Bilecik - Bozüyük Kömürsu Yaylası Macerası (09 Mayıs 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kaptan_11 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,653
Ynt: Bilecik - Bozüyük Kömürsu Yaylası Macerası (09 Mayıs 2010)

güzel görümtüler paylaşım için teşekkürler

Etiketler

Paylaşım için teşekkürler. Gezilerinizi takip ediyoruz. Ayrıca Hılüx'e metal tamponlar yakışmış. Selamlar.

Paylaşım için teşekkürler.

Neresi burası ? :smiley:

Konu başlığını modifiye etmek için lazımda:smiley:

Tabanway Off-Road yapıyorum da batan aracı arkaya doğru çekmeniz gerekmezmiydi.?
Arazinin yapısına göre daha kolay kurtarabilirdiniz.
Yoksa arka tamponda çeki demirimi yoktu.?

Merhaba ,

Arabam yok , Off - Road yapmışlığım bile yok.
;D

Ama okuduklarım ve gördüklerimden sonra bir iki tavsiyem olacak araç çekme çalışmalarınız için.

[attachment=1]

[attachment=2]

Batan araç ile çeken araç arasında germiş olduğunuz çeki halatlarının uç noktalarını mutlak suret ile iki sağlam noktaya bağlayarak bir üçgen oluşturmanız lazım.
Çeken aracın gücü her iki tarafa eşit şekilde dağıtılacaktır.
Çeken araç gücünü iki tekerden aldığı halde fotoğrafta çeki demirleriniz aracın tam ortasında yer almakta.
Örneğin Toyota da her iki tarafta da çeki demiri var.
İki çeki demirinin neden iki adet olduğunu hep düşünmüşümdür. :smiley:
Atlas Dergisinde bu konular ile ilgili bir yazı okuyunca jeton düşmüştü.
Güç dengesi sağlayabilmek amacı ile 2 adet konuyormuş. Tam ortaya bir adet konup maliyet tasarrufu yapmayı düşünmeyen çekik gözlülerin vardır mutlaka bir bildiği.

Naçizane Tavsiyem .jpg

Naçizane Tavsiyem - 2 .jpg

önceki aracımda (gc) bahsettiğiniz üçgen bağlantıyı yaptığımda alt şaseden gelen ve dik olarak çalışması planlanmış olan çeki noktalarım birbirine doğru esnemiş ve o şekilde kalmıştı :( . bildiğim kadarıyla çeki noktaları yükü tam karşıdan alacağı ön görülerek imal ediliyorlar aracın şaseside tam dik durumda oluyor. üçgen bağlantıda ise içe doğru bir bükülme sözkonusu (bazı araçlarda çeki noktası şase içeride ve tamponun dışına taşınması gerekiyor.eğer taşıma işlemi uygun değilse içe doğru esnemeler oluyor.sizin söylediğinizide dikkate alacağım.aracı önden arkadan her yerden çektik sorun şu ki batan aracın altı derenin ortasındaki tepeye oturmuş .tepecikte bildiğimiz mantar şeklinde ve öndingil bu mantar şapkasının altına girmiş vaziyette idi.neyse benimde kafam karıştı ayrıntılar kaptan 11 anlatır en çok o arabanın altına girdi . :smiley: :smiley: :smiley: ;) ; ) ;)

TezzMertek' Alıntı:
Paylaşım için teşekkürler.

Neresi burası ? :smiley:

Konu başlığını modifiye etmek için lazımda:smiley:

Tabanway Off-Road yapıyorum da batan aracı arkaya doğru çekmeniz gerekmezmiydi.?
Arazinin yapısına göre daha kolay kurtarabilirdiniz.
Yoksa arka tamponda çeki demirimi yoktu.?
selam.öncelikle burası bilecik bozüyük ilçesi dodurga beldesinin erikli köyü dağları kömürsu yaylası.
araçların her ikisindede ön arka çeki demiri var her iki taraftanda denedik ancak kurtaramadık.fahri beyin de yazdığı gibi ön dingil ile orta şasenin arasına bir tümsek denk gelmiş.ancak aracı kriko ile kaldırıp lastiklerin altını doldurduktan sonra çıkarabildik.ayrıca bende araçları çekerken üçgen değil tek noktadan çekmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum.ilginize çok teşekkür ederim saygılar.

çok güzel bir gezi olmuş.çamura batmak kadar çekmekte güzeldir.off-road ın cilveleri. ;D
paylaşım için teşekkürler.

keyifli bir gezi olmuş paylaşım için teşekkürler

evet sinan bey çok keyifli bir gezi oldu ilginize teşekkürler.

Bilecik'li dostlarımıza Bursa'dan selamlar,keyifli gezi olmuş

örnek1' Alıntı:
Bilecik'li dostlarımıza Bursa'dan selamlar,keyifli gezi
teşekkür ederim örnek 1 arkadaşım (ismin yazmadığı için nikini kullandım özür dilerim)

endüstri' Alıntı:
kaptan süper gezi oldu ....her şeyy yine harikaydı...yalnız önceki fotolarda toyota yı ters görünce ödüm koptu. sevgili sutozu siz yokken iki kere zirve yaptık. ;)

farkındayız abi takipteyiz :D fakat bu aralar işler ve diğer faaliyetler yoğun en kısa zamanda geliyoruz hemde kamplı haberiniz olsun :smiley:))

kaptan_11' Alıntı:
selam.öncelikle burası bilecik bozüyük ilçesi dodurga beldesinin erikli köyü dağları kömürsu yaylası.
araçların her ikisindede ön arka çeki demiri var her iki taraftanda denedik ancak kurtaramadık.fahri beyin de yazdığı gibi ön dingil ile orta şasenin arasına bir tümsek denk gelmiş.ancak aracı kriko ile kaldırıp lastiklerin altını doldurduktan sonra çıkarabildik.ayrıca bende araçları çekerken üçgen değil tek noktadan çekmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum.ilginize çok teşekkür ederim saygılar.

merhabalar efendim kemer dönüşünde kardeşim erhana dedim sağ kulağım çınlıyor birileri bizi anıyor heralde :D çekilecek bi araç varsa itina ile çekeriz bizi baya bi aramış gibi görüyorum sizleri discosuz bir faaliyet şekersiz çaya benzer biraz acı bi tat olur damakta :D

bu arada özledik sizleri en kısa zamanda görüşmek üzre

sutozu' Alıntı:
merhabalar efendim kemer dönüşünde kardeşim erhana dedim sağ kulağım çınlıyor birileri bizi anıyor heralde :D çekilecek bi araç varsa itina ile çekeriz bizi baya bi aramış gibi görüyorum sizleri discosuz bir faaliyet şekersiz çaya benzer biraz acı bi tat olur damakta :D

bu arada özledik sizleri en kısa zamanda görüşmek üzre
erhan fahrinin toyota çıkaramadı benim defenderde benden buraya kadar dedi.sizi bayağı aradık disko olsaydı keşke beni bir kerede çekerdi diye aklımızdan geçti ama nafile.bizde sizleri özledik gelinde rahat rahat çamurlara dalalım.

toyota lar kötü zaten... bu güne kadar kaç araç çekmişliği varki :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR