Ankara'da Aracımı Off Road'a Çevirmek İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mtyarga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,660
Ynt: Ankara'da Aracımı Off Road'a Çevirmek İstiyorum

levent bey bu durumda bir parça değişiyormu bilginiz varmı? yoksa işçilik ile halledilebiliyormu? benim usta sanzuman kiti falan dedi ama onlarla hallolurmu bu sorun acaba...

Etiketler

mtyarga' Alıntı:
levent bey bu durumda bir parça değişiyormu bilginiz varmı? yoksa işçilik ile halledilebiliyormu? benim usta sanzuman kiti falan dedi ama onlarla hallolurmu bu sorun acaba...

ne yazıkki dediklerinize göre şanzuman inip değişecek parçalar var gibi görünüyor...nadiren bu tarz durumlarda üstünde müdahele ile kurtarır....kit falan dedikleri bu parçalar zaten...

türbin ise 0 ını takmak 900 tl , tamiri 600 tl bizzat araştırdım çünkü bende de türbinden şüphelenmiştik :smiley:

ha sorun türbin dediğimiz tork konvertöründe ise nasıl anlarız? stall test ile.

aracı boşa alın. şanzıman soguk olsun yani zoranmamış olsun. dururken d ye alın , el frenini çekin her ihtimale karşı takoz koyun frene basın ve gaza yüklenin. devir 1800 - 2100 arasındaysa türbin sağlamdır. devir 2100 ü geçiyorsa türbin arızalıdır , 1800 altındaysada ya motor sorunlu yada türbinde aşırı kavrama söz konusudur. bu aşamada vitesten mekanik ses geliyorsada türbin arızalıdır. bu işlemi sakın 5 saniyeden fazla yapmayın ve yaptıktan sonra 15 dk araç çalışır durumda boşa alıp şanzımanı sogutun. türbinde sıkmayın canınızı en fazla 1 milyara hallederiz :smiley: sorun ama şanzımanın içindeki balatalarsa o zaman 1600 1800 arasına çıkar

2500 tl ye komple şanzıman yapılıyor zaten maksimum 2500 olur

teşekkür ederim bilgiler için artık yarın bir denerim ada hanımın söylediklerini .... bakalım artık sonuçta yapılacak .... gerçi canımı sıkan arıza değil ehil olmayan adamlara güveniyorum bunuda geç öğreniyorum.... iki kez aracıma çok ciddi zarar verdirdi bu kişiler ... yine böyle oldu yağ var dedi hiç yokmuş yağ... inanın sebep benden çok bu adamlar ... neyse bir musibet bin nasihattan iyidir derler ya akgün amcadan şaşmayız artık....

mtyarga' Alıntı:
teşekkür ederim bilgiler için artık yarın bir denerim ada hanımın söylediklerini .... bakalım artık sonuçta yapılacak .... gerçi canımı sıkan arıza değil ehil olmayan adamlara güveniyorum bunuda geç öğreniyorum.... iki kez aracıma çok ciddi zarar verdirdi bu kişiler ... yine böyle oldu yağ var dedi hiç yokmuş yağ... inanın sebep benden çok bu adamlar ... neyse bir musibet bin nasihattan iyidir derler ya akgün amcadan şaşmayız artık....

korkmayın.. zj nin güzel yanı komple motor 5-6 , komple şanzıman 2500-3000 tl.. akgün ustadan şaşmamak lazım. bakım tablosu vermiştim bizim araçların. onlara uyarsanızda şanzımanlarımızda bir milyona yakın gider ve kit dediğimiz parçalarla çok sağlıklı olur.. mühim olan yağını tam dogru koymak zamanında değiştirmek ve filtre değişiminede dikkat etmek.

ben alıştım ada hanım.. zaten yıllardır bende bu araç, sağolsun kırk yılda bir arızalanır oda ya hiç olmadık bir yerde.... yada en pahalı aksamından ....

mtyarga' Alıntı:
ben alıştım ada hanım.. zaten yıllardır bende bu araç, sağolsun kırk yılda bir arızalanır oda ya hiç olmadık bir yerde.... yada en pahalı aksamından ....

pahalı diyoruz da ; beni civicimin triptonik f1 şanzımanı 6300 kmde dagılmıştı bir fabrikasyon hatası yüzünden :smiley: işçilik dahil 10.500 tl tutmuştu :smiley: garanti olmasa cebimden çıkacaktı. 10.500 tl ye yepyeni bir motor , şanzıman , 2 difransiyel yaptırırsınız :smiley: yani ilk günkü performansına ulaşırsınız zj nin

mjeliada' Alıntı:
pahalı diyoruz da ; beni civicimin triptonik f1 şanzımanı 6300 kmde dagılmıştı bir fabrikasyon hatası yüzünden :smiley: işçilik dahil 10.500 tl tutmuştu :smiley: garanti olmasa cebimden çıkacaktı. 10.500 tl ye yepyeni bir motor , şanzıman , 2 difransiyel yaptırırsınız :smiley: yani ilk günkü performansına ulaşırsınız zj nin

valla çığır açtın araç ve bayan konseptine...

ben de accord motoru patlatmıştım 14.000 tl fiyat çıkmıştı... kelle motor alıp taktırdım çıkmacıdan...6000 liraya

evet buda var yine haklısınız :smiley: fakat civic örneğinde olduğu gibi yüksek model olmaları sebebiyle böyle olduğunu düşünüyorum... sıfır bir jeep şanzumanıda eminim daha pahalıya malolur....

mtyarga' Alıntı:
evet buda var yine haklısınız :smiley: fakat civic örneğinde olduğu gibi yüksek model olmaları sebebiyle böyle olduğunu düşünüyorum... sıfır bir jeep şanzumanıda eminim daha pahalıya malolur....

mühim olan zj :smiley: yoksa yeni grand cherokee allah korusun
997799' Alıntı:
valla çığır açtın araç ve bayan konseptine...

ben de accord motoru patlatmıştım 14.000 tl fiyat çıkmıştı... kelle motor alıp taktırdım çıkmacıdan...6000 liraya

çığır açtığım tek yer forum ama :smiley: pazar günü battım çıkaran erkekler oldu :D yani sürüş konusunda bayanlık aynen devam..

mjeliada' Alıntı:
mühim olan zj :smiley: yoksa yeni grand cherokee allah korusun
çığır açtığım tek yer forum ama :smiley: pazar günü battım çıkaran erkekler oldu :D yani sürüş konusunda bayanlık aynen devam..

sürücü gelişimin de bilgi gelişimin gibi olursa seneye off-road şampiyonasında alkışlarız seni gibi geliyor... ;)

997799' Alıntı:
sürücü gelişimin de bilgi gelişimin gibi olursa seneye off-road şampiyonasında alkışlarız seni gibi geliyor... ;)

teşekkür ederim :smiley: o biraz daha zaman alacak gibi :smiley: ögreniyorsam da siz büyüklerim sayesinde öğreniyorum

mjeliada' Alıntı:
teşekkür ederim :smiley: o biraz daha zaman alacak gibi :smiley: ögreniyorsam da siz büyüklerim sayesinde öğreniyorum

hiiiiiççç mütevazi olma...aştın sen...
valla ben de zaman zaman senden bişeyler öğreniyorum...
herkez senin gibi birazcık araştırsa, kurcalasa, piayasada ne zj ler olur...kasaplar yüzünden araba kalmadı piayasada nerdeyse...(araçlarımızın eski sahiplerinden bahsediyorum)

997799' Alıntı:
hiiiiiççç mütevazi olma...aştın sen...
valla ben de zaman zaman senden bişeyler öğreniyorum...
herkez senin gibi birazcık araştırsa, kurcalasa, piayasada ne zj ler olur...kasaplar yüzünden araba kalmadı piayasada nerdeyse...(araçlarımızın eski sahiplerinden bahsediyorum)

hemde ne kasaplar var.. araba eski niye yaptırıyorsun mantıgında insanlar. sanki bir tofaş sürüyorlar da böyle konuşuyorlar.. grand cherokee zj... bugünün x6sı , cayenne'i. özel bir araba. asfaltta harika arazide de çok başarılı, dayanıklı, lüks , konforlu , güçlü... kimiside dalga geçiyor bu araçlara bu kadar para harcıyorsunuz diye. alım maliyeti + 15 milyar harcanırsa 0 gibi oluyor. o fiyata dacia duster , tata gibi 4x4 ler var. onlara verilen paraya yazık asıl. her zaman için 0 olsun çamurdan olsun diyeceğime , eski olsun müthiş olsun mantığını seçerim.

Jeep kullanıcılarının hepsinin Honda'dan ağzı yanmış.
Benim de Civic'im var ama ALLAH'tan ben Jeep kullanmıyorum; yoksam Honda'nın motor gidecekti ;D ;D ;D

ict3055' Alıntı:
Jeep kullanıcılarının hepsinin Honda'dan ağzı yanmış.
Benim de Civic'im var ama ALLAH'tan ben Jeep kullanmıyorum; yoksam Honda'nın motor gidecekti ;D ;D ;D

yok ghonda motor yiyince jeep e geçiyosun o nedenle disco var sende...motor yerse bak nasıl oluyor sen bile anlamadan jeep alırsın ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,868
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.