Ayazağa Belgrad'da Keşfedilen Yolları Kutlama Gezisi Üçbuçuksuz Duyurusu (8 Mart 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eeg52 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,840
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 150,085
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Ayazağa Belgrad'da Keşfedilen Yolları Kutlama Gezisi Üçbuçuksuz Duyurusu (8 Mart 2009)

eeg52' Alıntı:
şu anki durumu böyle :

En azindan kesik OK lar uzerinde :smiley: Son gordugunde cadde modundaydi 3.5

Benim araci cagri cekti sile gezimizde, bir gecise yanlis hizda girmistim, uzun sase onden ve arkadan oturmustu. Ben herkesi cekerim, herkeste beni cekebilir, memnun olur, tesekkur ederim.

Henuz ismimi yazmiyorum ama aksilik olmazsa sonra ekleyecegim. Gecen sefer benimle gelen D2 de yeni lastiklerini almis olursa gelir. Araca modifikasyonu da gelisti bu arada.

Kalabalik gezi icin parkur uygunsa, bir grup duz, digeri tersten gecse diyorum. Bulusulan yerde de yiyenbilir olsa mesela... Ama her durumda 30-40 aracla ayni yerde bulusup birlikte ormana kadar gitmek ve Gezenbilir reklami yapmak guzel olacak suphesiz.

Bugun yine Omerli tarafindaydik 2 arac. Bu kadar yagisin tadini cikardik. Tekerlek yuksekligindeki sugecisi bu sefer on cama su vuracak kadar ciddi olmustu. Strap, vinc, mucadele, hersey eksiksiz vardi. Daha once gectigimiz 500 metrelik yol tamamen dere olmus gorunmez durumdaydi. Yagislar devam ederse bu gezinin de tadi katlanacak eminim :smiley:

Etiketler
Ynt: Ayazağa Belgrad'da Keşfedilen Yolları Kutlama Gezisi Üçbuçuksuz Duyurusu (8 Mart 2009)

yaw gelebilirsem tek LR ben mi olacagim yani :smiley::smiley: Sorumluluk fazla olacak demek ki :smiley:

concrete' Alıntı:
yaw gelebilirsem tek LR ben mi olacagim yani :smiley::smiley: Sorumluluk fazla olacak demek ki :smiley:
;D ;D ;D evet abi ama sen genede gitme komploya kurban gidersin cektigin cj lerin degilde takıldıgın yerlerin videolarını koyarlar ;D ;D

yunus bager' Alıntı:
;D ;D ;D evet abi ama sen genede gitme komploya kurban gidersin cektigin cj lerin degilde takıldıgın yerlerin videolarını koyarlar ;D ;D

Olsun, bu da isin nesesi... Zaten bu gezide kaldin mi kesin jeep cekecek, baska yolu yok :smiley: Gider nesemize bakariz.

Aslinda cekerken fotografi olanlar saklayip zamani geldiginde cikariyorlar gercekten. Demek ki arsivi bu acidan da genisletmek gerekiyor :smiley:

güven abi boşver sen jeepçiler üşüyünce LR a muhtaç kaldıkar nerede oturup yemek yediler : )

Güven kardeşim , 3,5 OK ları takıp disco_jimny ile bu gezi için ön araştırma yaparlarken zaten kırık olan piston segmanlarının tamamen iflası ve 4. piston yatağının kağıt gibi incelmesi sonucu enikonu iyice ses yapmaya başlaması buna başlattırdı bizi ve de iyi oldu şimdi revizyonu tam olur.
bu arada senin LR temsilcisi olarak katılman şart oldu yoksa korktu LR ler diye söylenti çıkabilir , gerçi biz senin neler yapabildiğini biliyoruz ama milletin ağzı torba değil ki çek ipi büzülsün sussun........ :smiley:

sen boş ver bunları da bugünden bahset hani görüntüler ?

evet abi gittiniz gördünüz bari bizde fotoları görelim dimi ama : )

eeg52' Alıntı:
sen boş ver bunları da bugünden bahset hani görüntüler ?

2 arac oldugumuz icin cok goruntu yok, ama yine de biseyler var. Ilk firsatta koyariz...

tamam bekleriz en çabuk şekilde zira bütün gün evde sıkıldım , yağmur da vardı 3,5 la uğraşamadım boş boş oturdum ...... :smiley:

mehmet kardeşim boşver he jeep cileri emin olki bi dahaki sefere harbiden akutu bekleyeceksin ;D tabi beklerken ormanda kalpten gitmessen ;D ;D ;D
Kanyon_Jimny' Alıntı:
güven abi boşver sen jeepçiler üşüyünce LR a muhtaç kaldıkar nerede oturup yemek yediler : )

Abi be bize japon ve ingiliz parcası olmuyorki nerde görülmüş cj den parça düştüğünü ;D
bull' Alıntı:
Çağrıcım kolay gelsin,fazla moralini bozma gerekli yedek parça ve aksesuar 8 marttaki gezi sonrası belgrad orman yollarında fazlasıyla olucak ::smiley: ;D

dur be oğlum haylaz Mehmet'i light-road grubuna atacağım ki akutla irtibata geçmesin.......... :smiley:

eeg52' Alıntı:
dur be oğlum haylaz Mehmet'i light-road grubuna atacağım ki akutla irtibata geçmesin.......... :smiley:
kaçar gelir ;D

konvoy kurallarını ihlalden onu ihraç ederim o zaman...... ;D

buradan da konvoy kurallarını bir kez daha hatırlatmış olalım (Mert Kığılı'dan alıntıdır) :

GEZENBİLİR'İN 10 ALTIN KONVOY KURALI:

1- Her konvoyda bir LİDER olur ve yerini kendi belirler (15 araç üstü 2 lider).
Her konvoyda bir REHBER olur ve önde gider. Özel durumlarda rehber ve lider aynı kişi olabilir.

2- Konvoydaki araçların sırası, lider tarafından telsiz, vinç, motor gücü, ağırlık, pilotların tecrübeleri gibi kıstaslar göz önüne alınarak yapılır ve tüm gezi boyunca olağan haller dışında bu sıralama bozulmaz.

3- Konvoyda uyulması gereken en temel kural, konvoyun bütün halinde kalmasıdır. Hiç bir araç lidere haber vermeden ve çok gerekli olmadıkça konvoydan ayrılamaz, duramaz ve konvoy düzenini bozucu hareketler yapamaz.

4- Konvoyun hızı en yavaş aracın hızına göre ayarlanır.

5- Konvoyu oluşturan araçlar, kısa farları açık olarak yol alırlar.

6- Konvoydaki her araç arkasındaki araçtan sorumludur. Arkasındaki araçta bir sorun olduğu durumlarda telsizle lideri uyarır ve durup bekler. Kavşaklarda, özellikle araçlar arasındaki mesafenin uzadığı durumlarda her araç, arkadaki aracın dönülen yönü gördüğüne emin olmalı, gerekiyorsa bekleyip arkadaki araç geldiğinde hareket etmelidir.

"Her araç bilmelidir ki; kendisinde bir sorun olduğunda, önündeki araç bunu görecek ve sorunu gidermek için gerekenleri yapacak!"

7- Özellikle tek şeritli yollarda, konvoy dışı hızlı giden araçların sollamalarını kolaylaştırmak için, konvoydaki araçların arasında uygun boşluklar bırakılmalıdır.

8- Offroad koşullarındaki dere, çamur ve engel aşma gibi "özel geçiş etaplarında", bir araç etabı bitirmeden diğeri kesinlikle girmez.

9- Tüm kararlar LİDER tarafından, kendi belirlediği sistemle verilir. Lider, konvoydaki bir araçta oluşabilecek arıza durumunda, konvoyun tamamının beklemesine veya arızalı aracın kalarak konvoyun devam etmesine karar verebilir.

10- Lider, "konvoy kuralları"na uymayan aracı ve sürücüsünü "oylama" yaparak konvoydan çıkarabilir.

............. :smiley: :smiley: :smiley:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,044
Kayıtlı Üye Sayımız
166,790
Kaydolan Son Üyemiz
osmanecrin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri