Araçlarımızdaki ve evlerimizdeki CBleri sürekli açık tutalım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jimny_Mehmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,581

Jimny_Mehmet

Kamp III
Yer
Boğaziçi Arnavutköy
Değerli arkadaşlar sizlere bir önerim olacak ! CB telsizlerimizi şehir içi (Ben İStanbuldayım) açık tutarak diğer CB ciler gibi bizlerde muhabere yapalım.
Ben araçta olduğum sürece açık dinlemedeyim. 21.Kanaldayım. Kodum: Can Mobil.

Eğer sizlerde önerimi takip etmek isterseniz kodlarınızı sayfada paylaşınız.

Etiketler
Ynt: Araçlarımızdaki ve evlerimizdeki CBleri sürekli açık tutalım.

Merhaba,

Biz ulusal platformda Türkiye CB' cilerini 27.915 USB veya 27.555 USB frekansına çağırıyoruz. Özellikle 27.555 USB frekansı Uluslararası Çağrı Frekansı olarak kullanılması sebebiyle hiç bir zaman boş kalmamakta ve uzak istasyonlar ile çok sağlıklı görüşmeler yapılabilmektedir.
Ancak bizim tercihimiz 27.915 USB frekansını Türkiye' de kullanımı arttırmaktır.

Selamlar

manyak' Alıntı:
Merhaba,

Biz ulusal platformda Türkiye CB' cilerini 27.915 USB veya 27.555 USB frekansına çağırıyoruz. Özellikle 27.555 USB frekansı Uluslararası Çağrı Frekansı olarak kullanılması sebebiyle hiç bir zaman boş kalmamakta ve uzak istasyonlar ile çok sağlıklı görüşmeler yapılabilmektedir.
Ancak bizim tercihimiz 27.915 USB frekansını Türkiye' de kullanımı arttırmaktır.

Selamlar

Hocam bu frekanslar benim telsizde hangi kanala tekabül eder.40 kanallı bir cb var bende sürekli açık tutacağım.

Teşekkürler.

Murat bey;[Nickinizin altına adınızı yazsanız manyak bey diye hitab etmek hoş olmuyo :smiley:]

Türkiyede usb lsb yönetmeliğe aykırı değilmi?

Manyak arkadaşımız;

Bu yazdığınız frekansları ben dahil birçok arkadaşımızın anlamayacağını bile bile ve sadece sizin kendinizi bildiğinizi göstermenmekten başka bişey değil.

neden kanal olarak yazmadınız?

Selamlar,

Bende Fm 21.Kanalda dinlemedeyim.İzmir'den çıkış yapıyorum Kaptan koduyla.Ancak daha amatör olmadım o yüzden SSB-LSB-USB ile çıkış yapamam.Yanlış aklımda kalmadıysa Türkiyede frekans aralığı 26.965-27.405mhz
21.Kanal/27.215Mhz'dir.
Fakat ilave kullanmadan ve iyi bir anten olmadan İstanbul-İzmir arası görüşmek çok zor.Bu arada bu cihazlar yani ilavelerde kanunen yasaktır.O yüzden alamıyorum.Ancak amatör olunca iş değişir tabii.:smiley:
Dün akşam akım müsaitti Almanya'daki arkadaşların çağrılarını rahat okudum ancak onlara ulaşamadım...

Bencede araçlarımızda sürekli CB leri açık tutalım hem yol bilgis hemde arazide yardım almak isteyen arkadaşlar için

selamlar

o zaman ortak bir karar alarak İstanbulda belli bir kanalda kalabiliriz Mesela benim önerim FM 35.kanal olabilir.

Yada daha rahat akılda kalması için siz İstanbul'da fm 34,biz Ankara'da fm 06 da olabilir. :smiley:

tolgameltem' Alıntı:
Yada daha rahat akılda kalması için siz İstanbul'da fm 34,biz Ankara'da fm 06 da olabilir. :smiley:

Selam bencede 34 kanal numarası güzel sürekli konuyu güncel ve araçlar üstüne sticker yapmalıyız bence

selamlar

Merhaba,

Benim sizlere bahsettiğim frekans yurtdışı istasyonlarının yeniden yoğun olarak kullanmaya başladıkları frekanstır. E5 USB olarak bilinir, ve beni tanımadan eleştri yapan arkadaşlar lütfen önce beni tanıyın, başka yazılarıma ve yaptıklarıma bakın ondan sonra benim ukalalık yapıp yapmadığım konusunda fikir sahıbı olursunuz.

Selamlar

umutkaptan' Alıntı:
Murat bey;[Nickinizin altına adınızı yazsanız manyak bey diye hitab etmek hoş olmuyo :smiley:]

Türkiyede usb lsb yönetmeliğe aykırı değilmi?
Umut beye katılıyorum bir insana sayın manyak demek gerçekten hoş olmuyor ben rahatsız olurum selamlar

selam.

bende telsiz başındayken 21 FM 27.215 frekansında hep açık tutuyorum.

yalova istasyonu tekno.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR