Ballıca - Ömerli Off-Road Keşif Gezisi (10 Ocak 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan concrete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,112

concrete

Erisir menzil-i maksuda, aheste giden
Yer
İstanbul
10.01.2009 sabahi 09:45 te 3 arac bulusarak Ballica mevkiine yoneldik. Amacimiz Omerli tarafinda yol almakti. Daha once GE te cizdigimiz rotayi yine GE ten cikardigimiz yol notlarina gore gecmeye calistik. Tum planlanan yolu gecemedik ama guzel bir parkur tanimis olduk Ayrica elimizdeki yol notlari ile dogru yoldan cikmamakta bir basariydi aslinda. Gecilen kisim su sekilde;

GE rota.jpg

Etiketler
Ynt: Ballıca - Ömerli Off-Road Keşif Gezisi (10 Ocak 2009)

Gorulen kisim disinda ogleden sonra Ballicaya daha yakin bolgelerde bir kac saat daha gezme sansimiz oldu.

Guzergahin bolca camurlu olacagini dusunerek kar lastigi ile katilan Teriosu def ve D2 nin arasina almistik.

Araziye girdigimiz anda gorduk ki cok ciddi bir don var. Surekli donmus su birikintilerini kirarak ilerlemeye basladik. Donmus camur uzerinde, kayalik arazide ilerler gibi yol aldik.

Bu durum kar lastikli terios icin tam bir nimet oldu tabii...

Buz ve su sesleri disinda ortamin sakinligi zevk veriyordu... bu arada bir elimde manuel def direksiyonu, diger elimde yol notlari ve kamera :smiley:

Bu aralar zamanim musait. Yol arkadasi da buldum..:smiley: Gerisi motivasyon...

dronder' Alıntı:
güven abi maşallah hiç boş geçmiyorsun ;)

fotoların devamını merakla bekliyoruz...

Foto yuklemek imkansiz hale geldi. Daha sonra diger makinalardakilerde gelir, birlikte yuklemeye devam ederim.

Gezinin yaklasik 2 saatini tek bir yerde harcadik aslinda. Umarim burasina ait foto ulasir elime. Dik ama kisa bir rampadan inmeye karar verdik. Biraz sikintili bir noktasini aractan inerek kontrol ettik ve gaza bastim. O noktaya geldigimde aracin alti cokmeye basladi ve tamamen oturdu. Biraz ugrasayim derken kisa surede aracin etrafinda yuruyemez olduk. Anladik ki orasi yolun onumuzdeki kismindaki asiri miktardaki camurun yol acma makinas i tarafindan urulup yigildigi yermis. O kadar don vardi ki kesinlikle farketmemistik.

Aracin gobegi bu diz boyundan derin camurun icine gizlenmis kocaman bir kutugun ustune oturmus. Ugrastikca zaman gecti, zaman gectikce buzlar yice eridi ve araca port bagajina asilarak girebiliyordum artik. Vincledik ama D2 onundeki kutuklerle beraber geliyordu beni cekmek yerine, hemde geri viteste gaz verirken. Etrafta agacta yoktu...

Sondan bir onceki care olarak 4 bez halati birbirine baglayip uzattik. D2 ye biraz zarar verme riskini goze alip defalarca hiz alip vurdurarak cekti beni. Her defasinda bir kac cm, derken cikti arac...:smiley: Son care olarak ta aklimiza benim vinci D2 ye baglamak, D2 nin vincini de uzaktaki is makinasina baglamak gelmisti. Halatlarin boyu yeter diye umuyordum ama gerek kalmadi...:smiley:

Mola yerine geldigimizde yukarida bahsettigim 2 saatlik mucadeleyi yeni vermistik. Karnimizi doyurmadan once derede ve yalakta bolca temizlik yaptik. :smiley: Ekmekle beraber camur yememek icin...

Aramizdan cesme basinda takilanlar da oldu ama koyun delikanlilari ortada yoktu ne yazikki... ;D

Buzlar neredeyse tamamen erimis oldugundan, ayni guzergahtan geri donmek zorunda kalmak istemiyordu Mesut Teriosun kar lastikleriyle. Bir kac tane dik rampa inmistik cunku camur falan farketmeden...

Bu da benim mutfak... 2 tane de oda var ama bu acidan gorunmuyor... ;D

Güven abi zorlu ama güzel bir gezi oldu galiba
aslında merak ediyorum kesilmiş OK144 ler nasıl bir perpormans sergiliyor

Gol kenarinda ikinci molamizi verdik. ihtiyac molasi...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,051
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR