Atiker ve Grand Cherokee

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mjeliada Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 88
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,114
Ynt: Atiker ve Grand Cherokee

kakyol' Alıntı:
ben onceki aracima 2000 model 4.7 WJ cok arastirdim prins servisine gittim konustum brc ile telefonda konustum merkezleriyle fakat sunu net soyleyebilirim bu işlerde montaj işciligi ve deneyimi cok cok cok onemli ve bir arkadasimin tanidigi zavoli lpg servisine gittik satici sunu soyledi hemen o anda arabayi biraktim bana dediki abi eger bi sorun yasarsan getir arabani malzemeyi sokup tum parani iade edecegim bu lafin uzerine soylenecek birsey kalmadi ve zavoli taktirdim hic sorun yasamadim bri kere fakir karisima dustu motor lambasi yandi goturdum sondurduler ve ayarlari bir kere yaptilar o kadar hangi marka olursa olsun sorunsuz kullanmak icin iyi montaj ustasi ,tamamen tasarruf icinse marka onemli kimi marka 40 kurus yakarken kimi markada 37-38 kurus yakmasi

getir paranı al ...
bu cümleyi hemen hemen her lpg takandan duydum...

bunu her lpg konusunda yazdım tekrar yazıyorum...
chrysler sadece prins i öneriyor...bununla ilgili resmi yazı site içinde de mevcuttur...
kullandığımız alteler güçlü ve hacimli motorlara sahip, bu nedenle lpg de ki yetersiz yani fakir karışımı yada zengin karışımı hissetmemiz çok zor, bi çoğumuzda zaten dip gaz kullanmıyor, o nedenle stop etme, gaza benzine geçmeme, tüpün çok erken bitmesi, göstergedeki lambaların yanması-sönmesi yada titreme olmadığı sürece lpg iyi yada şu marka iyi diyoruz...
lpg nin de benzininde olması gereken bir ideal yakıt karışım oranları var, benzinde 14,7/1 ken lpg de ise 15,2/1 dir, bunu da afr gauge denen yani hava yakıt karışımını gösteren cihazlarla görebilirsiniz, biliyorum ki bi çok lpg montajını yapan usta böyle bir rakamın varlığından bile bi haber...vs vs vs teknik bi çok konu daha yazıp sizi sıkmak istemiyorum...dediğim gibi ideal yakıt karışımı denen cümlenin anlamını bile bilmeyen kişiler tarafından takılmış biçok araca biniyoruz, o nedenle önerileri vs yaparken daha dikkat...

lpg de yada benzinde farketmez ideal yakıt karışımını yakalamayan her durumda motora KESİNLİKLE hasar verilir, bu hasar bu karışımın ideal oranlara olan uzaklığıyla orantılıdır...yani çok fakirse yada çok zenginse karışım motor çabuk arıza yapar, kimisi de aşırı bozuk değildir ama sallıyorum 500 bin gidecek motor 200 binde biter...

sonuç olarak marka diye diretmenin tek esprisi var adamlar bunları düşünmüş eğitimini vermiş, setupları buna göre, test sonuçlarında bu datalarla hareket ediliyor ve resmi olarak ta markalar bu markayı öneriyor...

saygılar...

Etiketler

997799' Alıntı:
getir paranı al ...
bu cümleyi hemen hemen her lpg takandan duydum...

bunu her lpg konusunda yazdım tekrar yazıyorum...
chrysler sadece prins i öneriyor...bununla ilgili resmi yazı site içinde de mevcuttur...
kullandığımız alteler güçlü ve hacimli motorlara sahip, bu nedenle lpg de ki yetersiz yani fakir karışımı yada zengin karışımı hissetmemiz çok zor, bi çoğumuzda zaten dip gaz kullanmıyor, o nedenle stop etme, gaza benzine geçmeme, tüpün çok erken bitmesi, göstergedeki lambaların yanması-sönmesi yada titreme olmadığı sürece lpg iyi yada şu marka iyi diyoruz...
lpg nin de benzininde olması gereken bir ideal yakıt karışım oranları var, benzinde 14,7/1 ken lpg de ise 15,2/1 dir, bunu da afr gauge denen yani hava yakıt karışımını gösteren cihazlarla görebilirsiniz, biliyorum ki bi çok lpg montajını yapan usta böyle bir rakamın varlığından bile bi haber...vs vs vs teknik bi çok konu daha yazıp sizi sıkmak istemiyorum...dediğim gibi ideal yakıt karışımı denen cümlenin anlamını bile bilmeyen kişiler tarafından takılmış biçok araca biniyoruz, o nedenle önerileri vs yaparken daha dikkat...

lpg de yada benzinde farketmez ideal yakıt karışımını yakalamayan her durumda motora KESİNLİKLE hasar verilir, bu hasar bu karışımın ideal oranlara olan uzaklığıyla orantılıdır...yani çok fakirse yada çok zenginse karışım motor çabuk arıza yapar, kimisi de aşırı bozuk değildir ama sallıyorum 500 bin gidecek motor 200 binde biter...

sonuç olarak marka diye diretmenin tek esprisi var adamlar bunları düşünmüş eğitimini vermiş, setupları buna göre, test sonuçlarında bu datalarla hareket ediliyor ve resmi olarak ta markalar bu markayı öneriyor...

saygılar...

Aslinda o yazida tam olarak onerme yok sadece su kadar yil icinde su kadar araca takilmis ve sorunsuz calismistir diyor.

Ikinci olarak ben sansliydim cunku Raif abi (insallah reklama girmez) araci ayarlarken hem A/F oranina bakar ayni zamanda emisyon dan da kontrol eder. Yani benim LPG cim bu rakamlardan haberdar olan azinligin icinde.
Bir de su var benim gibi anti LPG ci bir insan kullaniyor.Bu da Volvo zamanimdan kalma. yuksek basincli turbo ya sahip olan bir aracti eski Volvom. Bir de vergi uckagidi icin 2300 cc den 1997 cc ye indirilmis bir motora sahip. Dogal olarak komprasyon orani cok yuksek. Arac zaten limitlerde calisiyor. 93 oktana ayarli boyle birmakineye bir de 105 oktan yakit ile calistirinca hele bir de bu blok aleminyum ise o zaman LPG verdiginden cok daha fazlasini goturuyor.

Ama su anda ki arac V8 Magnum eski teknoloji yada daha dogru kelimeler ile Amerikan motoru Avrupa degil. Dusuk devir yuksek tork. Sakin kullanilmasi gereken bir makine. Ve toleransi yuksek o yuzden de LPG sorun degil. Sadece iyi ve guvenli olmasi benim icin onemli. BMD yi de o yuzden sevdim. Su anda Turkiye de Termoplastik boruyu kullanan tek marka. Bana da sorun cikartmiyor. Performans olarak ta benzini aratmiyor. Ustam da iyi olunca once ustami sonra da markami tavsiye ederim.

mjeliada' Alıntı:
ne kadar zorlarsam zorlayayım bütçem prins lpg ye yetmiyor. grand cherokeeme atiker taktırsam acaba çok sorun yaşarmıyım?

Sn. mjeliada nick'li kardeşim , Sizlere nacize önerim - YAYA GİDECEĞİN YERE GİT fakat sakı ve sakın -Atiker markalı hiç bir ürünü aracının yakınına bile gelmesini müsaade etma!!!!
Ben ocak ayında 93 model ZJ 5.2 Grand Wagoneer aracımı satın aldım , malisef - üzerinde Atiker LPG sistsmi takılıydı.Aracı aldım alalı Lpg sisteminde daima problemler yaşadım : Lpg'ye geçmede güç kaybeder ,gaza yüklendimmi gazdan çıkıyordu , sistemin montajı bır felaketti ve mart 2011'e kadar garantisi vardı. İlk önce montajı yapan bayiye gittim İstanbulda İkitelli sanayi bölgesinde - Filtre değiştirdi ve yeniden makina ile ayarladılar,eve Kartala döner iken problemler aynen devam etti. Kartal oto sanayide atiker yetkili bayi sine gittim, burada bir enjektör arızalı dendi ve garantiden değiştirildi fakat problemler çözülmedi tekrar ayni bayiye gittim bu defa beyinde problem var dendi ama onlar değiştiremiyormuş - sistemi kuran bayiye gitmeliymişim dendi. Başka Atiker yetkili servise gittim bura yeniden program yüklediler ve ayarlar yapıldı ,eh araç LPG ile gidişinde biraz düzelme oldu fakat gaza yüklenmelerde gazdan benzine geçme problemi devam ediyordu.Son gittiğim servis'teki elemanlar araçtaki LPG tesisatın komple elden geçmesini gerektiği tavsiyesinde bulundular. Bu problemlerle boğuşmaya devam ettim , ne zaman ne ile karşılaşacaığım korkularını yaşayarak , üç hafta öncesine kadar idare ettim.Üç hafta önce siteden ismini ve işteki ciddiyeti duyduğum - Raif ustaya gittim.İlk kontrollerde sonra , ana tesisati baştan son kadar yeniden düzenlemeye karar alındı ve uygulandı. Raif ve Murat ustalar hakikaten çok temiz ,düzgün ve itinlı her şeyi yaptılar, teşekürlerimi borç bilirim. Her şey tamamlandı ayarlar yapılmaya başladı ve karşımıza- tombala - regulatör gaz yetiştiremediğini gördük ,Atiker sistemini kuran bayii arandı - regulatör numarası istediler ve cevapları : regulatör garanti tarihi ağustos ayinda dolmuş , garantiden yapacak bir
şey yok dendi . Sistemin Atiker garantisi mart 2011 kadar dedik , regulatörün garantisi bitmiş??,önerdikleri regulatör bedeli karşılığı fabrikada tamir edilirmiş. ATİKER GARANTİSİ
NE OLDUĞU GÖRMÜŞ OLDUK!!!!!! Mecbur oldum ''Atiker garantisin'de '' vaz geçtim ve regülatörü başka marka taktırmaya.Raif usta başka marka regulatör taktı - BÜTÜN PROBLEMLERİM BİTTİ , arabam gazda 'yer uçağı oldu', şimdi aracimi keyifle kullanıyorum!!
Saygılarımla.
Bahaddin Çelik

Bence bütçe prinse yetmiyorsa brc falan da düşünmek lazım. Oldukça yaygın bir servisi var, birinin çözemediği problemi diğeri mutlaka çözer. Biraaz daha açılmak mümkünse teleflex te düşünülebilir ama 8 silindirli araç için biraz maliyetli olur muhtelemen.

Zakof' Alıntı:
PRINS, PRINS yine PRINS.

Selamlar,
selam neden sadece prıns başka markalarda iyisi olamazmı prıns ilk çıktığında denenmemişti zamanla iyi olduğu anlaşıldı diğer markalarıda kullan madan iyi yada kötü olduğunu an layamazsınız bmd yi 100 yakın araca taktım gayet memnunum bir usta olarak rahatlıkla tavsiye edebiliyorum yanlış anlaşılmasın bmd haricinde 6 marka bayiliğim daha var fakat cihazın sorunsuz olması benim için önemli müşteri memnunuyeti olmazsa bizde olamayız ilkesiyle çalış makta yız saygılar

http://img301.imageshack.us/i/prinsud7.jpg/

sanırım jeep sahipleri için yeterlidir...
PRİNS

arkadaşlar sanki kabahat işliyormuşum gibi yazıyorsunuz ama ben bir lpg ye 3500 tl verebilecek durumda değilim. herkes ayda milyarlar kazanmıyor. ben elimdeki bütçe ile en sağlıklı seçimi yapmak istiyoruç yoksa bende biliyorum en iyisinin prins olduğunu. part time işte çalışan , ögrenci . yanlız yaşayan bir bayanın bir anda 3500 tl ye lpg dönüşümü yapacak parası olsa emin olun bu kadarda incelemezdi..

arkadaşlar sanki kabahat işliyormuşum gibi yazıyorsunuz ama ben bir lpg ye 3500 tl verebilecek durumda değilim. herkes ayda milyarlar kazanmıyor. ben elimdeki bütçe ile en sağlıklı seçimi yapmak istiyoruç yoksa bende biliyorum en iyisinin prins olduğunu. part time işte çalışan , ögrenci . yanlız yaşayan bir bayanın bir anda 3500 tl ye lpg dönüşümü yapacak parası olsa emin olun bu kadarda incelemezdi..

Sizin yerinizde olsam taksitle BRC taktırırdım. Ucuz mal almak tabi ki suç değil hatta ekonomik sistemin temel varsayımlarından biridir herkesin ihtiyacını karşılayan en ucuz çözümü tercih etme eğiliminde olacağı, ama bir de "o kadar ucuzunu alacak kadar zengin olmama" durumu var.

Ben lpg ararken her sorduğum servis brc tavsiye etmişti, bu tavsiyeye uymayıp teleflex taktırdım arada 500 lira fark var ama benim araç 8 silindirli değil, 4 silindirde fazla birşey fark etmiyor.

997799' Alıntı:
http://img301.imageshack.us/i/prinsud7.jpg/

sanırım jeep sahipleri için yeterlidir...
PRİNS

Seyatnin avukati ve komplo teorisyeni is basinda hahahhahhaha (Erol Tas Kahakasi atalaim bir de fatiha okuyalim rahmetliye)

Simdi o kagidi bir inceleyelim.

Yazan kim

Daimler Chrysler Nederland
Kime yazilmis

Prins Autogassytemen BV ye

Yani ikisi de Hollanda firmasi. Bu suna benziyor Tofas .......... marka LPG yi tercih etti.

Burasi komple teorisyenligi idi.

Ikinci olarak

Tercumeye bir bakalim

1990 dan kelli Prins markasini musterilerimize markaya ait araclarda kullanilimini oneriyoruz. 2002 den bu yana 350 araca takildi ve sorunsuz calismaktadir.

Gibisinden tabi biraz daha duzgun bir gramer ile.

Kisaca bu yazi sadece Hollanda yi baglar.

Ha gercekten Prins onerilen marka ise Detroitten bir yazi gelir. O zaman tamam derim.Arti yazi 2004 de yazilmis ve VSI sistem 2202 den bu yana 350 aracta kullaniliyor denmis. Bence dusuk bir rakkam.

Dedik ya Seytanin avukatiyim diye bende boyle.

Bu arada nickimi googleladiginiz zaman diger sitelerde yazdigim LPG ile ilgili yazilara da ulasabilirsiniz. Orda da zamaninda Volvo icin Prinsi ilk oneren benim. Sebebine gelince.Volvo dual fuel araclarinda Prins altyapisini kullaniyor.

Ama onemli olan hangi marka urun degil hangi urunun araca ne kadar uydugu ve arkasinda ki firma ile servis kalitesi.

mjeliada' Alıntı:

Sen niye alindin bakim oyle. Biz burda ne guzel kavga edip tozu dumana katiyoruz. Karisma elinin motor yagi ile erkek isine bakim seni asfalt jipcisi seni. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

O arabayi alcaltma sakin hatta yukselt

s40euro' Alıntı:
Seyatnin avukati ve komplo teorisyeni is basinda hahahhahhaha (Erol Tas Kahakasi atalaim bir de fatiha okuyalim rahmetliye)

Simdi o kagidi bir inceleyelim.

Yazan kim

Daimler Chrysler Nederland
Kime yazilmis

Prins Autogassytemen BV ye

Yani ikisi de Hollanda firmasi. Bu suna benziyor Tofas .......... marka LPG yi tercih etti.

Burasi komple teorisyenligi idi.

Ikinci olarak

Tercumeye bir bakalim

1990 dan kelli Prins markasini musterilerimize markaya ait araclarda kullanilimini oneriyoruz. 2002 den bu yana 350 araca takildi ve sorunsuz calismaktadir.

Gibisinden tabi biraz daha duzgun bir gramer ile.

Kisaca bu yazi sadece Hollanda yi baglar.

Ha gercekten Prins onerilen marka ise Detroitten bir yazi gelir. O zaman tamam derim.Arti yazi 2004 de yazilmis ve VSI sistem 2202 den bu yana 350 aracta kullaniliyor denmis. Bence dusuk bir rakkam.

Dedik ya Seytanin avukatiyim diye bende boyle.

Bu arada nickimi googleladiginiz zaman diger sitelerde yazdigim LPG ile ilgili yazilara da ulasabilirsiniz. Orda da zamaninda Volvo icin Prinsi ilk oneren benim. Sebebine gelince.Volvo dual fuel araclarinda Prins altyapisini kullaniyor.

Ama onemli olan hangi marka urun degil hangi urunun araca ne kadar uydugu ve arkasinda ki firma ile servis kalitesi.

Sen niye alindin bakim oyle. Biz burda ne guzel kavga edip tozu dumana katiyoruz. Karisma elinin motor yagi ile erkek isine bakim seni asfalt jipcisi seni. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

O arabayi alcaltma sakin hatta yukselt

aynen yazdığınız gibi kimseyi bağlamaz, sizin aracınıza ne taktırdığınıza kimse müdahele edemez...
ama bu öneri yazısını da çok küçümsemeyin herkeze vermezler hani...
BMD yi 2. v8 aracın alıcısı ve teknik anlamda yardım edeni olarak şahit oldum, ancak sadece şu an için kendini ispatlaması lazım...biraz süre ve tecrübe lazım diye düşünüyorum....

997799' Alıntı:
aynen yazdığınız gibi kimseyi bağlamaz, sizin aracınıza ne taktırdığınıza kimse müdahele edemez...
ama bu öneri yazısını da çok küçümsemeyin herkeze vermezler hani...
BMD yi 2. v8 aracın alıcısı ve teknik anlamda yardım edeni olarak şahit oldum, ancak sadece şu an için kendini ispatlaması lazım...biraz süre ve tecrübe lazım diye düşünüyorum....

Fikirler ayni. Benimki biraz da eglence olsun umarim yanlis anlasilmadim ve kirmadim. Elbette ki Prins cok kaliteli bir sistem o konuda hemfikiriz. Maksat suratta ufak bir gulumseme birakmak ve biraz da dusundurmekti.

mjeliada' Alıntı:
hiç te 1 kere asfalt jeepçisi filan değilim :smiley:

Sen degilmisin canim Jeep i indirmek isteyen :p :p :p :p :p :p :p :p :p

o yol tutuş için bi kere :smiley: yoksa jeep zaten yüksek araba arazide kalmaz benim gireceğim yerlerde :smiley:

Yol tutuş için en iyisi aracın orjinal halini bozmamaktır. Çünkü doğrudan yükseklikle ilişkilendirilebilen basit bir iş değil, yükseklik sadece faktörlerden biri.

Birde şöyle düşünelim arkadaşlar; Prins lpg sistemi eğer 2000 TL civarına V8 motorlarına montaj ediliyor olsaydı, kim başka marka arar veya tartışırdı ki ?

Selamlar,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,974
Kayıtlı Üye Sayımız
166,726
Kaydolan Son Üyemiz
Midre

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.