arazi vitesi hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cr-v Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,348

cr-v

Serkan
99 1.6 5k vitara mı yeni aldım. yaptığım araştırmalarda arazi vitesinden iki çekere geçince bir kaç metre geri gitmek gerekiyormuş ve geri gidildiğinde tık diye bir ses geliyormuş. bir kaç kez denedim ama benim aracımda böyle bir ses duyulmuyor. her hangi bir sorunla karşılaşırmıyım.

Etiketler
Ynt: arazi vitesi hakkında

cr-v' Alıntı:
99 1.6 5k vitara mı yeni aldım. yaptığım araştırmalarda arazi vitesinden iki çekere geçince bir kaç metre geri gitmek gerekiyormuş ve geri gidildiğinde tık diye bir ses geliyormuş. bir kaç kez denedim ama benim aracımda böyle bir ses duyulmuyor. her hangi bir sorunla karşılaşırmıyım.
ön hublarınız eğer otomatikse geri gidin zaten eğer ayırmamışsa ki bu çok nadir olur ileri gitmeye başladığınızda ayırır çok ince bir çıt sesi gelir bazen bende duymam

Merhaba resim 1, deki manuel kiliit bunlları elle devreye soktuğunuz için geri gitmeye gerek yok. resim 2,deki otomatik olanı. aracı arazi vitesinden çıkardıktan sonra geri gitmezseniz, önde çekiş olmaz ama akslar dönmeye devam ederek güç kaybına neden olur. porya kilidinin görevi ön akslardan gelen gücün tekerle irtibatını açıp kapamaktır.

manuel hub

[attachment=1]

otomatik hub

[attachment=2]

0905or_04_z+converting_to_manual_hubs+remove_automatic_hubs.jpg

locking_hub_500.jpg

oguz1134' Alıntı:
99 1.6 5k vitara mı yeni aldım

>aracınız ispanyol üretimi dir.

>hub ları sorunludur ya manuel sisteme dönün yada cıkma japan hub uydurun derim. ;) :smiley:
maliyetli bir işlem midir

bir şey daha sormak istiyorum. aracımda frene basınca titreme olduğu için ön diskleri ve balataları değiştirdim. titreme devam etti disk hatalı diye daha iyi bir marka disk ile değiştirdim titreme sallama azaldı fakat tam olarak geçmedi. bunun sebebi ne olabilir acaba.

Aracı lift,e kaldırıp ön tekerlek bilyalarını tekerleği sağa sola oynatıp kontrol edin boşluk varsa oda etki eder

cr-v' Alıntı:
maliyetli bir işlem midir
Evet arkadaşlar,sanırım ben de aynı sorunla karşı karşıyayım ve aynı soruyu soruyorum:Maliyetli midir?Manuel veya otomatik arasında kalırsak sizlerin tavsiyesi ne olur ve neden?
Bu parçaları en ucuz nereden alabiliriz?
Bilenlerden cevap vererek yardımcı olmalarını istirham ediyorum.
Saygılar.

Manuel hub çok pahalı değil. Çifti 400-500 civarı tahmini.
Arıza yapma ihtimali de yok denecek kadar az .
Fakat aracı her dört çekere geçirmek istediğinizde veya çıkarmak istediğinizde arabadan inmek gerekiyor.
Otomatiklerin sıfırı ancak yetkili servislerde bulunuyor fakat bunlar da İspanyol.
1 yıl önce servise sorduğumda 1600 tl demişlerdi o rakamı duyunca teki mi çifti mi diye bile sormadım.
Çıkma otomatik hub çifti 400-500 civarıdır. Ama Japonunu bulmak mesele.

Teşekkürler tolfine.
Aracımı dün ustama götürdüm ve sol hub'ın tam çalışmadığını söyledi.Söktü,kırık veya sıyrık parça olmadığını,çok fazla yağlanmış olduğunu söyledi,temizledi,parçalarından bazılarını tornacıya götürdü,dükkana geldi,eğeledi ve taktı.Deneme-test sürüşünden sonra işlem tamam dedi.Şimdilik sorun hallolmuş gibi.
O da ileride hubları manuele çeviririz dedi.Fiyatları konusunda da sizin yazmış olduğunuz rakamlardan bahsetti.
Şimdilik iyi ama kar ve buzda ne yapar bilmiyorum.
Sağlıcakla kalınız.

İbrahim ÖNGÜN' Alıntı:
Teşekkürler tolfine.
Aracımı dün ustama götürdüm ve sol hub'ın tam çalışmadığını söyledi.Söktü,kırık veya sıyrık parça olmadığını,çok fazla yağlanmış olduğunu söyledi,temizledi,parçalarından bazılarını tornacıya götürdü,dükkana geldi,eğeledi ve taktı.Deneme-test sürüşünden sonra işlem tamam dedi.Şimdilik sorun hallolmuş gibi.
O da ileride hubları manuele çeviririz dedi.Fiyatları konusunda da sizin yazmış olduğunuz rakamlardan bahsetti.
Şimdilik iyi ama kar ve buzda ne yapar bilmiyorum.
Sağlıcakla kalınız.
İbrahim Bey deneme için aracı arka diferansiyelden krikoyla kaldırın, 4 çekere alıp önlerin aracı götürüp götürmediğini kontrol edin. Bu şekilde araç yürüyorsa en azından çok aşırı zorlamadıkça iş yapacak demektir.
Bir de araç dört çekerdeyken mümkün olduğunca tam sağ ve sol yapmaktan ve aşırı patinajdan sakının.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.