Bende Aranızdayım 2004 WJ 2.7 CRD

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gokaf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,348

gokaf

Ana Kamp
Merhabalar
Uzun zamandır takip ettiğim bu siteden edindiğim teorik bilgiler ve kullanıcı tecrübeleri sonucunda kişisel tercihlerimin ve 2. el araç alırken karşınıza çıkan şans yada şanssızlıkların da etkisi ile sonunda b1.5 yılın sonunda bir wj sahibi oldum.
Umarım onca zaman beklediğime değer. İlk izlenimlerim olumlu. Araç 2004 ve 165 000 km olmasına rağmen çok diri, güçlü ve temiz. Bir kaç parçasında boya var ancak değişen bir kaporta aksamı yok. Şanzımanı ve motoruda gayet güzel. 23 nisandan dolayı oluşan kısa tatilde toplamda 750 km lik bir yol yapma şansım oldu. Çoğu şehir dışı ve otoban olmak kaydıyla bu yolda 8.5 lt/100 km ortalama dizel sarfiyatı oldu. Araç önceki aracıma göre gürültülü ve sarfiyat fazla ama bu iki aracı kıyaslamak bana pek mantıklı gelmediğinden bu konuya girmeyeceğim :smiley: (önceki aracım 2006 Volvo S60 D5 idi). Uzun yolda tatminkar performansı var. 100 km civarı süratte o meşhur vınıltı sesini duymak banada nasip oldu.Bu bir aksaklık mı? Giderilebilir bir şey mi? Yoksa bu aracın bir özelliği mi? Okuduğum kadarı ile sanki bu aracın şanzumanının bir özelliği nedeni ile bu sesi alıyoruz. Yanılıyorsam ve yapmam gereken bir şey varsa lütfen bana iletin.
Aracı aldıktan sonra yola çıkmadan yetkili servise götürdüm (İzmir). Rutin 10.000 km bakımını yaptırdım. Şöyle bir elden geçirildi. Ufak tefek eksikler gideridi. Direksiyon pompasını beğenmediler değişecek dediler onuda değiştirdim. Rot rotil vb alt aksamdan sorunu olanlar değiştirildi. Ön düzendi vs di derken bu iş bana yaklaşık 3500 tl ye çıktı. En çok canımıda bu sıktı. Ama ne yapalım düştük bu aşka bir kere. Kasislerde arkdan gelen ince gıcırtılar dışında bir sorun yok şu an. O gıcırtılar için bir dünya lastik takoz vs parça değiştirdiler ama gıcırtı hala devam ediyor. Anlaşılan 200 tl kadar parayı boşa vermişim.:smiley:) Bu arada tatilde tam dönüşden bir gün önce sürücü camı açıldı ve bir daha kapanmadı. Köy yerinde öylece kaldım. Burdur Karamanlı sanayi sitesinde bit oto elektrik ustasını evden bulduk geldi. Kendisini takdir ettim. 1 saat içinede camı tamir etti. Sanırım motorsiikletlerin gaz tellerine benzer bir tel ile çalışan bu sistem camlarda telin sıkışması ilke bu sorunlar oluyormuş. 50 tl ye işi yaptı hala sorun yok. Gittiği yere kadar.... Şimdilik bu kadar. Bir heycanla dünya yazmışım.

Etiketler

Ynt: Bende Aranızdayım 2004 WJ 2.7 CRD

Aracı ne kadara aldınız hocam ve yakıt konusunda daha ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz?vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler.

Hayırlı olsun hocam allah kazasız,belasız binmeyi nasip etsin.Tabi bitanede bize nasip etsin ;D

Hocam aracın resimlerinide eklerseniz daha iyi bir paylaşım olur bu arada araç hakkındaki izlenimlerinizi anlatmaya devam ederseniz bu araçtan düşünen arkadaşlar için yararlı olur.

sende wg cilerin arasına katıldın du bakalım şimdiden hayırlı olsun .

Lryi asla bırakmam ancak 2.7 ler de hoşuma gidiyor.Ama yinede lr daha makul benim için.

Son ..:smiley:) Umarım Beğenirsiniz. Off road kısmet olursa onlarıda eklerim.

Aracınız hayırlı olsun, çok güzel görünüyor maaşallah.
Ben de 2005 WJ 2.7 CRD kullanıcısıyım. İkşnc el aldığınızda eğer siz de benim gibi titiz/huysuzsanız, bir miktar masraf oluyor ama sonrasında keyfi gerçekten geçmişi unutturuyor. Ben de 120 bin km'lerde almıştım, henüz arazi görmemiş bir araç ve bende olduğu sürece de görmeyecek kısmetse. :smiley:
Ne de olsa 2. el araç almış olduğumdan ve herkes de benim kıllığımda olmayacağından ben şahsen uğraşıp ilk haline getirmeyi seviyorum, sonrasında da keyfini çıkartıyorum ama...

Tekrar güle güle kullanın, keyfiniz bol olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR