Ynt: Başlangıç Motorsikleti Önerileriniz
Tecrübeniz nedir? Ne amaçla kullanacaksınız?Motosiklet alırken ise eğer yeterli bilginiz yok ise mutlaka ne marka model olursa olsun konuda ehil bir kişiden yardım almalısınız...Aksi durumda ödenecek bedel ne olursa olsun iş kısmete yada bir başka değişle karşıdakinin insafına kalır üzülürsünüz..Günümüzde kimse ayranım ekşi demez/demiyor.
Yinede ışık tutarmı bilemiyorum bir kaç tavsiye size;
-öncelikle ruhsat bilgilerini kontrol edin motor,şasi vs
-kaza kırım bilgilerine ulaşmaya çalışın servisi ustası ve veya trafik kayıtları
-hala ortada sorun gözükmüyorsa 2. aşama
-teknik olarak anlamasanız bile motorun sesini anlıyormuş gibi dinleyin bu karşıdakini varsa bir problemi size anlatmaya itecektir
-seceresini daha önceki kullanıcılarını ve tipine göre motorun nerelerde kullanıldığını sorgulayın,scooter ile arazi yapılmışmı gibi!
-gözle yapacağınız muayeneler sonrası,ezik göçük paslı ve yaşına göre olmaması gerektiği kadar yeni bazı parça ve aksamlar, detaylı bilgi isteyin..
-tüm bunlar sonunda karşınızdakininde rızası ile mutlaka deneme sürüşü yapıp hareket halinde kontrol edilmesi gereken detayları irdelin ve tüm bunlara güvenmeden yinede ustanıza son sözü bırakarak ne son pazarlık noktasına gelin.