araç yükseltme yi nasıl yapabilirim.lift kit mi yoksa get mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özgür denizci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,894

özgür denizci

Yeni Üye
selamlar abiler/kardeşler
2009 6a/t 4x4 aracımı yukseltmek istiyorum.sizlerin yaptıklarınızı da inceliyorum.lift kit en uygunudur herkezce sanırım. peki ama lift kit varmı;
yada başka bir aracın kiti mi uygulanıyor.bilgi lütfen saygılar

Etiketler
Ynt: araç yükseltme yi nasıl yapabilirim.lift kit mi yoksa get mi?

merhaba hayırlı olsun sssang ...

ben getle yukselttim ediiz kardesimin yardımıyla bildigim kadarıyla hazır yukseltme kiti yok

ediz yardımcı olur size yukseltme konusunda ....selamlar

teşekkurler sevgili kurjat ...

4*4 dergiyi takip ediyorum daha once okumuşdum bu konuyu tekrar okumakta zarar yok

onemli bilgiler veriyor off road a gonul veren yeni başlayan herkesin mutlaka ogrenmesi bilmesi gereken teknik bilgiler ....

bilgiler için teşekkürler.
sabri bey 2 yıldır kullanıyorum ben aracı. birkaç aydır bu gibi işlere merak saldım.zehri aldım yaniii.geç oldu gerçi :D

bende mayısdan beri kullanıyorum daha oncede defender vardi ....

tampon vinc yukseltme tunıng sis farlari tavan sepeti vs vs yapılabilecek bircok seyi yaptım ....tek eksik arka dif kilit

oda olmasa olur cok sorun degil ...

benim bu aracı get ile yükseltmeyi seçme sebebim (şu an için başka alternatif yok gibi) piknik gezilerinde biraz daha rahat hareket edebilmek, ağır off-road için uygun olmayan bir yükseltme şekli olsada bu araç için benim kullanma maksadımı fazlasıyla karşılıyor bu haliyle...hem de maliyet olarak uygun.
zaten sıfır sayılabilecek bu araçlar ağır off-road yaparak harcanacak arabalar değil gibime geliyor.

özellikle kürşat bey,in verdiği bilgiler çok yararlı oldu.bu yüzden çok teşekkür ederim.
sahiden de kişisel olarak zaman zaman yayla gezintileri ve piknik yapmak amacında olduğumdan.gereksiz uygulamaları yapmaktan kaçınıyorum.hatta şu anda bile aracımın standart ı dışında hiçbirşey yapmış değilim.geziler de ismi geçen menekşe yaylası,inönü yaylası vs bölgelere defalarca ailemle gittim.hemde hiç bir ekstra donanım olmadan.baktığımda amacımı karşılayan bir araca sahip olduğumu görüyorüm.hatta sakarya - karasu daki çok kaba kumu olan uzun kumsal da kilometrelerce defalarca geziler yaptım ve yapmaya da devam ediyorum.bu anlattığım amatör deneyimlerimi topladığımda
1- aracın alt kısımlarını korumak
2-arkada biraz güçlü çeki demiri( yolda kalan çok araç oluyor çekmesi de çok keyifli ;D
3- demir tampon ve araca uygun vinç

aracı yükseltmek ten vazgectim teşekkürler kürşad bey..

sabri bey sizede teşekkür ederim .defender den sonra bizim aracları tecrübe etmiş biri olarak yorumunuz sevindirici

defender surekli 4 ceker yuksek yakıt dusuk tork 40 senelik eski teknolojı yazın sogutmaz kisin ısınmaz vs vs bir suru sorun surekli en sagdan 90 la gidersin 120 gorebilirsen vucudunda tıtremeyen kemik kalmaz :D ama elbetde o bir defender
asla yolda kalmaz heryerde yedek parca gıbı artıları var en ufak bır koydekı tamırcı bıle tamır edebılır ...sezarın hakkı sezara

bizim araclar daha bir genc işi arazide camurda karda her turlu gureşirsin 5 cm yukseltme ve 265 lastikle hemen hemen tum arazi
araclarıyla başa baş bogusur ...

mesela defendirim varken low 2 ile cikamadıgım bir rampayı ssangla rahat bir şekilde hı 2 ile cikabiliyorum ki defenderin pompa elemanlari yeni degişmiş enjektorlerde yeni temizlenmişti ....

euro 4 mercedes motor ,dana lsd difransıyeller , borg warner f 1 sanziman , delphi yakıt sistemi , amortisorlu arka dingiliyle ve tam şasesiyle hoplayıp zıplamadan otomobil konforunda hatta daha konforlu bir şekılde arazide yarım metreyı bulan karda camurda derelerde keyfini cikarırısın ....

işin bitincede bu aracın en sevdigim yanıda bu zaten :D otabanda en sol seritden ister 160 ister 200 basar gidersin ....
aracınızın keyfini cikarın 8)

bizim araclarda dana " lsd difransıyeller " mi var? yoksa yanlışmı anladım...

sabri yucel' Alıntı:
evet limited slip difransiyel

Sadece Actyon Sports'larda mı LSD var? Yoksa Actyon ve Kyron'larda da mı LSD diferansiyel var.?

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=48296.0

servisde lsd dedi ama arkayı kaldırıp kendım cevırecegim emin olmak icin ...

bende lsd olduğunu düşünüyorum yarım metreye yakın çamurda bile kalamadım hala ;D ;D

yanlis hatırlamıyorsam difransşyelde lsd varsa arka karpuzu kaldırıp tekerler havada iken lastıgın tekını elle cevırdıgımızde dıger lastıgın de aynı yonde donmesi gerekıyor

ters donuyorsa lsd yok demektir

youtubede videolar mevcut ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR