Arıyorum: Yağ buhar emiş sibobu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan INsoMNiA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,966

INsoMNiA

Ana Kamp
Evet parçanın aynen adı bu. Ufak bir plastik parçaymış. Hava filtresi kabından aşağı doğru inen ince plastik borunun ucunda biryerlerdeymiş anladığım kadarıyla...
Araç 1991 Vitara 3K.

Karbüratör doktoru der ki:
"Sıfırını bulamassın, çıkmacılara bakacaksın."

Elinde "Yağ buhar emiş sibobu" olan varsa ve satmak isterse direk talibim...

Selamlar...

Etiketler

Ynt: Arıyorum: Yağ buhar emiş sibobu

INsoMNiA' Alıntı:
Evet parçanın aynen adı bu. Ufak bir plastik parçaymış. Hava filtresi kabından aşağı doğru inen ince plastik borunun ucunda biryerlerdeymiş anladığım kadarıyla...
Elinde "Yağ buhar emiş sibobu" olan varsa ve satmak isterse direk talibim...
Selamlar...

Haynes manual'da da Chilton Manual'da da şemalarda bu tarife göre bir parçaya rastlamadım. Adından anladığım kadarıyla karterdeki veya süpab bölgesindeki yağ buharını yanması için hava filtresine gönderiyor. Sistem CJ'lerde motor kapağı üzerindeki PCV'nin işini yapıyor.

Hava emiş sistemi şemalarında ve yağ sistemi şemalarında böyle birşey göremiyorum. İngilizce adı varsa (veya kısaltması) nokta atışı yapıp ne olduğunu bulalım, sonra ebay'dan adına göre aratırız.

1991 JLX karbüratörlü mü, multipoint enjeksiyon mu?

Bir önceki mesajımda parçayı ebay'dan alırız anlamı çıkmasın. İkinci el birşey alacaksam ebay'da ortalama fiyatları kontrol etmeden çıkmacılarla kesinlikle pazarlığa girmem. Dürüst satıcılar alınmasın ama ikinci el parça fiyatları, satıcının telefon ettiğiniz andaki cüzdan ve vicdan durumuyla çok alakalı.

Buggy' Alıntı:
Haynes manual'da da Chilton Manual'da da şemalarda bu tarife göre bir parçaya rastlamadım. Adından anladığım kadarıyla karterdeki veya süpab bölgesindeki yağ buharını yanması için hava filtresine gönderiyor. Sistem CJ'lerde motor kapağı üzerindeki PCV'nin işini yapıyor.

Hava emiş sistemi şemalarında ve yağ sistemi şemalarında böyle birşey göremiyorum. İngilizce adı varsa (veya kısaltması) nokta atışı yapıp ne olduğunu bulalım, sonra ebay'dan adına göre aratırız.

1991 JLX karbüratörlü mü, multipoint enjeksiyon mu?

Emin Bey ilginize çok teşekkür ederim. Araç karbüratörlü...

Bu sibop sadece fena halde rolanti devrini bozuyor. Aracın yürümesinde sorun olmuyor ama boş viteste ışıklarda beklemek kabus gibi olabiliyor. Sibobtan gelen hortumu hava filtresi kabından söküp parmakla tıkadığımızda rolanti devri normale dönüyor.
(Sibop sanki manifolttan geliyor gibi aklımda kalmış ama karıştırıyor da olabilirim)
Parça satan bir ustadan Renault un bir modelindeki uyuyormuş diye duydum...

Parçanın tam adını öğrenmeye çalışacağım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.