BF AT mi - COOPER STC mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AL1820 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,280
Ynt: BF AT mi - COOPER STC mi?

AL1820' Alıntı:

alabileceğiniz en iyi lastik bugüne kadar kullandıklarım arasında, cooper st ,tartışmasız benim kullandığım markalar içinde ,hamuru en yumuşak , karda kışta ,çamurda ,ıslak asfaltta AT ,lastik gibi iş gören bir lastik , hala cooper markasının hem ST ,hemde STT ,modelini kullanıyorum ikisindende çok memnunum

Etiketler

sanırım iki lastikten de kullanıp
karşılaştırma fırsatı elde eden yok

Buna gerek yokki zaten.
Tam olarak hangi disiplinden ne kadar istediğinize ve buna bağlı olarak hangi disiplinden ne kadar feragat edebileceğinizle ilgili bu. :smiley:

kullanmadan buna karar vermenin zor olduğunu düşünüyorum,
tabi profosyonelseniz başka

Karşılaştırılan her iki lastik, birbirlerine çok çok yakın karaktere sahip desenler...

Hangisini en uygun fiyata bulursanız alın bence.

2 yıl BFG A/T - her koşulda kullandım.
2 yıl + halen Discoverer STT kullanıyorum.
AT set alacak olsam ikisinden birini alırdım, fark etmez.

BFG AT iyi lastiktir, çok güzel durur arabada, kullanım olarak bu tip lastikler arasındaki farkları çok ayıramazsınız.
Normal kullanıcı için çok güç bu küçük farkları anlayabilmek.

AL1820' Alıntı:
kullanmadan buna karar vermenin zor olduğunu düşünüyorum,
tabi profosyonelseniz başka

Hepsini teker teker kullanmanın bi anlamı yokki ama :smiley:
Beklentiler nedir,hangi koşullar v.s gibi konuları netleştirip,buna en uygun lastiği seçmek.Bu kadar basit :smiley:

Şu anda aracımın üzerinde ST lastik var(tedarikçi ST-C getirmiyor, zaten ST de yeterince agresif dişli ve desenli), asfaltta ıslak ya da kuru tutunma çok iyi, ancak 70-90 km süratlerde hafif uğultu yapıyor, ama arazideki performansı bu sesi önemsiz kılıyor(benim için). Arazide gerçekten neredeyse bir MT kadar rahat. Ama asfaltta çok daha fazla kullanırım ,araziye de off road yada gezi için arasıra girerim diyorsanız kesinlikle BF tavsiye ederim ;)

DSC01569.jpg

last2.JPG

son2.JPG

s a bende bir aya araştırdım bf yi cok övdüler sonra bi lastikçi arkadaşta dedi miçlenin yan sanayisi o dedi ama arazide cok başarılı sonra gittim good year atr aldım biraz uğultu yapıyo fakat mükemmel tırmanıyo bf dede acaba uğultu yapıyomu 225 70 15 olması lazım freelandera göre.

cooper discover atr hem arazi hem de norimal asflt yollar için uygun olabilir mi?
ayrıca cooper ATR için kış şartalrında kullanımı nasıldır?
ağır araziye girmeyenler için bu seçeneklerden hangisini kullanmak lazım?
birde daha önceki konularda da kısmen tartışıldı. 225/65/17 yerine 235/65/17 takmak aracı çok yorar mı?, taban genişliğinin artması yan davlumbazlara sürtme yapar mı(direksiyonun tam dönüşlerinde)?
teşekkürler

üstadlardanda fikir alındı.arabayı bozmadan takılabilecek en uygun ölçü ,o ölçüde maximum performans.ilfer ilyas beyden de ;en iyi çözüm bence bu hem şehir içi hem soft road için ,cevabını alınca ve bulunmaz hint kumaşı misali hiçbiryerde bulunmayan bf ler bulununca sorun çözüldü.

PIC_0094.jpg

sizcede doğru seçim yani:smiley:
hafta içi ilferde bi karter koruma takılması var planda.sonra azacak kadar değil belki ama arabayı çamurla tanıştırma seansları

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR