Almak İstediğim Araç Konusunda Kararsız Kaldım!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fahriyesilot Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,672

fahriyesilot

Kamp I
Arkadaşlar uzun zaman araştırmalar sonucu bir araç almaya karar verdim. Fakat bu ne olacak??? yardımlarınızı bekliyorum.

hem ailevi ihtiyaclarımı karşılamak için şöyle yazın hanımı çocukları alıp gezmek için. hem hafta sonları offroad yapmak için bir araç düşünüyorum. Geçenlerde xjye baktım için gerçekten dar gibi geldi. bundan dolayı disco1e yöneldim.

12000-15000 tl arası bütcem var uygun olursa 19 kadar çıkıcam. fakat kararsızım

düşündüğüm araçlar 91-95 4.0lt chereoke veya 94-97 discovery1

xjnin avantajları: yapıldıktan sonra yükseltme lastik tavan bagajı kısacası full çok sportif bir görüntü sunuyor. bol yedek parça, uygun yakıt tüketimi, discoya göre daha uygun vergi.
bunun yanında kompact (dar iç hacim)

disco avantajları: daha yeni model, geniş iç hacim, daha az arıza cıkartabilir modelden dolayı, iç mekan daha temiz araclar.
bunun yanında klasik görüntü, daha yüksek vergi ve yakıt tüketimi.

Şuan için xjye 14000den fazla 1992 model civarı boş bir araç için verilmez gibi geliyor. acaba biraz paraya kıyıp discomu alsak yardımmmm lütfen...

Etiketler
Ynt: Kararsız kaldım yardım lütfen...

Ben kendi adıma, 4X4 çift kabin pıckup öneririm. 20.000 tl ye alabileceğin modeller çok. Tabiki ikinci el.

Böyle araçlar hem aile için hem de doğa ve arazi için uygun.

Eğer aileni bir kenara bırakırsan araç değişir tabiki................................Son karar senin.

[attachment=1]

Mitsubishi%20L200%20New%202007.jpg

SUVARİ' Alıntı:
Ben kendi adıma, 4X4 çift kabin pıckup öneririm. 20.000 tl ye alabileceğin modeller çok. Tabiki ikinci el.

Böyle araçlar hem aile için hem de doğa ve arazi için uygun.

Eğer aileni bir kenara bırakırsan araç değişir tabiki................................Son karar senin.

Öneriniz için teşekkür ederim çift kabin düşünmüyorum...

Bence de çift kabin düşünülebilir
Beklentileri de karşılar Ör L 200 Magnum (eski kasa) 20- 22 civarı bulunabilir

Ama düşünmüyorsan Disco >> Xj
Disco her daim ağır basar

Selim

4.0 XJ ile 3.9 Discovery I arasında yakıt tüketimi olarak çok fark olduğunu zannetmiyorum.
Vergileri ise (aynı model yıl için), örneğin 95 Discovery ile 95 XJ, aynı.
Özetle tüketim ve vergi olarak iki araç arasında kaydedeğer bir fark yok, tercih sizin hangisini daha çok beğendiğiniz ve hangisinin beklentinize daha fazla cevap verdiği ile ilintili.

arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkürler. ibre xj ye dogru gidiyor. eger 14000 tl ye kadar 91-95 model arası uygun bir xj bulursam alıcam gibi. birkac yerde var işleri ayarlaryıp önümüzdeki hafta alıcam gibi. bakalım artık nasip...

fahri sana hertürlü manevi desteği pardon GAZI veren kişi olarak derimki şu özellikle jeep ararken tamam km bak ama Allahını seviyorsan 17 18 yaşında bir arabada km arama bence arabanın yapısına bak eğer araç kaporta olarak diriyse motor ve şanzuman sağlamsa diğerleri teferruat...adam sana getirse dökük bir aracı 50.000km de dese arac 50,000 km de mi olacak....ayrıca kaçan balık büyük olur.... (ys pilakalı arac) ;D ayrıca baktığın disko çok çan yakıyor benden söylemesi....

snguntac' Alıntı:
fahri sana hertürlü manevi desteği pardon GAZI veren kişi olarak derimki şu özellikle jeep ararken tamam km bak ama Allahını seviyorsan 17 18 yaşında bir arabada km arama bence arabanın yapısına bak eğer araç kaporta olarak diriyse motor ve şanzuman sağlamsa diğerleri teferruat...adam sana getirse dökük bir aracı 50.000km de dese arac 50,000 km de mi olacak....ayrıca kaçan balık büyük olur.... (ys pilakalı arac) ;D ayrıca baktığın disko çok çan yakıyor benden söylemesi....

Salimcim zaten kmsine bakan yokki sen niye işkillendin. ZJ bak bakalım birazda...

fahriyesilot' Alıntı:
Salimcim zaten kmsine bakan yokki sen niye işkillendin. ZJ bak bakalım birazda...

oldu canım emrin olur.....buluyorum ama beyenmıyorsun fahrı.....

Bende bir araç önerecektim ancak off road'a pek uygun değil, eğer aile ağırlıklı istiyorsanız ki-sportage var. Biz sportage Kullanıyoruz, ailevi olarak gayet memnunuz, ancak off road'da bir Cj, bir Disco, bir defender, bir niva kadar performans verirmi bilinmez ama arazi vitesi niva, vitara gibi kuvvetli bi araç, 2.0 Motor yakıtı fena sayılmaz ;) sizin ayırdığınız bütçeyle gayet güzel bi sportage alınabilir, biz yaklaşık 6 ay önce 97 model 15.000'e aldık ;) gayet memnunuz, profesyonel off road değilde sadece toprak yolda dağ bayır geziyorsanız öneririm ;)

18652_1290703355075_1454973271_796534_3787442_n.jpg

18652_1290703235072_1454973271_796531_3824708_n.jpg

20352_1328232693285_1454973271_886388_7845398_n.jpg

Kusura Bakmayın Sizin İlgilendiğiniz Araç Ve Muhabbet'in yanında Sanki biraz Basitçe Kaldı Ama, Sonuçta Buda Bir Öneri :D Kullanılmayacak Bir Araç Değil :D

Güzel bir Amerkan aracı...İyi hazırlanmış bir 4 çeker...

bu araçların vergisi ve yakıt tüketimi nasıl? galiba biraz fazla yakıyorlar? vergiyi hiç demiyim :D ama böyle bişeyin yoksa, araç biniyorum demiceksin yaaa :D şuna baksana...! Tank Tank :D

nkurtkaya' Alıntı:
4.0 XJ ile 3.9 Discovery I arasında yakıt tüketimi olarak çok fark olduğunu zannetmiyorum.
Vergileri ise (aynı model yıl için), örneğin 95 Discovery ile 95 XJ, aynı.
Özetle tüketim ve vergi olarak iki araç arasında kaydedeğer bir fark yok, tercih sizin hangisini daha çok beğendiğiniz ve hangisinin beklentinize daha fazla cevap verdiği ile ilintili.

yakıt aynı, vergi aynı, konfor aynı ama tek fark v8'in sesi :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR