Araç İçi ve Dışı DVR Kayıt Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mertozzy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,042

mertozzy

everything depended on me..!!
arkadaşlar selam,

offroad gezilerimizi kaydetmek için aracımın üzerine 3-4 adet kamera yerleştirmek istiyorum. ve uzun saatler kayıt alması gerekiyor. bu tip sistemlerle ilgili bilgisi olan var mı acaba? veya aracına kurmuş olan kimse var mı???

var olan arkadaşlardan teknik yardım rica ediyorum

mert

Etiketler
Ynt: Araç İçi ve Dışı DVR Kayıt Sistemi

yaw herkes okuyorda biri bir cevap verse bari ;D

yarın sistemdeki bir hata için kameracilar gelecek ilk agizdan cevap veririm sana dort kameraya kadar kayit cihazi 450 dolar kamera 110 dolar on bılgı bu kadar eve yaptırıyorum. içindeki harddickle alakali kayit zamani oda 85 dolar bir ay yapar heralde ama kameralar 12w sorun yok. ama çikaz için invertor lazim
ha çikazlar gece goruşlu

abi süper... bir kurda bilgi ver yaaa... ben sanırım 4 kamera kullanacağım araçta. ön iki açı, bir açı lastiklerden yere, bir açıda arkaya...

kamera kolay kısmı... ben kayıt kısmına takık durumdayım.. 1.5 tb bir hard diskim zaten var... sadece bunun çalıştıran modülü çözmem lazım... 5" ekranda var araçta... kaydedici kısmındayım ;D

4 Kanal Real Time H.264 Pentaplex Network DVR; SATA tip harddisk desteği•,H.264 çok hızlı görüntü aktarımı, CMS yazılım desteği,Networkden ve USB Flash bellekden back up alabilme. •H.264 sıkıştırma fosmatında uzun süre kayıt imkanı. •Frame modunda 720 x 576 pixel 25 FPS. •Cif modunda 352 x 288 pixel 100 FPS. •Uzun kayıt süresi 1TB hard disk ile 150 gün kayıt (4 kanal,CIF best kalite,25 IPS) •Pentaplex (canlı izleme, kayıt, playback, backup ve network) •Real time gösterim ve real time kayıt. •Kayıt modları; Manual/Timer/Motion/Alarm •Kayıt kalite ayarları; Best,High,Normal ve Basic •Ayarlanabilir kayıt hızları; Frame, 25,12,6,3,FPS.Cif; 100,50,25,12 FPS •OSD’de Türkçe ve çoklu dil desteği •2x Dijital zoom (canlı modda) •Dahili 1 X 1TB sata tipi hard disk desteği. •Tuş kilidi ve tuş kilidini şifre ile kaldırabilme. •Uzaktan (internet veya networkden), kendi yazılımı veya internet explorerdan bağlantı. •Uzaktan ve networkden aynı anda 5 kullanıcı bağlanabilir.•Network bağlantısı IP, PPOE, ve DHCP ile DDNS fonksiyonu.
410 dolar

500 Tb SATA Harddisk 7200 rpm 85 dolar

500 TV Lines ,753(H) x 582(V) pixel ,Minimum ışık hassasiyet, IR devrede değilken 0.4 Lux/ F2.0; IR devredeyken 0 Lux ,15 metre gece görüş mesafesi ,IP66 dış muhafaza ,21 adet Infrared Led ,Otomatik beyaz seviye ayarı ,AGC ,Üzerinde standart 3,6 mm board lens, 92.6° görüş açısı ,Montaj ayağı dahil ,Boyutlar, 79,53 x 60 x 116,13mm ,Çalışma voltajı 12V DC.
90 dolar
dostum burdakı sorun sallantıdan darbeden bu aletlere bırsey olurmu
bana gelen teklıfı copy yaptım sana

kamerayı araca tam sabitlersen hiç bişi olmaz... ama orjinal ayaklarla bağlarsan sallantı yapar... sanırım o zaman zarar görebilir.. sepete falan sabitlemek lazım. dışınada koruyucu bişi yapmak lazım sanırım... du bakalım ben biraz daha araştıriiimm... daha pratik bişi bulurum gibi geliyooo...

bu kameralar bu amaca uygun deyildir butarz kendinden kayıt özelligi olan cihazlar daha kullanışlı ama çok maliyetli

http://www.sahibinden.com/tekgozlu_dev_-_extreme_sporlari_action_camerasi-35WQQaXQQ22506197WQQpXQQdisplayitem

tmm abi... kamera bu işte.. ;D

bunun biraz uygunun bulmak lazım şimdi sadece... bu arada bu direk bahsettiğim aparata bağlanıp aynen bilgisayara bağlanır işte ;D ;D

Mert araç için dvr ler varmiş 12 w onlar bu işi için idealmiş. Yanliz seyretme kisminda ya sokup takilir yapcan yada bir cihaz daha eve alacaksin. modem falan baglanim aninda nettende izleniyomuş bu aralar zabita araçlarina takiliyormuş bolca

ahanda süperrr... bende birkaç kamera buldum.. ;D

bakalım 10-15 güne kadar kayıt işini çözerim sanırım ;D ;D

Bu neymiş yaw ilk kez gerçekten mesleğimle ilgili bir konu duyuyorum bu forumda :smiley:

1- Öncelikle klasik DVR cihazları araçlar için uygun değildir hele hele bizim gibi hoplayan zıplayan araçlar için hiç uygun değildir ilk atraksiyonda HDD yani sabit diski elimize alırız bu amaç için üretilmiş mobil dvr denilen tipte cihaz bakmak gerekiyor. Bu cihazlar gelebilecek sarsıntıları tolere edebiliyorlar kayıt süresi elbette disk kapasitesiyle ilgili bir olay ancak biz burada hareketlerimizi yaptığımız etkinlikleri yolculuğumuzu vs çekeceğimiz için real time yani gerçek zamanlı kayıt yapmamız gerekmekte yani 25 fps hızla kayıt yapacağız eh çektiğimiz birşeye benzesin dersek bu kez çözünürlük ve resim kalitesi devreye girecek bu da epey büyük medyalar oluşturur ancak şunu da unutmamakta yarar var her etkinlikten sonra görüntüler cihaz üzerinden bilgisayara aktarılabilir böylece diskin çok büyük boyutlarda olmasına gerek kalmaz bence optimum disk boyu 250 gb civarındadır bu bile fazla gelebilir ama tedbirli olmakta fayda var.

2- Kayıt formatının H 264 olmasını çok önermiyorum her ne kadar dosya büyüklükleri çok azalsa da buna bağlı olarak kalitede kayıplar ciddi miktarlara ulaşıyor. Satıcılar H 264 ü epey ballandırarak anlatmalarına kanmayınız. Bu alanda ithalatçılık yapan arkadaşlarımla bir konuşayım bu işler için bir ara ürünler ilişmişti gözüme fiyat alabiliriz sanırım ama çok da ekonomik çözümler düşünmeyin çünki kayıt cihazı özel bir cihaz olacaktır. Tabiki cihazın ses kayıt opsiyonunu desteklemesi gerektiğini unutmayacağız. Bir gerçekte kameralarınız ne kadar iyi olursa olsun kaydınız iyi olmazsa yapılanın hiç bir anlamı kalmayacaktır.

3- Kullanacağınız kameralar mutlaka waterproof yani suya dayanıklı olmalı aslında benim tercihim vandalproof yani vandalizme yani darbe ve şiddete dayanıklı tip olmasını öneririm sonuçta taş sıçrayacak dal çarpacak vs vs üzerine kar yağacak yağmur yağacak eh bunlar da çok ekonomik ürünler sayılmazlar.

Benim size çok farklı bir önerim olacak yani araç için DVR yerine PVR olarak ismi geçen aşağıda resmi bulunan ürünlerden temin edip ona pinholl tipi kalem ya da benzeri kameradan alarak aracın içinde camın hemen arkasına ön göğsüne bir ayakla sabitleyip bu PVR cihazlarının analog video girişine giriş yaparsak gerekli kaydı yapmış oluruz bu hem kolay hem daha ucuz bir çözüm olacaktır

Mustek-PVR-H160.jpg

herşey güzel... peki görüntü kalitesği nasıl olacak???
mesela bu tip bir cihaza o zaman harici harddisk bağlayabiliriz. doğru mu?
birde yukarda arkadaşımın erdiği adreste tamda raadığım tarz bir kamera var... bu durumda bu iş oluyor?? dıoğru mu necmi?

Bu cihazların diski zaten kendi içinde bulunuyor ve daha sonra direk bilgisayara atabiliyorsunuz

Tıpkı ilanını gönderdiğiniz ürün tarzı bir kayıt sistemi var bu cihaz da güzel bir ürüne benziyor

abi sana başka bişi sorucam..

şimdi bilgisayara 4 kamera bağlamak için usb girişli kartlar satılıyo.. bu parmak tipi kameralardan 4 tane alsam... ;D ;D

bilgisayarada bende 1.5 tb bi hd var.. onu taksam... sence kayıt yapabilir mitim???

http://www.sahibinden.com/tekgozlu_dev_-_extreme_sporlari_action_camerasi-35WQQaXQQ22506197WQQpXQQdisplayitem

mesela bu kameralardan???

mertozzy' Alıntı:
abi sana başka bişi sorucam..

şimdi bilgisayara 4 kamera bağlamak için usb girişli kartlar satılıyo.. bu parmak tipi kameralardan 4 tane alsam... ;D ;D

bilgisayarada bende 1.5 tb bi hd var.. onu taksam... sence kayıt yapabilir mitim???

Evet o kartlardan satılıyor bu doğru ve çok kaliteli ürünler de değil senin linkini verdiğin kamerayı inceledim bu sadece kamera değil aynı zamanda kaydı da üzerinde SD karta yapıyor bu nedenle bir bilgisayara bağlaman gerekmiyor yani bu kamerasenin işini tek başına görebilecek gibi ayrıca ben araçlar için standart tip bilgisayar çözümlerini çok önermiyorum bunun sebebi de yolda veya arazide olan sarsıntılar sonucu sabit diskin iğnesinin diske çarparak hasar vermesidir bu nedenle çok özel şekilde süspansiyon sistemleriyle desteklenmiş profesyonel kayıt cihazlarının kullanılmasını öneririm ama bunların fiyatları da ekonomik olmuyor maalesef

Ancak şunu yapabilirsin bu gösterdiğin ürünleyanında ya fazladan SD kartlar taşır doldukça değiştirirsin ya da direk laptop üzerinden sabit diske atarsın direk olarak USB harddiske yazacağını sanmıyorum

Saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.