Ankara'da 4x4 Dyno Testi Yapan Yer ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan .com Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,912

Etiketler
Ynt: Ankara'da 4x4 Dyno Testi Yapan Yer ?..

.com' Alıntı:
Bende öyle aynen umudumu kaybettim

Gazeteye ilanmı versem ZJ nin sağlıklı dyno testi için umudumu kaybettim hükümsüzdür diye ne dersiniz ::smiley: ;D

Hehehe, şahane abi..... :smiley: :smiley: Birleşelim, ortak verelim ilanı.. :smiley: En azından matrak olur.. ;D

.com' Alıntı:
Zaten sanırım topu topu iki ya da üç tane vardır bunlardan onlar da bizi almazlar en iyisi alpi gaza getirelim gidip akgün ustaya çöksün ona bir dyno sistemi kurdurtsun başka çare yok gibi böylece İstanbul tayfası da dyno bahanesi ile gelirler Ankaraya da şehir görürler ;D ;D ;D

Ben şimdiden kara kara düşünüyorum yarın İstanbulda trafikte ne edecem diye offf offff

Ne demişler İstanbulun akan trafiği = Ankaranın tıkalı trafiği ;D

Akgün amca bi biner arabaya, bi basar, tamam senin araba, daşşş gibi daşşş der abi.....
Bana öyle yapıyo, bide kızıyo, "dert açın bana, masraf çıkarın" diyorum, kızıyo... ;D ;D ;D ;D

İstanbul güzel abi, gazla, bi sağ bi sol git işte.....

Eminönünde balık ekmek ye benim içim, kılçıksız siparişi ver ama, yanındada turşu suyu iç... Ok?

Bakalım işte kısmet

İstanbula indim yakıt gözümü korkuttu sonra düşündüm şirket arabalarının yakıtı beleş dedim şu an en büyük megane başka büyük yok diyom ;D ;D ;D

Abi eminönünde balık ekmek mi kaldı ... Tekneler sabit , balıklar donmuş ithal uskumru ... YAda ben yerini buamadım ne yiyeceğimi bilemedim :D

Turşu suyu olmazsa olmaz zaten ... :D

Yaw balık mevsimi değilki tabiki buzhane çakacaklar onun için mecburen eylülü bekleyecez

Yahu, altı üstü bi balık ekmek istedik, kırk dereden su getirdiniz. aşkolsun ;D

Yedik, yedim felan diyin, olsun bitsin, kim bilcek ;D

Epeydir okuyorum yazmayayım dedim ama kendimi tutamadım.

Önce Engin (Edağhan) dan başlayayım senin aracı ölçemezler daha doğrusu hiç bir landrover ı ölçemezler çünkü 1:1 oran diye bir çıkışı yok.
4. vites 1:1 çıkar ama ordan araziye girer: araziden çıktığında 1,22:1 ila 1:667 arasında bir değerde çıkar.Ayna mahrutiye gelir 3,54 ila 4,7 arasına bir oranla lastiğe ulaşır.

Raporlara doğru değer yansımaz ama Engin sen bu değeri doğrultabilirsin, sadece elinde rapor olmaz okadar, Şöyle ki;
onarın 1:1 sandığı oranda tekerlekten ölçülen değerden oranlarla çarparak motor değerini hesaplarlar, onların hesapladığı değeri senin arazi oranınla çarparsan gerçek güce olaşmış olursun.

Aynı şey Diğer araçlar içinde geçerli, önce aracın tüm dişli oranlarını, arazi çıkış oranını ve ayna mahruti oranlarını öğrenin, sonra bırakın onlar bildiği gibi testlerini yapsınlar bu noktada hangi dişli oranlarıyla test yaptıklarını not alın, Tekerlekteki değerden geriye doğru elinizdeki dişli oranlarıyla çarparak gidin gerçek motor gücünü bulmuş olursunuz.

yada boşverin testi paranız cebinizde kalsın gaza basınca gidiyormu ? gidiyor gerisi hikaye. :smiley:

Selamlar

Bu da bir şeydir abi.. en azından aracımın ne verdiğini bildiğime inanırım.. yalan mı??? test raporunda drag yarışına hazırlanan bir araç konfigi vardı sanırım... final reduction 6.3 yazıyordu. lastik ebadını doğru girmişlerdi. 4. viteste yapılan test için rapora 4. vites oranı 1.0:1 yazmışlar. benim şanzımanda bu oran 1.22:1.

Bu durumda, raporda yazan Wheel Power'ı 6.3'e bölüp 3.54 ile çarpmak, sonra transfer için 1.22 ile çarpmak, ve en sonra da 4. viteste test edildiği için 1.22 ile çarpmam gerekecek. yoksa tam tersi, 6.3 ile çarpıp, 3.54'e bölüp, 1.22'ye bölüp, tekrar 1.22'ye bölmem mi gerekecek???

çıkan değer, benim tekerlek gücümü mü gösterecek? peki bu durumda, motor gücünü nasıl hesaplayacağız?

en iyisi uğraşmamak... zaten, o teste gittiğimi güne... !!!!!

kafaya takılan bir konu da, bu tür cihazların testi yaparken belirli devirdeki tork değerine göre hesap yapıyor olmasıdır. Cihaz kendi mekanizması ile belirli bir torkta frenaj uygulayarak, aracın o frenaja karşı verdiği tepkiyi ölçümlemesi sonucu bir bilgiye varılır. verilen torka karşılık motor devri sabit kalıyorsa, o motorun aynı tork gücünü ürettiği kabul ediliyor ve hesaplamalar buna göre yapılıyor.

daha önce de yazdığım gibi, Vamag da bunu doğruladı. belirli devirlerde ölçüm yapılmalı diye.

Güç = Tork * RPM / 5252

Örneğin; 300lbft torku 2350 devirde veren bir motorun o devirdeki gücü 134HP'dir. Motorun maksimum HP gücü devir arttığında elde edilir ki, o devirde tork zayıf olabilir.

Yine test raporuna dönecek olursak, Paşaoğlu'nun yaptığı ölçümde aracımın maksimum torku 2355 devirde verdiği ölçülmüş. Formüle koyduğumda elde ettiğim HP raporda ölçüldüğü söylenen HP ile aynı değil. Dolayısı ile, teste ve sonuçlarına güvenim sıfır... :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler