Araç Üstü Çadır için Ön Hazırlık Çalışmalarına Başlıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan freediver2009 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,406
Ynt: Araç Üstü Çadır için Ön Hazırlık Çalışmalarına Başlıyorum

çok güzel görünüyor devamını bekliyoruz :smiley:

mesajım bulunsun

Etiketler

reha' Alıntı:
Selamlar
öncelikle buzluğunuz hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanızı dilerim. Bir de rica etsem, performans testlerini daha önce yapabilir misiniz? açıkcası merak ettim. Bu ürün termodinamik mi? yoksa kompresörlü mü? sanırım, thermedinamik ve bu teknolojiyi kullanan bütün ürünler de hayal kırıklığını uğradım da.. Bu cihaz nispeten küçük olduğu için performansından ümitlendim. iyi günler dilerim, reha

Reha bey merhaba;

Bu ürün sadece soğuk olan yiyecek ve içecekleri soğuk tutabilmek için. Buz aküsü veya buz koymadan çok faydalı olmuyor.
Daha önceden bende araç çakmağından enerji ile beslenen bir buzluk kullandım ama bir faydasını göremedim. Ayrıca gereksiz yere aracın içine sıcak üfleyerek ısıtmaya çalışması da cabasıydı. Seyahatler için 2,5 litrelik sıcak su termosu, 10-15 litrelik bir soğuksu termosu kullanıyorum. Bunu ise sebze, et vs. gibi bazı yiyecekleri sıcaktan sorumak için aldım. Geçen sene bir arkadaşın buzluğunu Çanakkale'de kullandık. Orada buz satan yerlerden bir miktar buz doldurduk. İnanın evdeki buzdolabı kadar işe yarıyor.

Bagaj montajına bu hafta sonu bur aksilik çıkmazsa gideceğim, bakalım nasıl bir sonuç çıkacak ortaya.

Selamlar.

İlgi ve heyacanla bekliyorum. Hadi bakalım...

emeğinize sağlık güzel bir şey ortaya çıkacağına eminim

merakla bende izlemeye basladım sizi,
herseyden once gidilen yoldan degil kendi actıgınız yoldan ilerlediginiz icin sizi tebrik ediyorum

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=38868.0
bu linke göz atmanızı tavsiye ederim..

Hafta sonu zorluklara rağmen gitmeyi başardım ve tavan bagajıma kavuştum.
Dış etkilere dayanıklı olması için statik fırın boya olsun beklentimiz fırın boya yapanların yoğunluğu nedeniyle az kalsın olmuyordu.
Sonunda oldu ama beyaz oldu.

img2039g.jpg

img2042g.jpg

Aracın üzerinde beyaz güzel durmayınca renk değişimine karar verdik.

img2047gp.jpg

Biraz siyah ve yeşil arasında kalan bir renge boyadık. Fakat boya sonunda yine içimize sinmeyen (aracın rengine uymadığı için) bir renk olunca klasik renge yani siyaha boyamaya karar verdik.

img2050tu.jpg

img2053o.jpg

Siyah renk gerçekten klasik olduğu kadar aracın rengine de oldukça uyum sağlayarak asaletine bir kez daha hayran bıraktı.

img2054ub.jpg

img2071l.jpg

Sonra işin en zor kısmı montaj başladı. Tabi bu arada montaj öyle kolay olmadı, ölçü konusunda benim ortadan aldığım ölçüler. Aracın tavan taşıma kısmına basacak ayak yerleri ön ve arka taraflarda dışa doğru eğimli çıktı. Tabi çok yoğun bir uğraş ve pratik zeka ile çözmeyi başardık.
Hatta tavan taşıma bagajı öyle sağlam olmuş ki, çekiçle başlayan düzeltme işi balyozla devam etmesine rağmen bizi çok uğraştırdı. Sağlamlığına neredeyse üzülecek hale gelmedik desem yalan olur :eek:

img2073j.jpg

Aracın tavan kısmına en son u şeklinde kesip taktığımız 2 parça ile arasına paslanmaz çelikten boru ile birleştirip 2 ayrı noktadan tavan bagajına sabitleyerek çözüm bulduk. Bu işlem tam orta noktadan yapıldığı için sağlam ve dengeli bir birleştirme oldu.

img2075wy.jpg

Zaman kalmadığı için tavan bagajını ön taraflardan araç üzerindeki aleminyum barlara hortum kelepçeleri ile tutturup geçici olarak çözüm bulduk. Bunları İstanbula döndükten sonra ön ve arka taraflara, ortaya yaptığımız gibi U şeklinde parçalarla sabitleyeceğim. Kelepçeler görsel olarak hoşuma gitmese de sağlamlık olarak çok başarılılar.

img2077ba.jpg

Sonrasında uzun ve yağışlı bir yolculuk yaptıktan sonra pazar günü Kartepe'ye çıkarak tavan bagajına etrafı gezdirdik :smiley:

img2133t.jpg

Sn freediver,
Kullanışlı görünüyor, Pek çok ıvır zıvır ve kamp malzemesi için oldukça geniş bir alan sağlayacağı belli.

Bu henüz bitmemiş hali öyle değilmi?

Güzel olmuş ama affınıza sığınarak biraz yüksek olmuş gibi geldi siz eğer derseniz ben onu tam dolduracağım sorun yok ama dolmayacaksa o araba için yüksek olduğu kanaatindeyim ama işçilik vs gayet iyi aerodinamik bozulacağı zaten malumdu ama bu kadar yüksek olunca daha da bozulacak dahası yakıt vs de artar sözüm sakın uklalık gibi algılanmasın ama aracınızın süspansiyonu bile basacaktır. Ama baştada dedim bana yetmez bile diyorsanız zaten bilinçli yaptığınızı düşünürüm.

yugun' Alıntı:
Sn freediver,
Kullanışlı görünüyor, Pek çok ıvır zıvır ve kamp malzemesi için oldukça geniş bir alan sağlayacağı belli.

Yücel bey teşekkürler, fazlasıyla yer kazandıracak.

warmaster' Alıntı:
Güzel olmuş ama affınıza sığınarak biraz yüksek olmuş gibi geldi siz eğer derseniz ben onu tam dolduracağım sorun yok ama dolmayacaksa o araba için yüksek olduğu kanaatindeyim ama işçilik vs gayet iyi aerodinamik bozulacağı zaten malumdu ama bu kadar yüksek olunca daha da bozulacak dahası yakıt vs de artar sözüm sakın uklalık gibi algılanmasın ama aracınızın süspansiyonu bile basacaktır. Ama baştada dedim bana yetmez bile diyorsanız zaten bilinçli yaptığınızı düşünürüm.

Yükseklik konusunda bende sonradan farkettim ama iş işten geçmişti. Belki ilerleyen günlerde bir operasyon yapabilirim. Yakıt, eorodinamik ve süspansiyon olayına gelince. İnanın bende bunu yaptırırken çok endişelerim vardı. Fakat yaşadığım tecrübe bunun çok doğru olmadığını gösterdi.

Şuanki haliyle tam olarak 400 km yol yaptım, şiddetli yağmur ve rüzgar vardı. Otoban ve ara yollarda hiç bir olumsuzluk yaşatmadı. Gözüm sürekli aracın anlık tüketimlerindeydi ve beklediğim artış oranlarını inanın göremedim.

Benim için en büyük sıkıntı konfor konusunda oldu. Konfordan kastım ise 85 km süratten sonra rüzgar sesi yapıyor. 90 ve 130 km hızlarda sesin şiddeti aynıydı. Şuan için rüzgar sesi haricinde pek olumsuzluk yaşamadım. Üzerinin malzemeleri konulunca zaten hız konusunda çok fazla bir beklentim olmayacak, sonuçta keyif yapmaya gideceğim ve zaman problemim pek olmayacağı için yavaş giderek bazı olumsuzlukların önüne geçebileceğimi düşünüyorum.

Eleştirilireniz için hayıflanmanıza gerek yok, buraya bu konuyu açmamın sebebi tabiki yardım almak, eleştirileri değerlendirip daha iyi bir sonuca varmak. Tam tersine söylediklerinize memnun oluyorum.

Selamlar.

bilarman' Alıntı:
Bu henüz bitmemiş hali öyle değilmi?

Taşıma tavanı olarak bitmiş hali. Ama üzerine araç üstü çadır yapma gibi bir projem var. Ama o konu biraz daha zaman alacak.

Sadece bisiklet taşıma aparatı ve merdiven konusu vardı, onlarda arkadaşlar yetiştiremedikleri için olmadı, acelem olmadığı için biraz daha bekleyeceğim.

Resim belki daha iyi bir fikir verebilir.
k-691344-partnertepeeoutdoor.jpg

Yükseklik çok da fazla görünmüyor, Çadır tabandan aracın sağına doğru o boş bırakılan yerden açılacaksa, Zaten demirleri yüksek yapmasanız da aşağı yukarı araç üzeri çadırın kapalı hali tam o seviyelere kadar olmasa da çoğunu doldurur kanımca. Araç üzeri çadırın platform makasları katlandığında 20-30 cm kadar boşluk bırakıyor zaten. Sünger ve profillere arada yer kalması gerek.

Yorumlarımıza değer vermeniz çok sevindirici açıklama sebebim artık forum o hale geldi ki aslında arkadaşlarımızın bizimde içinde bulunduğumuz heyecanları hele de kendi çabaları ile gerçekleştiriyorlarsa samimi dostça onlar ile bu heyecanı kendi aracımız gibi en az zarar ile bir seferde en fonksiyonel yapabiliriz düşüncemiz bile bazen ters tepebiliyor. Amacımız yermek değil en doğru nasıl ortaya çıkar karşıt yada hem fikir görüşler daha nasıl geliştirilebilir budur. Fırsat tanıdığınız için ayrıca teşekkür ederim.

Yükseklik zaten sizin için gerekli bir unsur ise ;

1- Ön tarafa ergonomi sağlayacak bir düz panel eklemeniz bu düz saçtan alüminyum dan bükülecek yada fiberden çok kolay yapılabilir onu
dert etmeyin. Ses bitmez azalır kanaatindeyim.

2- Ağırlıktan korkum benim fiorino marka ses sistemi yüklü bir aracım var. bu araç üzerindeki yaklaşık 350-400 kilo ağırlıkla 1 yıldan biraz fazla
gezdi amortisörleri patlamadı ama helezonları vs çöktü şuan yerde :D Sizinde başınıza gelsin istemedim kaldı ki Bizim Off road camiasında
bu tür çalışmalarımızı heavy duty yaylar kullanıyoruz. bu araçlarda bu tür yaylar sanıyorum ki yoktur. Olsa da sürüşü olumsuz etkiler diye
düşünüyorum.

3- Sepete yapılacak gergin bir örtüde günlük kullanımda ses ve ergonomi ve estetik kaygıları yok edecektir. Bunu da yazma nedenim Eğer
tam kapalı yapılmayacaksa tutturmak için halkalar gergiler yapmak isteyebilir.

Gerçekten güzel bir şey çıkacak ortaya . :D

yugun' Alıntı:
Yükseklik çok da fazla görünmüyor, Çadır tabandan aracın sağına doğru o boş bırakılan yerden açılacaksa, Zaten demirleri yüksek yapmasanız da aşağı yukarı araç üzeri çadırın kapalı hali tam o seviyelere kadar olmasa da çoğunu doldurur kanımca. Araç üzeri çadırın platform makasları katlandığında 20-30 cm kadar boşluk bırakıyor zaten. Sünger ve profillere arada yer kalması gerek.

Yücel bey, sizin kamp resimlerinizden baktığım vw üzerindeki çadır en olarak biraz fazla. Diğer sayfalarda bir araç üstü çadır kapalı halde 13-14 cm civarı gelmişti. Gerçi içine konulan malzeme kalınlğı bunu etkilemiştir.

warmaster' Alıntı:
Yorumlarımıza değer vermeniz çok sevindirici açıklama sebebim artık forum o hale geldi ki aslında arkadaşlarımızın bizimde içinde bulunduğumuz heyecanları hele de kendi çabaları ile gerçekleştiriyorlarsa samimi dostça onlar ile bu heyecanı kendi aracımız gibi en az zarar ile bir seferde en fonksiyonel yapabiliriz düşüncemiz bile bazen ters tepebiliyor. Amacımız yermek değil en doğru nasıl ortaya çıkar karşıt yada hem fikir görüşler daha nasıl geliştirilebilir budur. Fırsat tanıdığınız için ayrıca teşekkür ederim.

Yükseklik zaten sizin için gerekli bir unsur ise ;

1- Ön tarafa ergonomi sağlayacak bir düz panel eklemeniz bu düz saçtan alüminyum dan bükülecek yada fiberden çok kolay yapılabilir onu
dert etmeyin. Ses bitmez azalır kanaatindeyim.

2- Ağırlıktan korkum benim fiorino marka ses sistemi yüklü bir aracım var. bu araç üzerindeki yaklaşık 350-400 kilo ağırlıkla 1 yıldan biraz fazla
gezdi amortisörleri patlamadı ama helezonları vs çöktü şuan yerde :D Sizinde başınıza gelsin istemedim kaldı ki Bizim Off road camiasında
bu tür çalışmalarımızı heavy duty yaylar kullanıyoruz. bu araçlarda bu tür yaylar sanıyorum ki yoktur. Olsa da sürüşü olumsuz etkiler diye
düşünüyorum.

3- Sepete yapılacak gergin bir örtüde günlük kullanımda ses ve ergonomi ve estetik kaygıları yok edecektir. Bunu da yazma nedenim Eğer
tam kapalı yapılmayacaksa tutturmak için halkalar gergiler yapmak isteyebilir.

Gerçekten güzel bir şey çıkacak ortaya . :D

Şuan için tavan sepetini tek başıma kaldırabiliyorum ve ters düz çevirebiliyorum. Fakat, tek başıma araç üzerine koymak ve indirmek mümkün değil. Karşımdan birisi tuttuğu zaman hiç zorlanmadan aracın üzerine koyup alabiliyoruz. Bunu bağlantı yaparken defalarca yaptığım için pratik bile kazandık :smiley:

Ama sizin aracınızın üzerinde olan yük miktarı gerçekten fazlaymış. Ağır malzemeleri sadece gerekli olacak zamanda üzerine koyacağım için sizin yaşadığınız olumsuzlukları biraz geç yaşayacağım, bu da bana biraz zaman kazandıracak.

Tavandan gelen sesi azaltma konusunda her türlü tecrübeyi dinleyip uygulamaya hazırım.

Tekrar ilginize teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR