Ankara'da Aracımı Off Road'a Çevirmek İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mtyarga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,652
Ynt: Ankara'da Aracımı Off Road'a Çevirmek İstiyorum

ict3055' Alıntı:
Götürdükleri Bunlar...
Ama yaşattıkları Paha Biçilemez ;D

elbette ancak bir offroad aracı böyle olmamalı. nasıl olmalı?

-Fabrika standartında yada fabrika standartına en yakın şekilde ihtiyaçlarımızı karşılamalı
-Trafikte herkes için güvenli olmalı
-Üretim amacı offroad olmalı.

ZJ Grand Cherokee'ye baktığımızda:

-Safkan bir arazi aracı olmadığı çok net.
-Konfor ön planda.
-Asfalt performasınada önem verilmiş.

ZJ ekspedisyon aracı - suv kırması bir araçtır. Parçası ucuzdur ama nispeten hassasdır.

Safkan arazi aracı için ; Rubicon , wrangler , niva , suzukinin bazı modelleri , cj serisi vs...

Etiketler

mjeliada' Alıntı:
elbette ancak bir offroad aracı böyle olmamalı. nasıl olmalı?

-Fabrika standartında yada fabrika standartına en yakın şekilde ihtiyaçlarımızı karşılamalı
-Trafikte herkes için güvenli olmalı
-Üretim amacı offroad olmalı.

ZJ Grand Cherokee'ye baktığımızda:

-Safkan bir arazi aracı olmadığı çok net.
-Konfor ön planda.
-Asfalt performasınada önem verilmiş.

ZJ ekspedisyon aracı - suv kırması bir araçtır. Parçası ucuzdur ama nispeten hassasdır.

Safkan arazi aracı için ; Rubicon , wrangler , niva , suzukinin bazı modelleri , cj serisi vs...

Zj için aynı görüşteyim. Rubicon Wrangler Cj zaten aynı konsept.
Cj çok eskidi, wrangler bulunmuyor, rubicon çok pahalı :D
ZJ zamanında piyasada çok tutulduğu için parçası vs var. Bu yüzden arazide çok fazla görülüyor.

Bu arada Niva'da şase yok
şasesi olmayan safkan bir arazi aracı olur mu?

Ayrıca fabrika çıkışı full off road donanımlı çıkarsa araçlar ne anlamı kalacak kişiselleştirmenin?
Hepsi aynı olacak. Ama şimdi herkes kendi zevkine göre modifiye ediyor :D

ict3055' Alıntı:
Zj için aynı görüşteyim. Rubicon Wrangler Cj zaten aynı konsept.
Cj çok eskidi, wrangler bulunmuyor, rubicon çok pahalı :D
ZJ zamanında piyasada çok tutulduğu için parçası vs var. Bu yüzden arazide çok fazla görülüyor.

Bu arada Niva'da şase yok
şasesi olmayan safkan bir arazi aracı olur mu?

ama hafif :smiley: bir offroad aracı çok ağır olmamalı. nivanın arazi aracı dışında bir üretim amacı yok :smiley: olamaz da. rubicon pahalı evet ama zaten zj ye yapılacak 1 ton modifikasyon + o modifikasyonların bakımları ve araç üstünde yarattığı sorunların 2 yıllık masrafı + ilk alım masrafı = 2. el rubicon :smiley: çok donanımlı tam bir off road arabası şeklinde zjsine modifikasyon yapmış bir arkadaşım , 1 1.5 yılda 50 60 milyar masraf ettiğini üstelik sürekli sorunların bitmediğinden şikayetçiydi :smiley: ki kendisi orjinal kitler ve en kaliteli parçalar kullanmasına rağmen.

mjeliada' Alıntı:
ama hafif :smiley: bir offroad aracı çok ağır olmamalı. nivanın arazi aracı dışında bir üretim amacı yok :smiley: olamaz da. rubicon pahalı evet ama zaten zj ye yapılacak 1 ton modifikasyon + o modifikasyonların bakımları ve araç üstünde yarattığı sorunların 2 yıllık masrafı + ilk alım masrafı = 2. el rubicon :smiley: çok donanımlı tam bir off road arabası şeklinde zjsine modifikasyon yapmış bir arkadaşım , 1 1.5 yılda 50 60 milyar masraf ettiğini üstelik sürekli sorunların bitmediğinden şikayetçiydi :smiley: ki kendisi orjinal kitler ve en kaliteli parçalar kullanmasına rağmen.

Niva arazi değilde, dik rampa çıksın ve karda yürüsün diye yapılmış bir araç. Neyse niva değil konu ;)

Rubicon'a da aynı masrafları yapacaksın. Onuda yükselteceksin, lastik cant alacaksın, aksesuar alacaksın ve bu sefer aracın Rubicon olduğu için en kaliteli ve pahalı parçalarla yapacaksın bunu. Yapınca onun da fiyatı 120 bin oluyor.
Tabiki sonuç ZJ'den bin kat daha iyi olacak...
Araç arazinin en üst seviyesine geliyor ama kimse araziye vurmaya kıyamıyor o kadar harcayınca :D

ict3055' Alıntı:
Niva arazi değilde, dik rampa çıksın ve karda yürüsün diye yapılmış bir araç. Neyse niva değil konu ;)

Rubicon'a da aynı masrafları yapacaksın. Onuda yükselteceksin, lastik cant alacaksın, aksesuar alacaksın ve bu sefer aracın Rubicon olduğu için en kaliteli ve pahalı parçalarla yapacaksın bunu. Yapınca onun da fiyatı 120 bin oluyor.
Tabiki sonuç ZJ'den bin kat daha iyi olacak...
Araç arazinin en üst seviyesine geliyor ama kimse araziye vurmaya kıyamıyor o kadar harcayınca :D

rubiconun orjinal haline hiç bir yükseltme veya lastik gerekeceğini sanmıyorum çünkü off road adına her tür şey düşünülmüş.

mjeliada' Alıntı:
rubiconun orjinal haline hiç bir yükseltme veya lastik gerekeceğini sanmıyorum çünkü off road adına her tür şey düşünülmüş.

Sence bu araç arazide ne yapabilir???
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-jeep-wrangler-rubicon-2011-askin-jeep-ten-42837769/detay

Bir de bu neler yapabilir???
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-wrangler-ilk-sahibinden-off-road-icin-ozel-hazirlanmis-rubicon-36369251/detay

http://www.jeep.com.tr/wrangler/img/wrangler_tr.pdf

buyrun :smiley: verdiğiniz standart rubiconda standart fabrika çıkışı lastikler var. büyük lastik takarsınız limitlerin izin verdiği dahilinde. verdiğiniz modifiyeli rubicon ise 1 kere bakınca bile güven vermiyor. rubiconun standart halde geçemeyeceği kadar offroad kalsın. çünkü bu offroad u aşıyor. eğer maksat asla hiçbiryerde kalmamaksa rubiconun yarı fiyatına unimog alırsınız en iyisi olur :smiley:

mjeliada' Alıntı:
http://www.jeep.com.tr/wrangler/img/wrangler_tr.pdf

buyrun :smiley: verdiğiniz standart rubiconda standart fabrika çıkışı lastikler var. büyük lastik takarsınız limitlerin izin verdiği dahilinde. verdiğiniz modifiyeli rubicon ise 1 kere bakınca bile güven vermiyor. rubiconun standart halde geçemeyeceği kadar offroad kalsın. çünkü bu offroad u aşıyor. eğer maksat asla hiçbiryerde kalmamaksa rubiconun yarı fiyatına unimog alırsınız en iyisi olur :smiley:

Bu işin sonu yok :D
Unimog dingillerine 44' lastik takıp, Buggy yapsan da ;D
Herkes zevkine göre yapıyor işte birşeyler... Fikirlerin için teşekkürler...

Bu arada merak ettim sen ne araç kullanıyorsun?

ict3055' Alıntı:
Bu işin sonu yok :D
Unimog dingillerine 44' lastik takıp, Buggy yapsan da ;D
Herkes zevkine göre yapıyor işte birşeyler... Fikirlerin için teşekkürler...

Bu arada merak ettim sen ne araç kullanıyorsun?

Jeep Grand Cherokee 5.2 v8 ZJ kullanıyorum :smiley:

tekrar teşekkür ederim sayın s40euro (isiminizi bilmiyorum özür dilerim...) verdiğiniz tüm bilgileri not ediyorum... adım adım araştırıp karar verdiğim zaman kararlarımı paylaşacağım . değerli fikirlerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim... saygılarımla

sayın çağrı ve mjeliada sizin fikirleriniz içinde teşekkür ederim.... mjeliada fikirlerine saygı duyuyorum... ama hiç modifiye etmeden sadece korkarak araziye çıkılabiliyor... ayrıca neyin ne olacağı belli olmasada elimden geldiğince dikkatli ve yavaş araç kullanmaya çalışıyorum... çok şükür ( buna inan) aracım yılardır bende sadece bir kez geri geri giderken çiftliğin içinde ufacık bir makineye çarptım... bu kaza yapmam anlamına gelmiyor tabiki ama elimden geldiğinde dikkatliyim... dilerim kimse kaza yapmaz... bunun dışında zaten ben aracımı pek kullanmıyorum zaten çoğu zaman garajda duruyor... benim için gerçekten değerli maddi bir değeri kalmadı pek ama seviyorum aracımı zaten binek aracımızda var ama olmasa dahi satmayı düşünmüyorum... yavaş yavaş dilediğim hale getirip bir ömür daha kalsın istiyorum... hatta oğluma bile kalsın istiyorum... :smiley:

Eğer şehir içerisinde binecek az yakan bir aracınız var ve bunu tamamen hobi için kullanacaksanız, doğru bir karar vermek üzeresiniz.
En doğru malzemelerle yavaş yavaş zevkinize göre yaparsınız umarım... Yalnız yükseltmeyi takozla falan yapalım diyenlere kulak asmayın orginal yükseltme kiti kullanın.

Biraz ilham ;D ;D ;D ZJ varrrr, Zj var :p

evrim.png

çağrı bey evet sehir içinde kullanmak için bir otomobil var ama ben asla zj mi şehir içinde kullanılmaz hale de getirmek istemiyorum kullanabilmeliyim yine ara sıra... resimler de çok hoş gerçekten zj var zj var... bu arada öğrendimki bende sadece z varmış :D yükseltme konusunda da sizinle aynı fikirdeyim takoz get bence pek sağlıklı ve güvenli değil gibi geliyor.. şimdilik araştırmaya devam fikirlerin hepsini önemsiyorum duruma göre bütçeme göre en iyisini yapmaya çalışacağım.. saygılar

Tabiki şehir içerisinde de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kamplara ve uzun soluklu gezilere gidebilirsiniz.
Sadece aracınız biraz daha fazla yakıt yakacak ve giderken biraz daha yavaş gideceksiniz... ;D

Get ile yükseltmede şehir içi kullanımında aracınızda çok büyük sorunlarla karşılaşabildiğiniz gibi, Arazide orginal yükseltme kitindeki kadar esneme alamayacaksınız.
Yükseltme ilk adım olduğundan dolayı önemli bir iş...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri