Ankara'da 4x4 Dyno Testi Yapan Yer ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan .com Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,912
Ynt: Ankara'da 4x4 Dyno Testi Yapan Yer ?..

Ankara birkaç ZJ gidip yaptırmak lazım aslında ... Gerçi benimki 4.0 olduğundan karşılaştırma olmaz ama bende numuneliğim kimle karşılaştırırım bilmiyorum ;D

Etiketler

Hocam o zaman Ankara ZJ cileri olarak bir Ankara İstanbul otoyol off-road etkinliği düzenleyelim ;D ;D ;D

Özel mesajda da belirtiğim gibi degerler bana az geldi deniz seviyesinden yükseklikde farketmemeli bence bu kadar ama belki aracın kilometresi cok ise motor yorgunlugu ile birleşince bu güc kaybı olabilir birde over drive seceneği bildigim kadarıyla ekonomiye yonelik bir secenek belki oda etkilemiş olabilir kendi cj5im için headers elektronik ateşleme vs siparişi verdim bu parcaları uygulamadan önce bir test etmeyi düşünüyorum belki iki farklı test servisinde deneyerek en azından iki cekerdeki hassasiyeti dynolar arasındaki ölcebiliriz

Niye over drive off konumunda ve ana şanzman 2 konumunda yapıldıki test....
Keşke birlikte gitseydik...
Ölçme sisteminde yanlışlık var.
Bizim araçlar 225 veya 230 hp... Biraz düşüş olur ama bu kadar imkansız. Bence, sizi üzmek istemem ama, ölçümü yanlış teknikle yaptıkları için para boşa gitmiş..

150 bin km Demek düzgün kullanılan ve bakılan bir ZJ de daha ömrünün başında bir motor demektir . ;)

Bence de bir yanlışlık var , bu kadar düşüş çok çok ilginç . Neden 2. viteste ve overdirive da yapıldığını bende anlamadım . Sanırım çok hızlanmadan devirlendirebilsinler diye böyle yapmışlardır .

İlk denemeyi D modunda yaptı araç hızlandı ama güç üretmedi o yüzden ikinci testi bu şekilde yaptı ama otomatik araç sürekli 4 çeker dilinden anlayan kimse yokki

Bizim araçların tam teknik değerlerini bilmiyorum, yani max hp hangi devirde, max tork devirde felan. Tork eğrisinin, hp eğrisinin tablosuda yok bende. Daha doğrusu araştırmadım. Bu bilgilere sahip arkadaşlar varsa paylaşsın lütfen.
Benim gibi teknik meraklısı bi adam bu değerleri niye araştırmadı?
Bundan önceki spor olsun, sıradan olsun hiç bir aracımın gücü bana yetmedi, hep max performans alabilmek için ne yaparım, nasıl kullanırım diye araştırdım, uğraştım durdum. Başarabilmek içinde araçlarımın hep teknik değerleri buldum, inceledim.
Ama bu, 5.2 Litre V8 makinede aldığımdan beri bu ihtiyacı duymadım. Güç bırakın az gelmeyi, fazla bile geliyor. Gaza basıyorum, gidiyor işte ;D
Fakat merak ediyorum, hatta yakında Drive modunda, sırasıyla 1 2 3 D yaparak, overdrive açık kapalı felan 0-100 ölçmeyi planlıyorum. Bunun içinde tork ve güç eğrilerine ihtiyacım var.

Neyse,
Bence test şu şekilde yapılabilirdi. Doğru D' de olmaz, araç max hp' nin alındığı devire gelmeden vites büyütür.

Sırasıyla, 1 2 3 D yapılarak, manuel vites büyüterek yapılabilirdi bu. İnternet sitesinden anladığım kadarıyla bu kadar profosyonel bi garajın bunu bilmesi gerekirdi. İlginç.
Bu orjinal tabloları, değerleri bulunca birlikte birdaha gidellim mi Necmi abi. Benim arabayıda sokarız o zımbırtıya ;D

Büyük ihitmalle aracın ölçümü yapılan Dyno test cihazı söz konusu aracın seçimi yapıldığında ne yapılması gerektiğini veriyor.
Aracın tekerleğinden alınan verilerin, katalog verilerinden farklı olmasını ise bu seçim sağlıyor.
Yani, araç bu viteste, bu hava koşullarında bu devirde şu olmalı, ama aslında bu şeklinde basit bir mantığı vardır.

Yöntem doğru ama araç seçimi belki sistemde yanlıştır. Yani siz 5.9 seçer ve testi yaparsanız...
5.2 makina göreceli olarak verimsiz çıkacaktır.
Açıklaması bu olabilir.

LRTD5' Alıntı:
Büyük ihitmalle aracın ölçümü yapılan Dyno test cihazı söz konusu aracın seçimi yapıldığında ne yapılması gerektiğini veriyor.
Aracın tekerleğinden alınan verilerin, katalog verilerinden farklı olmasını ise bu seçim sağlıyor.
Yani, araç bu viteste, bu hava koşullarında bu devirde şu olmalı, ama aslında bu şeklinde basit bir mantığı vardır.

Yöntem doğru ama araç seçimi belki sistemde yanlıştır. Yani siz 5.9 seçer ve testi yaparsanız...
5.2 makina göreceli olarak verimsiz çıkacaktır.
Açıklaması bu olabilir.
Doğrudur, bu makinede aracın otomatik olduğuda seçilir ve o da size 1e geçir, 2 ye tıkla, 3 ittir :smiley: felan der, di mi?

Makinelerini kullanmayı mı bilmiyorlar bi çok yer gibi acaba?

Selam;

Benzeri bir olayı ben de yaşadım. İstanbul Maslak'taki Paşaoğlu Service'te (İstanbul'daki tek 4x4 dyno testi yapan yer) aracımın motor ve tekerlek gücünü ölçtürdüm. İki kez ölçüm yaptılar. 100 TL ödedim. Arabamı bağladılar, fanı açtılar ve test başladı...

Testlerinden tatmin olmadığım için, Paşaoğlu'nun kullandığı Dyno'yu üreten İtalyan Vamag firması ile temasa geçtim. Raporun bir örneğini onlara yolladım, aracımın teknik bilgilerini (şanzıman, dişli, ayna mahruti, ağırlık, lastik ölçüsü vs) onlara verdim. Testin yapılış şeklini anlattım. Onlar da test öncesi araç bilgilerinin bilgisayara girilmesi, sıcaklığın ölçülmesi gerektiğini, aracın 1:1 dişliye sahip viteste rölanti, 2500 devir ve dip gaz gibi çeşitli noktalarda ölçümü yapılarak değerlendirilmesi gerektiğini anlattılar.

Dolayısı ile, öğrendiğim ve kesin olarak emin olabildiğim tek konu, bu testlerin düzgün yapılmadığı... az da gösterebilir, çok da...

Bu cihazı muhtelif araçlar için bu kadar teknik kullanabilen biryerler bulabilir miyiz bilmiyorum . Hatta umutsuzum ;)

Bende öyle aynen umudumu kaybettim

Gazeteye ilanmı versem ZJ nin sağlıklı dyno testi için umudumu kaybettim hükümsüzdür diye ne dersiniz ::smiley: ;D

ssbman' Alıntı:
Bu cihazı muhtelif araçlar için bu kadar teknik kullanabilen biryerler bulabilir miyiz bilmiyorum . Hatta umutsuzum ;)

Ne yazık ki durum bu abi ... O cihazları getirip kurup , kullanmayı neden detaylı öğrenmezler hiç anlamıyorum .

Ancak 5-10 ZJ ci bu işin peşine düşersek doğruya ulaşma ihtimali görünür . Yada Dynocunun ZJ giremez yazması da olası ;D

Sen ilanı ver abi en iyisi ...

Zaten sanırım topu topu iki ya da üç tane vardır bunlardan onlar da bizi almazlar en iyisi alpi gaza getirelim gidip akgün ustaya çöksün ona bir dyno sistemi kurdurtsun başka çare yok gibi böylece İstanbul tayfası da dyno bahanesi ile gelirler Ankaraya da şehir görürler ;D ;D ;D

Ben şimdiden kara kara düşünüyorum yarın İstanbulda trafikte ne edecem diye offf offff

Ne demişler İstanbulun akan trafiği = Ankaranın tıkalı trafiği ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler