Akaryakıt Fiyatlarına Protesto!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan johnplayer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 365
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,875
Ynt: Akaryakıt Fiyatlarına Protesto!!!

derindeniz1' Alıntı:
Sevgili ''Deniz'', son yazdıklarını sağ elinin işaret parmağını, yine sağ şakağına değdir,( kısa devre yapınca daha iyi düşünülür ya ondan)
yazdıklarını bir daha oku, ve bir düşün , ardından da kendi kendine bir değerlendirme yap ''lütfen''.

Bence burada üzerinde durulması gereken şey çok basit.

Selamlar, sevgiler.

Bu yazıyı okuyunca anlamaya gayret gösterdim ve bir takım açıklamalar yapma gereğini duydum.

Kısaca Deniz'in benim oğlum olduğunu belirmek isterim, kendisi 17 yaşında Türkiye şartlarında gençliğini yaşamaya çaşışan bir birey. Oğlum olduğundan söylemiyorum sadece şunu düşünmenizi isterim, kendisi fikirlerin de hür, irfanı hür bir genç insan olarak görüyor kendini, öylede zaten. Kendine göre 17 yaşında olmuş olmasına rağmen bu ülkede neler olup bittiğini ve nerelere gittiğimizi çok iyi gören ve anlayan yüz binlerce gençlerimizden bir tanesi. Ne kadar şanşlıyız ki bu ülkeyi düşünen hala gençlerimiz var,kendilerini yetiştirmiş, bu kadar olumsuzluklara rağmen bu ülkeye sahip çıkmaya ve geleceğini düşünen gençlerimiz mevcut, bunlar la gurur duymamız gerekirken bizler yersiz eleştiriyoruz.

Bizler çocuklarımızı nasıl yetişmeliyiz sizce, onlarıda susun oturun oturduğunuz yerde, fikirlerin sende kalsın mı demeliyiz, yumurta atmayın, o yumurtaları yiyin mi demeliyiz. Denize yapmış olduğunuz eleştirilerdeki konuları başlık altında çok arkadaşımız zaten dile getiriyor, aynı inceliği ( :eek: ) neden onlarada göstermiyorsunuz. Taraflı tutumuz da olabilir herkese karşı burada saygımız, her düşünceye karşı da saygımız mevcut.

Bende söyledim daha önce Denizin söylediklerini, burada ÖZ şu;

Bu yönetşmde bulunan insanlara oy veren %58 lik kısmın yaşadığı hayattan çok mu memnun dedim, onların hiç mi sıkıntısı yok, hepsi memnun mu bu yaşadıkları hayatttan. Denizde bu konu üstüne kömürden, beyaz eşyalardan bahsetmiş, yani kısaca bana dokunmayan yılan bin yaşasın hesabı yapılıyor. Burada hayıflanacak bir şey yok ki, kendim ettim ettim kendim buldum şarkısını söyleyen insanlar da olabilir. Nedense bunu dile getirince sorun oluyor. Bu konu yönetimde bulunan kişilerin sorunu, başka bir yönetim gelse aynı tepkiyi biz onlarada gösteriridik, bunun nersinde kaldı ideolojik oluşu.

Kimse kem küm etmesin, kimseyede gereksiz yere ithamlarda, telkinlerde bulunmasın. Doğru bir tanedir, bunun aksini söyleyen varsa çıksın konuşalım. Akaryakıta uygulanan bu ağır vergi yükünü artık bilmeyen yok, defalarca yazılıp çizilmesin de bir anlamı yok.

Eğer siz bize bunun haklı bir sebebi var olduğunu söyleyebiliyorsanız, Denize dediğiniz gibi kendi kendine değerlenirme yap diyeceğinize, SİZ BİZE BİR DEĞERLENİRME YAPIN bizde öğrenelim.

Saygılarımla.

Etiketler

Şunu da belirmek istiyorum, Denizin yazdığı yazıları okuduğumda ne kadar kibar, ne kadar düzeyli ve ne kadar çok bilgi içeren yazılar olduğunu gördüm, ona karşı yapılan bir yorumun tam tersi açıklamalar içerdiğini gördüm.

Varsa bu düşüncelere karşı birşey medenice açıklama yapmak yerine akıl veren tavır hiç hoş gelmedi bana

Keşke bu tavır olmasaydı diye düşünüyorum, Denizi bu düşücelerinden dolayı tekrar tebrik ediyorum.

reha' Alıntı:
Serhat bey,
görüşlerinize katılıyorum, nedeni/içeriği ne olursa olsun, mesajı silinen arkadaşımızın/arkadaşlarımızın bunun nedenini bilmeye hakkı olduğu kanısındayım. . Sanırım yoğunluktan olsa gerek, mesajlara müdahale eden arkadaşımızın "nedenini açıklamaya" fırsatı olmamış sanırım. Eminim haklı nedenleri vardır, izin verirseniz bu konuda bilgi edindiğim de sizlerle de paylaşacağım. herkese iyi akşamlar dilerim, reha

Reha Bey merhabalar;

Bende öyle olduğunu düşünüyorum, mutlaka ilgili kişiye/kişilere bir açıklama yapılacaktır. Olayın kişisel olmadığının da farkındayım.

Ama bu kadar saat geçmiş aradan ve böyle hassas konuda problem olmuş bir konuda hala bir açıklama gelmemiş olması da ilgin geldi bana, arada bir kopukluk var herhalde.

Zaten olan oldu başlık kafasına göre gidiyor, daha doğrusu kim nereye çekerse o doğrultuda gidiyor. Ben şunu gördüm kısaca belirtmek isterim.

Çok basit bir protesto eylemi yapılmak istenmesi bile farklı yerlere çekilebiliniyormuş.

Ben bu konuda bu başlık altında başka yorum yapmayacağım, Yavuz Beyin daha önce paylaşmış olduğu ve bu başlık altında silinmiş olan logoyu bastırıp aracıma asacağım.

Tüm bu başlık altında toplanan arkadaşarımıza da iyi paylaşımlar diliyorum.

Selamlar.

Erdem kardeşim ve bütün dostlar,
son zamanlarda karşılaşmakta olduğumuz bir durum var, onu tekrar gündeme getirmek istiyorum.

Bizlar (yani forumlarda görevli olanlar) normal iş yaşantımızın, ailevi sorumluluklarımızın yanı sıra bu gçrevi gerçekleştirmeye çalışan kişileriz. Pekçok şey gözümüzden kaçabildiği gibi, müdahale etmekde de çok geç kalabiliyoruz. Ve genelde de sizlerden gelen uyarılar üzerine "vazifemizin başına geçiyoruz" , en azından benim için öyle. Ve de, bazen yolda, toplantıda veya yemekte olabiliyoruz yani, hemen görevimizi de yapamıyabiliyoruz.

Bu durumun, foruma etkisi ise "gezenbilir yönetimi olarak, maksatlı olarak sessiz kaldığımız yada bir mesaj vermek istediğimiz" şeklinde algılanıyor. Ama emin olun gerçek durum yukarıda. lütfen bizleri de anlayın.

Son olarak, başlık zaten kanayan yaramız , ne diyeyim? nasıl isyan edeyim? ama bari birbirimize isyan etmeyelim. sevgiler, reha

1 LİTRE BENZİNİN SATIŞ FİYATI / 1 LİTRE BENZİN ÜZERİNDEKİ VERGİ / VERGİNİNSATIŞ FİYATINA ORANI
Fiyat Vergi Oran TL Değeri
Türkiye 1.96 1.29 %65--------------3.86 tl
Hollanda 1.55 0.96 %61-------------3.05 tl
Norveç 1.52 0.88 %57---------------2.99 tl
Yunanistan 1.50 0.97 %64-----------2.95 tl
Danimarka 1.44 0.86 %59------------2.83 tl
Fransa 1.41 0.83 %58---------------2.77 tl
Almanya 1.41 0.88 %62--------------2.77 tl
İtalya 1.36 0.79 %58---------------2.67 tl
İngiltere 1.37 0.84 %61------------2.69 tl
İspanya 1.15 0.63 %54--------------2.26 tl
*Fiyatlar euro/cent
not: euro 1.97 olarak hesaplama yapılmıstır.
Almanya ve yunanıstandali vergıler de bızımkıne yakın olmasına ragmen tl cınsınden lıtrede 1 tlden daha ucuz satılıyor oralarda benzın..

Benim akranlarım bilirler.80 ihtilali öncesi 1977-78 Ecevit hükümeti zamanında piyasada benzin , sigara , margarin , şeker , likidgaz çok zor bulunurdu ve karaborsanın tavan yaptığı günlerdi.Rahmetli babam sabaha karşı 03'te beni uyandırıp '' kalk oğlum , Edirnekapıda ki benzinliğe benzin gelmiş ''deyince uykulu gözlerle kalkıp en az 1 km uzunluğundaki kuyruğa girerdim.Ama her şeye rağmen o günlerde ve zannedersem de son 10-15 seneye kadar tüm Avrupa'nın en ucuz akaryakıtı bizde idi.Rahmetli Ecevit şu andaki fyatı bilse , herhalde yattığı yerden fırlardı.
Burda yazılanların siyasetle daha doğrusu kutuplaşma ile ilgisi olduğunu pek sanmıyorum.Zira bu hükümeti destekleyenler de , desteklemeyenler de , aynı akaryakıtı alıyor ve ödemesini aynı fiyattan yapıyorlar.Dolayısı ile herkesin cebi aynı oranda yanıyor.
Bu konuda ortak bir tepki göstermekten daha doğal bir şey olamaz.

İlgili mesajımdaın silinmesi olayını pek kafama takmamıştım. Ancak düşündüğümde gezenbilir yönetimi kim, kişiler kendi düşünceleriylemi sansür uyguluyorlar, Sansür bu şekildemi olmalı, bir heyet yada kurulmu karar vermeli, kim doğru kim yanlış gibi pek çok soru uçuşmaya başladı kafamda.

Sonuç olarak benim son sözüm şudur, ben böyle yönetilmeyi ve kazıklanmayı haketmiyorum, sevdiğim ve saydığım herkesde.

heh abi.. bende tam bunu yazacaktım...
şimdi bizi kim yasakladı? kim karar verdi o stickerın yanlış olduğuna...
kendi arabama(!) yapıştıracağım bir stickera kim karar verdi? yapıştıramaz diye..?
yasaklayan moderatör arkadaşımız nerde mesela???
gerçekten merak ediyorum.. bak 6 sayfa olmuş.. yazışıyoruz. kimi doğru kimi yanlış...
gayet seviyeli konuşuluyor... kimse küfür etmedi bişi yapmadı...

merhaba arkadaşlar size dün akşam yani cuma akşamı başımdan geçen bir olayı kısaca anlatmak istiyorum.işimden çıktım aracı almadım metroyla eve gideyim dedim metroye indim jeton alıcam koskoca netroda 3 adet jeton makinası var ve kuyruktayız kiminin parasını beyenmiyo geri veriyo kimi almasını bilmiyo ve bekliyoruz bende sinirlendim konuşmaya başladım ve beni iki memur arkadaş kenara çekip ilik kimliyimi alap soruşturdular sonra ne sinirleniyosunuz diye azarladılar .sonuçta akıllı ol deyip gönderdiler . anlatıyım bu konu benzinle alakalı deyil biliyorum ama siz neyi anlatmak istediyimi anlamışsınızdır.

bekirgümüş' Alıntı:
merhaba arkadaşlar size dün akşam yani cuma akşamı başımdan geçen bir olayı kısaca anlatmak istiyorum.işimden çıktım aracı almadım metroyla eve gideyim dedim metroye indim jeton alıcam koskoca netroda 3 adet jeton makinası var ve kuyruktayız kiminin parasını beyenmiyo geri veriyo kimi almasını bilmiyo ve bekliyoruz bende sinirlendim konuşmaya başladım ve beni iki memur arkadaş kenara çekip ilik kimliyimi alap soruşturdular sonra ne sinirleniyosunuz diye azarladılar .sonuçta akıllı ol deyip gönderdiler . anlatıyım bu konu benzinle alakalı deyil biliyorum ama siz neyi anlatmak istediyimi anlamışsınızdır.

Geçmiş olsun diyorum size.Ancak zaten istenen korku imparatorluğunu kurmak, temelleriatıldı, az kaldı sıra neredeyse çatıda.Ancak çatıdada paratoner var.

burada yönetimden birileri derken yönetim bizden farklı birileri değil
ancak silinen mesajlar genelde cevap hakkı doğuracak ve gereksiz tartışmalara sebep olabilecek olanlardır
ilk silinen mesajda gezenbilir ismi yazılmıştı takdir edersiniz ki yönetimin izni olmadan tüzel kişiliği de olan gezenbilir isminin kulanılması doğru değildir
ikinci çizimde de şahsi fikrim olarak her ne kadar derdimizi en iyi ifade eden çizim olsa da ve benim tarafımdan basılıp etrafıma dağıtılmış olsa da gezenbilir forumda olması doğru değildir

burası türkiyedeki forumların bir çoğunda olduğu gibi yazılanların hiç bir denetime tabi olmadığı bir yer değil ve yaşı kaç olursa olsun kim olursa olsun insanların forumu okurken rahatsız olacağı bir platform değildir

o nedenle de bazı ifadelerin forum yönetimince uygun bulunmamasını normal karşılamamız lazım
biz nasıl ki bu forumda bizi rahatsız edecek ifadeler görmüyorsak bir başkası da girdiğinde kıracak üzecek ya da alınganlık yapacak ifadelerle karşılaşmamasını sağlamaya çalışıyoruz

başka maksadımız yoktur biline

bekirgümüş' Alıntı:

tam olarak bahsettiğimizde bu... ;)
aman hocam dikkat... kimseye hiçbirşeye sinirlenme... başın önünde kaderine razı gez toz sokaklarda... 3 saat jeton kuyruğu bekle ama ses etme sakın... ;D

yasarergun' Alıntı:
burada yönetimden birileri derken yönetim bizden farklı birileri değil
ancak silinen mesajlar genelde cevap hakkı doğuracak ve gereksiz tartışmalara sebep olabilecek olanlardır

ya ben buna takılıyorum zaten... bizim ne yapıp yapmamamız gerektiğine kimse karar veremezki..
şimdi bizler offroad yapıp ateş başında toplandığımız zamanda bunlar konuşuluyor...neyse aslında boşa konuşuyoruz... bu sitede bile engellenip susturuluyoruz...

sonuçta bir şeyi iyi bilin ki susturulduğumuz için bugün bu noktadayız... cevap hakkı olanlar cevaplarını verriler... ortam sertleştiğinde biz ortamı kendi içimizde yumuşatırız da..
biraz birşeyleri artık bize bırakın...

Şunu da belirmek istiyorum, Denizin yazdığı yazıları okuduğumda ne kadar kibar, ne kadar düzeyli ve ne kadar çok bilgi içeren yazılar olduğunu gördüm, ona karşı yapılan bir yorumun tam tersi açıklamalar içerdiğini gördüm.

Varsa bu düşüncelere karşı birşey medenice açıklama yapmak yerine akıl veren tavır hiç hoş gelmedi bana

Keşke bu tavır olmasaydı diye düşünüyorum, Denizi bu düşücelerinden dolayı tekrar tebrik ediyorum.

denizi de sizi de, denize bu biraz saygısızca olduğunu düsündüğüm cevabı yazanı da tanımıyorum:
ama: 17 yasındaki denizin yazdıklarını dönüp okudum tek tek, neden "böyle parmağını kafana koy vs." diye yazıldığını merak ettiğim için:
hiç bir kırıcı söz, yanlış bilgi mevcut değil..
ne yazık ki bu konu başlığında denize gösterilen tahammülsüzlük, başbakana tepki gösteren gençlere cop, tekme.. yumurta atanlara da köşe yazarı abilerinden bol bol terörist damgası şeklinde kendini gösteriyor..
bence ülke gençlerini dinlediği kadar ileri gidebilir..
önce türban için eylem yapan gençlere "demokrasi savaşçıları" de sonra sana laf söyleyeni terorist ilan et..
ohh ne güzel:smiley:

deniz ve onun gibi gençleri dinleyelim; kırmayalım, susturmalyalım.. öğreneceğimiz çok şey var onlardan......

Arkadaşlar
Yaşar hocam, silinen mesajlar ve nedenleri hakkında hepimizi bilgilendirdi. Ancak, durumu son derece açık ve net bir şekilde açıklamasına rağmen konu "başlık ile ilgisi olmayan" bir şekilde uzadı. Ateş başında yapacağımız ve yaptığımız sohbet ile, herkese açık olan bir forumda yapılacak sohbet ve doğuracağı sonuçlar arasında dağlar kadar fark vardır ve bu nedenle FORUM Kualları mevcuttur. Bizler dahil , hepimiz bu kurallara uymak zorundayız.
Kurallara uymalıyız ki, burada hep birlikte sohbet etmeye devam edebilelim.

Sonuç olarak, konu başlığı dışında mesaj yazmayalım. Bu bir ricadır .
herkese sevgi ve saygılarımla, reha

Şükrü KIZILOT

skizilot@yaklasim.com

Akaryakıttaki acı gerçekler

HANGİ birisini anlatalım.

O kadar çok ki..

En iyisi bir ucundan başlayalım.
PETROL UCUZLADI FİYAT ARTTI
Şu rakamlara bakar mısınız?
Ham petrolün varil fiyatı:
- Temmuz 2008’de 150 dolar, kurşunsuz benzinin litresi de 3.34 TL idi.
- Şimdi bir varil petrol 90 dolar. Kurşunsuz 97 oktan benzin 4 liraya satılıyor.
Oysa bu gerileme oranına göre benzinin litresi 2 TL olmalıydı!
RAFİNERİ ÇIKIŞININ YÜZDE 389’U
Tabloya dikkatle bakın;
Benzinin rafineri çıkışı 99 kuruş, motorinin de 103 kuruş.
Bir de satış fiyatına bakın; benzin 3.85, motorin 3.24 TL.
Benzin, rafineri çıkış fiyatının yüzde 389’u, motorin ise yüzde 315’i bir fiyata satılıyor.
Aynı benzin; Yunanistan’da 2 dolar, Almanya’da 1.87, Fransa 1.82, İtalya’da 1.74, İsviçre 1.50, Kanada 1.01, Rusya’da 0.80, ABD’de 0.74, Libya’da 0.17 dolar.
Bu da bir dünya rekoru!..
İNSAFSIZ VERGİLER
Vergileri rafineri çıkış fiyatı ile kıyaslıyoruz;
Benzinde rafineri çıkış fiyatının yüzde 250’si, motorinde ise yüzde 175’i oranında vergi alınıyor.
Bu da başka bir dünya rekoru!..
KİRLİSİ UCUZ TEMİZİ PAHALI
Benzinin rafineri çıkış fiyatı 99 kuruş.
Motorinin ise 103 kuruş.
Pompa satış fiyatına gelince; benzin
3.85 TL, motorin ise 3.24 TL.
Bu ikisinin içinde, en temizi ve rafineri çıkış fiyatı en ucuz olanı benzin. Satış fiyatı en pahalı olan da yine benzin!
Niçin böyle?
Niçin olacak, insafsız vergilerden!..
TÜRKLERE 385 YURTDIŞINA 99
Bilmeyenler olabilir, ithal edilen ham petrolün rafineride işlenmesi sonucu, Türkiye’de üretilen benzinin yarısı tüketilemiyor. Böyle olunca, Türkiye’de tüketilemeyen benzin yurt dışına 99 kuruşa ihraç ediliyor.
Oysa, motorinin satış fiyatı yükseltilmeden, benzinin satış fiyatı düşürülse, örneğin 3 TL olsa, belli bir süreçte benzin tüketimi artar ve devlet dışarıya daha az benzin satılır. Yurt dışına 99 kuruşa satılan benzin, yurt içinde 3 liraya satılırsa, milyarlarca lira ilave vergi toplanır.
Sonuçta, motorin talebi, buna bağlı olarak da ham petrol ithalatı azalır. Bu da cari açığın gerilemesine katkıda bulunur. Daha pahalı olan diesel araç ve yedek parçasının ithalatı geriler.
Olay bu kadar basit!.
Akarya-kıttaki acı gerçekler bunlarla bitmiyor ancak yerimiz bittiği için bir başka yazımızda devam edeceğiz..

Şükrü KIZILOT yazılarını Facebook Sayfası'ndan da takip edin!
Benim Sayfam'da Şükrü KIZILOT okurları ile buluşun.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/16516771.asp?yazarid=82

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.