak, ayakların üst kısmına gelecek taraftan 44,5cm'den orta deliklerini kesiyoruz ve civatalarımızı takıyoruz , iki ahşabın arasına çalışırken sürtünme olmasın diye bir adet pul koyuyoruz, civatanın somununuda fiberli alıyoruz gevşemesin diye

DSC00371.JPG

masanın üstünü sabitlediğimiz kayıtın baş kısmından 2cm.den ayak bağlantı deliğini deliyoruz, unutmayın kayıt 6cm ayak 5cm aradaki 1cm ayak dönerken üst tablaya çarpmaması için lazım

DSC00378.JPG

bütün ayakların deliklerini tamamlayıp masaya birleştiriyoruz

DSC00370.JPG

ayakların masaya civatalama işlemi bittikten sonra, ilk önce içeride çalışan ayağın kayıtlarını kesip onun montajını yapıyoruz, üst kısıma gelen parçayı üst tarafla sıfır yapıyoruz masanın fazla açılmamasını sağlayacak alt taraftaki kayıtı 10cm mesafede montajını yapabilirsiniz

DSC00372.JPG

iç ayağı diğer ayakla birleştirerek dış ayakların kayıt ölçülerini rahat ve doğru alabilmek için birleştiriyoruz

DSC00373.JPG

dış ayakların kayıtlarını vidalıyoruz ve masaya montajını yapıyoruz, bu kayıtları ayakların üstünden vidalamak zorundayız

DSC00375.JPG

ayakların montajı bitince ayakların fazla açılmaması için bir stop tahtası yapıyoruz

DSC00377.JPG

DSC00381.JPG

DSC00380.JPG

DSC00379.JPG

yer kaplamayan ve pratik kullanışlı bir masamız oldu güle güle kullanalım arkadaşlar ;D ;D

boyamasını haftaya anlatırım... :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,776
Kaydolan Son Üyemiz
UĞUR TOHUMCUOĞLU

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR