Ynt: Ankara'da 4x4 Dyno Testi Yapan Yer ?..
Epeydir okuyorum yazmayayım dedim ama kendimi tutamadım.
Önce Engin (Edağhan) dan başlayayım senin aracı ölçemezler daha doğrusu hiç bir landrover ı ölçemezler çünkü 1:1 oran diye bir çıkışı yok.
4. vites 1:1 çıkar ama ordan araziye girer: araziden çıktığında 1,22:1 ila 1:667 arasında bir değerde çıkar.Ayna mahrutiye gelir 3,54 ila 4,7 arasına bir oranla lastiğe ulaşır.
Raporlara doğru değer yansımaz ama Engin sen bu değeri doğrultabilirsin, sadece elinde rapor olmaz okadar, Şöyle ki;
onarın 1:1 sandığı oranda tekerlekten ölçülen değerden oranlarla çarparak motor değerini hesaplarlar, onların hesapladığı değeri senin arazi oranınla çarparsan gerçek güce olaşmış olursun.
Aynı şey Diğer araçlar içinde geçerli, önce aracın tüm dişli oranlarını, arazi çıkış oranını ve ayna mahruti oranlarını öğrenin, sonra bırakın onlar bildiği gibi testlerini yapsınlar bu noktada hangi dişli oranlarıyla test yaptıklarını not alın, Tekerlekteki değerden geriye doğru elinizdeki dişli oranlarıyla çarparak gidin gerçek motor gücünü bulmuş olursunuz.
yada boşverin testi paranız cebinizde kalsın gaza basınca gidiyormu ? gidiyor gerisi hikaye.
Selamlar