Ynt: Ankara'da 4x4 Dyno Testi Yapan Yer ?..
Bizim araçların tam teknik değerlerini bilmiyorum, yani max hp hangi devirde, max tork devirde felan. Tork eğrisinin, hp eğrisinin tablosuda yok bende. Daha doğrusu araştırmadım. Bu bilgilere sahip arkadaşlar varsa paylaşsın lütfen.
Benim gibi teknik meraklısı bi adam bu değerleri niye araştırmadı?
Bundan önceki spor olsun, sıradan olsun hiç bir aracımın gücü bana yetmedi, hep max performans alabilmek için ne yaparım, nasıl kullanırım diye araştırdım, uğraştım durdum. Başarabilmek içinde araçlarımın hep teknik değerleri buldum, inceledim.
Ama bu, 5.2 Litre V8 makinede aldığımdan beri bu ihtiyacı duymadım. Güç bırakın az gelmeyi, fazla bile geliyor. Gaza basıyorum, gidiyor işte ;D
Fakat merak ediyorum, hatta yakında Drive modunda, sırasıyla 1 2 3 D yaparak, overdrive açık kapalı felan 0-100 ölçmeyi planlıyorum. Bunun içinde tork ve güç eğrilerine ihtiyacım var.
Neyse,
Bence test şu şekilde yapılabilirdi. Doğru D' de olmaz, araç max hp' nin alındığı devire gelmeden vites büyütür.
Sırasıyla, 1 2 3 D yapılarak, manuel vites büyüterek yapılabilirdi bu. İnternet sitesinden anladığım kadarıyla bu kadar profosyonel bi garajın bunu bilmesi gerekirdi. İlginç.
Bu orjinal tabloları, değerleri bulunca birlikte birdaha gidellim mi Necmi abi. Benim arabayıda sokarız o zımbırtıya ;D