Arazide Cherokee 4.7 mi, Yoksa Range Rover P38 4.6 mı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RaNgE61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,638

Etiketler

Ynt: 2000-2003 CHEROKEE 4.7 ALICAM BU CANAVAR İÇİN LÜTFEN YARDIM.....

2001 model Range Rover 4.0(V8 190 bg) yada 4.6(V8 225 bg); Se,Hse,Vogue ve Autobiography gibi donanım seviyeleri olan,1995-2001 arası üretildiği senelerde dünya genelinde çok tutulan kasanın son üretim zamanlarındaki dış görünümü hafif makyajlı modelidir (beyaz sinyaller,siyah çerçeveli farlar,krom şeritler gibi v.s.),biraz kaba bir dizayna sahip olmakla beraber genel olarak güzel bir görünümü vardır,kalite seviyeside baya yüksektir,ancak o modellerin ikinci elinde özellikle elektronik sistemlerinde ve havalı süspansiyon sistemlerinde ciddi masraflı sorunlar olduğu biliniyor.Jeep Grand Cherokee ise 1999-2005 arası üretilen; 3.1 tdi 150 bg (kesinlikle uzak durulması gereken 5 silindirli sorunlu italyan dizel motoru),4.0 düz altı silindir 190 bg,4.7 V8 235 bg ve 4.7 V8 265 bg motor seçenekleri; Laredo,Limited ve Overland gibi donanım seviyeleri olan,özellikle ülkemizde çok popüler olan gerçekten şık ve güzel araçlardır.Yol Tutuş olarak,her ne kadar 2001 range 4.6'nın bazı modellerinde asfaltaki yol tutuşunu artırma amaçlı opsiyonel donanımdaki 18 inç jant ve kalın lastik kombinasyonu kullanılmış olsada yüksek ağırlık ve yüksek tasarımdan dolayı range'in hem yol tutuşu hemde performansı,2001 model GC 4.7 kadar iyi değildir.Ama konfor olarak(özellikle arka koltuk konforu) range,cherokee'den daha üstündür.Benim şahsi fikrim eğer vergi sorun olmazsa 2003 model temiz bir 4.7'den yana,çünkü 2003 GC 4.7 hem 2001 range 4.6'dan daha yeni,hem daha seri,hem daha az sorunlu,hemde range'den daha kibar ve güncel bir tasarıma sahip.Tabi bu benim tercihimdir.Sizin için hayırlısı olsun.Saygılar.

Ek bir bilgi vermek isterim,range rover motorlarının 200 bin km'yi geçmesi malesef nadir görülmüştür,internetteki ikinci el ilanlarada bakarsanız daha 140-150 bin km'deki range'lerin 'motoru sıfırlanmış' yada 'sıfır sandık motorlu' ilan adedinde epey bir fazlalık olduğunu sizde farkedersiniz..ancak amerikan v8 bu konuda çok daha üstündür..heleki 2003 model overland donanımlı 265 bg'lik modeller..bakımları yapıldığı sürece 140-150 bin kmler amerikan v8 için daha yolun yarısı bile değildir,ayrıca zor şartlara ve agresif kullanıma range'den daha dayanıklıdır..saygılar..

Range'lerin sürücü koltuğunun yola hakimiyet ve bakış açısı WJ'den daha iyidir. Ayrıca iç hacim olarak daha ferahtır.

İki aracın da ilk veya ikinci sahibinden ve iyi bakımlı olanı makbuldür, yoksa ikisi de farklı yerlerden büyük masraflar çıkarabilir.

Yakıt tüketimi konusunda 4.7 daha iyi diye biliyorum bu arada ama çok da büyük farklar yok arada.

Açıkçası ikisine de binin, dolaşın mümkünse, içinize hangisi daha çok sinerse onu tercih edin derim ben :smiley:

Bana sorarsan bn range derim teknik olayları bilemem de o araca bindiğim zaman aldığım zevk müthişti ama cheroke de ki iç dizayn bana sorarsanız berbat ama dışıda range göre daha yeni bi tasarım...ve deiğiiniz gibi bu range in motor ömrü her yerde tartışılıyo bnce de 200-250 bin ömrü var bu motorların ama bn zaten bu aracı hevesten dolayı alcam pek fazla kullanmıcam 1 yıl falan aracı kullanan arkadasım da var çok memnun ii sini bulduktan sonra ztn sorun çıkmıyo bnde zaten ucuzlara kaçmıorum 30.000-35.000 arası araçlara bakıorum büyük ihtimah range alıcam inşalllah hayırlısı olur...SİZCE ARAZİDE HANGİSİ DAHA İYİİİ?????

Ynt: Arazide Cherokee 4.7 mi, Yoksa Range Rover P38 4.6 mı ?

İşte sorun o iyi aracı bulmak. Bildiğiniz gibi 2. el araçlar kapalı kutu. Ne çıkacağı belli olmuyor. Arazide kullanımda da başınıza neler geleceği ve bunların maliyetleri de muamma. Ama tabiki bu bir zevk meselesi. Hakikaten aracı seviyorsanız arızalarını da kabul etmeniz gerekiyor. Bir tür evlilik gibi. Normal evlilikten farkı marşa basmadıkça dırdır etmiyor. ;D
Bu arada şahsi düşüncem seçenekleriniz arasına Toyota Land Cruiser'ıda katmanız.

Ynt: Arazide Cherokee 4.7 mi, Yoksa Range Rover P38 4.6 mı ?

4,7lt V8 benzinli 212bg
Şu ana kadar bu modeller üzerine, range için yazılan arızaların hiç birini okumadım. Tabi Toyota sahipleri arabalarını çok sevdiklerinden daha iyi bakıyor olabilirler. Ama benim gibi kaputunu açmayan da vardır herhalde.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,761
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR