Ynt: 2000-2003 CHEROKEE 4.7 ALICAM BU CANAVAR İÇİN LÜTFEN YARDIM.....
2001 model Range Rover 4.0(V8 190 bg) yada 4.6(V8 225 bg); Se,Hse,Vogue ve Autobiography gibi donanım seviyeleri olan,1995-2001 arası üretildiği senelerde dünya genelinde çok tutulan kasanın son üretim zamanlarındaki dış görünümü hafif makyajlı modelidir (beyaz sinyaller,siyah çerçeveli farlar,krom şeritler gibi v.s.),biraz kaba bir dizayna sahip olmakla beraber genel olarak güzel bir görünümü vardır,kalite seviyeside baya yüksektir,ancak o modellerin ikinci elinde özellikle elektronik sistemlerinde ve havalı süspansiyon sistemlerinde ciddi masraflı sorunlar olduğu biliniyor.Jeep Grand Cherokee ise 1999-2005 arası üretilen; 3.1 tdi 150 bg (kesinlikle uzak durulması gereken 5 silindirli sorunlu italyan dizel motoru),4.0 düz altı silindir 190 bg,4.7 V8 235 bg ve 4.7 V8 265 bg motor seçenekleri; Laredo,Limited ve Overland gibi donanım seviyeleri olan,özellikle ülkemizde çok popüler olan gerçekten şık ve güzel araçlardır.Yol Tutuş olarak,her ne kadar 2001 range 4.6'nın bazı modellerinde asfaltaki yol tutuşunu artırma amaçlı opsiyonel donanımdaki 18 inç jant ve kalın lastik kombinasyonu kullanılmış olsada yüksek ağırlık ve yüksek tasarımdan dolayı range'in hem yol tutuşu hemde performansı,2001 model GC 4.7 kadar iyi değildir.Ama konfor olarak(özellikle arka koltuk konforu) range,cherokee'den daha üstündür.Benim şahsi fikrim eğer vergi sorun olmazsa 2003 model temiz bir 4.7'den yana,çünkü 2003 GC 4.7 hem 2001 range 4.6'dan daha yeni,hem daha seri,hem daha az sorunlu,hemde range'den daha kibar ve güncel bir tasarıma sahip.Tabi bu benim tercihimdir.Sizin için hayırlısı olsun.Saygılar.