BF AT mi - COOPER STC mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AL1820 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,241
Ynt: BF AT mi - COOPER STC mi?

karda buzda fena :smiley:

ama çamurda M/T kadar olamaz tabi yinede idare eder asfaltta fazla seside yok

ben aracı günlükte kullanıyorum bu arada lastiğim 30.9,5.15 ebatlarında..

Etiketler

DSC01407-1.jpg

Lastikleri Florya BİR-EL serviste değiştirdik, daha önceden tanımadığım ve interneteki michelin bayilerini araştırırken bulduğum bu servis müşteri ilişkileri konusunda 10 numara. Herkese tavsiye ederim.
mail ve msn adresleri;
birel-servis@hotmail.com

Bence Amerikalılar AT ve MT konusunda çok başarılı ben Hercules Terra trac AT tavsiye ederim.

imagesCAVCHC30.jpg

Cooper ST kullanıyorum 30 9.5 15 , asvaltta oldukça iyi , sesi rahatsız edici değil. 4 lastik, BF 940tl, ST için 1050 fiyat aldım.

Karda, çamurda, suyun içinde, kumsalda denedim ve uzun yol yaptım beni yolda bırakmadı. Islak zeminde tutunması ve frenlemesi güzel kayma yapmıyor. Goodyear wrangler at ile kaldığım yerlerde şimdi hiç zorlanmadım. (gerçi dişleri 4mm ye inmişti). Yılda aracımla 30bin km yapıyorum. Araziyide buldum mu kaçırmıyorum. BF 30 9.5 15 alacaktım deseni biraz daha çamura uygun olduğundan cooper st tercih ettim. Uzun yol yapmasaydım STT modelini alırdım.

CDM-SUBARU' Alıntı:
Direk bu mantıkla bu seçimi yaptıysanız yanılmışsınız.
ST ile STT nin asfalt verileri aynıdır. :smiley:

Erkan ustam şimdi üzüldüm. Sorduğum herkes st önerdi. Cooperin kendi sitesinde bile benim koşullarım için st veya stc öneriyor. Desene bildiklerimiz piyasa koşullarının yönlendirmesinden ibaret. TEcrübe işte böyle birşey, uzun zahmetli bir yol.

msmt' Alıntı:
Erkan ustam şimdi üzüldüm. Sorduğum herkes st önerdi. Cooperin kendi sitesinde bile benim koşullarım için st veya stc öneriyor. Desene bildiklerimiz piyasa koşullarının yönlendirmesinden ibaret. TEcrübe işte böyle birşey, uzun zahmetli bir yol.

Yoo ne alakası var.
kendi sitesinde de aynı şeyler var.
Yani gerek ıslak ve gerekse kuru zeminde STT ile aynı verileri var.
STC ise,sert tırmanışlar yada şöyle söyliyim kayalık alanda yapılacak aksiyonlar için birazdaha avantajlı bir modeldir.
Sana nasıl ST yada özellikle, STC önerilmiş anlamıyorum.
keşke bi sorsaydın almadan,neyse ...
Güle güle eskit :smiley:

Erkan Ustam almadan bi konuşsak iyi olacakmış. Antalyada tanıştık sizle ama bu muhabbet hiç dönmedi. Gerçi ozmanda zaten lastikleri almıştım.

Merakımdan soruyorum ve benim kafam iyice karıştı. Bu durumda at lastik almanın bir anlamı yok mu? Forumda bir sürü başlıkta bu konu tartışılıyor, uzun yol ve asvalt kullanımı fazla ise hep at öneriliyor. Nereye gitsem at her koşula gelir deniyor. Gerek ses gerekse yol tutuşu olarak at ler ön planda. Şimdi cooper st için at lastik değilmi diyeceğiz? Yada bizim bu st modeli ile avantajımız nedir?

Cooper Türkiye http://www.cooperlastikleri.com/

STT
Q/P/N-Hız Endeksi

Armor-Tek3 Karkas Yapısı
Güç koşullara dayanıklı karkas, darbe kırıklarına ve yaralarına karşı kusursuz direnç sağlayacak 3 koruma katmandan; iki radyal polyester gövde katmanından ve bir açılı polyester gövde katmanından üretilmiştir.

Süper Çekiş Deseni
Bilgisayar tasarımlı dönüş yönsüz desen, derin destek blokları, girintili ve taraklı omuz blokları ve benzersiz merkez çekiş bölgesi gibi bir çok özelliğin birleşimini, çetin yoldışı uygulamalarına kalın, agresif bir lastik yaratmak için barındırır.

Derin Destek Blokları
Yanak üzerinde aşağıya doğru uzanan agresif desen tasarımı yumuşak zemindeki çekişi arttırır ve kaya tırmanırken ekstra destek sağlar.

ST
R/Q/N-Hız Endeksi
Çivi Takılabilir

İri, Güçlü Desen Blokları
Yoldışı uygulamalar için tasarlanan bu desen aynı zamanda asfalt uygulamalarında uzun ve düzgün aşınma sağlar.

Eğimli Blok Kenarları
Düzensiz aşınmaya karşı savaşır ve kendini temizleme özelliğini arttırır.

Derin Desen ve Deniz Kabuğu Şekilli Omuz Tasarımı
Yumuşak zeminlerde çekişi maksimum seviyeye çıkartır.

msmt' Alıntı:
Cooper Türkiye http://www.cooperlastikleri.com/

STT
Q/P/N-Hız Endeksi

Armor-Tek3 Karkas Yapısı
Güç koşullara dayanıklı karkas, darbe kırıklarına ve yaralarına karşı kusursuz direnç sağlayacak 3 koruma katmandan; iki radyal polyester gövde katmanından ve bir açılı polyester gövde katmanından üretilmiştir.

Süper Çekiş Deseni
Bilgisayar tasarımlı dönüş yönsüz desen, derin destek blokları, girintili ve taraklı omuz blokları ve benzersiz merkez çekiş bölgesi gibi bir çok özelliğin birleşimini, çetin yoldışı uygulamalarına kalın, agresif bir lastik yaratmak için barındırır.

Derin Destek Blokları
Yanak üzerinde aşağıya doğru uzanan agresif desen tasarımı yumuşak zemindeki çekişi arttırır ve kaya tırmanırken ekstra destek sağlar.

ST
R/Q/N-Hız Endeksi
Çivi Takılabilir

İri, Güçlü Desen Blokları
Yoldışı uygulamalar için tasarlanan bu desen aynı zamanda asfalt uygulamalarında uzun ve düzgün aşınma sağlar.

Eğimli Blok Kenarları
Düzensiz aşınmaya karşı savaşır ve kendini temizleme özelliğini arttırır.

Derin Desen ve Deniz Kabuğu Şekilli Omuz Tasarımı
Yumuşak zeminlerde çekişi maksimum seviyeye çıkartır.

Burda bahsi geçenlerle,bizim konuştuğumuz disiplinler farklı şeyler ama ;)
Beni şimdi firmayla kavga ettirme ;D
Orda söylenen ile bizim bahsettiğimiz asfalt verileri farklı şeyler ;)

CDM-SUBARU' Alıntı:
Burda bahsi geçenlerle,bizim konuştuğumuz disiplinler farklı şeyler ama ;)
Beni şimdi firmayla kavga ettirme ;D
Orda söylenen ile bizim bahsettiğimiz asfalt verileri farklı şeyler ;)

Ben müşteriyim kullanıcıyım bana böyle reklam yaparlarsa - anlatırlarsa ben böyle anlarım.

Bende onun için kafam karıştı ya aldığım firmayla kavga edeceğim yoksa :smiley:

Asvalt verilerinden kasıt nedir?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR