Bafra'dan Çanakkale'ye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan .com Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 75
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,085

.com

Zirve
Yer
Ankara
Arkadaşlar,

Ankaradan çıkıp Bafra - Hopa - Erzurum - Gaziantep - Muğla ve Çanakkale üzerinden Ankaraya döneceğim gezi ile ilgili nacizhane bir iki kelamımı ve tabiki görsellerimi buradan paylaşmak istiyorum şu an Erzuruma ulaştım aklımda kaldığınca seyahatimin bu güne kadar olan kısmını paylaşmak istiyorum ve güzergah ilerledikçe de eklemeler yapmayı planlıyorum.

Geziye geçtiğimiz Salı yani 02.02.2010 tarihinde Ankaradan başladım açıkcası ilk gün olduğu için hiç görsel yok o güne ait sadece yiyenbilir etkinliği olsun diye sizlere Samsun yakınlarında Çakallı beldesinde olan bir menemenciyi tavsiye ederim zaten molayı da orada verdik aşağıda menemenci selahattinin yerinin resmi var tavsiye ederim adam harika menemen yapıyor.

Öğleye doğru başlayan yolculuğumuzda akşam Samsuna ulaştık Bafra Samsun arası yaklaşık olarak 50 km Bafraya gittik direk oradaki işlerimizi halledip Samsun a döndüm çünki Bafra nın içinde pek düzgün otel yok bu nedenle Samsunda My Hause otelde kaldık otel çok yeni o kadar yeniki ilk müşterisi bendim ;) Otel penceremden Samsun limanını görüntelemeye çalıştım aslında çok severim otel penceresinden fotoğraf çekmeyi kaldığım otelde sabah penceremi açar ordan ne görüyorsam bir iki kare çekerim neyse sözü fazla uzatmayım bir iki görsel paylaşayım

Görüntü242.jpg

Etiketler
Ynt: Bafra'dan Çanakkale'ye

Bafraya gitmişken Alaçam a da uğradık çok şirin bir yer bir balıkçı limanı gördüm hem taze balık yedik hemde sahilde bir iki kare çekme fırsatı buldum

Görüntü244.jpg

Görüntü247.jpg

Görüntü248.jpg

Görüntü249.jpg

Yukarıda bahsetmiştim ya otelimin penceresinden bir kaç kare resim çekerim diye şimdi Samsun ve Trabzonda kaldığım otelin penceresinden objektifime takılanlar

Görüntü253.jpg

Görüntü254.jpg

Samsundaki işimiz bittikten sonra Trabzona doğru yola koyulduk asıl hedefimiz Hopa olmasına rağmen çok riske girmek istemedik geceyi Trabzonda geçirecek şekilde planlama yaptık.

Trabzon her zaman çok sevdiğim şehirlerden birisi olmuştur. Bu gittiğimizde hava epey yağmurlu olduğu için çok fazla gezemedim yolda Vakfıkebirde akşam yemeğini yeyip Trabzona otelimize gittik zaten bu kısımda da çok bir şey yok yine otelimin penceresinden yansımaları paylaşıyorum sizlerle

Görüntü256.jpg

Görüntü257.jpg

Görüntü258.jpg

Görüntü261.jpg

Görüntü262.jpg

Dün sabah yani 5 Şubatta Hopa ya ulaşmak için yola çıktık Karadeniz muhteşem bir yer tüm doğaya sadece iki renk hakim mavi ve yeşil gökyüzü deniz mavi geri kalan baktığınız her yer yeşil o kadar yağmur alması nedeniyle bitki örtüsü nerdeyse kayalardan fışkırıyor bu arada Karadeniz sahil yolu çok güzel olmuş hele tüneller ulaşımı epey kolaylaştırmış aşağıdaki bir kaç mesajda Trabzon Hopa arasında çektiğim bir kaç kare fotoğraf ve Hopadan bir kaç kare bulacaksınız

Karadeniz şanına uygun şekilde yine deliydi hırçındı köpük köpük dalga dalgaydı

Görüntü270.jpg

Görüntü271.jpg

Görüntü274.jpg

Görüntü277.jpg

Görüntü278.jpg

Hopa ve Trabzona dönüş yolu daha sonra Zigana ve Kop geçidi üzerinden Erzuruma geçmeyi planlıyorduk bu arada Karadeniz sahil yolu bir otoyol gibi olmuş yollar çok güzel tünleller de öyle yolu hem güvenli yapmış hemde kısaltmış

Görüntü306.jpg

Görüntü307.jpg

Görüntü316.jpg

Görüntü320.jpg

Görüntü321.jpg

Tekrar Trabzona ulaştık ordan Maçka Hamsiköy üzerinden Önce Ziganayı aşıp Gümüşhane Bayburt yoluyla Kop geçidini aşarak Erzuruma ulaştık şimdi bu bölümdeki resimleri paylaşmak istiyorum açıkcası bu geçiş beni epey ürkütüyordu çünki bu seyahate kendi ZJ aracımla değil Megane II ile çıktık

Görüntü340.jpg

Görüntü341.jpg

Görüntü343.jpg

Görüntü345.jpg

Görüntü349.jpg

Necmi abi paylaşımlar için teşekkürler devamı varsa eğer karadenizin muhteşem güzelliklerinin fotoğraflarını görmek isterim.Sanırım Muğlaya kadar epeyce bi fotoğraf ve güzellik paylaşırsın bizimle ;) :D Seninle gezmek vardı buraları ;D ;D

34Hakan' Alıntı:
Necmi abi paylaşımlar için teşekkürler devamı varsa eğer karadenizin muhteşem güzelliklerinin fotoğraflarını görmek isterim.Sanırım Muğlaya kadar epeyce bi fotoğraf ve güzellik paylaşırsın bizimle ;) :D Seninle gezmek vardı buraları ;D ;D

Hakancım teklif yok biliyorsun güzergahda belli telefonum da belli katılmak istersen seni beklerim ;) senden iyi yol arkadaşımı bulacağım

.com' Alıntı:
Hakancım teklif yok biliyorsun güzergahda belli telefonum da belli katılmak istersen seni beklerim ;) senden iyi yol arkadaşımı bulacağım
Teşekkür ederim abi,keşke imkan olsaydıda katılabilseydim sana.Yolun ve işin eğlence,yeme içme,gezme kısmının seninle muhteşem olacağına eminim abi.Ben bu kadar fotoğraf beklemiyordum açıkçası, cep telefonu içinde oldukça güzel fotoğraflar ;) ;) ;)

Ziganaya doğru yaklaştıkça kar da artıyordu aslında yollar çok temizdi ama sonuçta geçeceğimiz yer Zigana ve Kop olunca gerilmedim desem yalan olur bu arada Hamsiköy ü geçtikten sonra bir yerde durduk hem bir kaç kare fotoğraf çektim hem çay içtik tesiste dikkatimi en çok çeken şey ise yaptıkları ocakbaşı mangaldı süper bir şey bu eğer saat erken olmasaydı orada öğle yemeği bile yenilebilirdi sırf o mangalı kullanabilmek için aşağıda mangalın ve o tesisten çektiğim fotoğrafları göreceksiniz

Görüntü365.jpg

Görüntü366.jpg

Görüntü367.jpg

Görüntü368.jpg

Görüntü369.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,919
Kayıtlı Üye Sayımız
166,946
Kaydolan Son Üyemiz
hnscl198

Çevrimiçi üyeler

Geri