Ynt: bu arac icin fikirleriniz ve bilgi rica ediyorum
kakyol' Alıntı:
birde FJ ile LC arasindaki farklar nelerdir yardimci olursaniz sevinirim hangisi alinmali FJ mi LC mi tercih sebebleri nedir
yeniden merhaba,
BJ60 motoru derken 3500 mü yoksa 2400 mü motor atmışlar, ama neyse motor atılan araçları çok iyi bilen ile incelemek lazım, her motor her şanzumana her defransiyele uyum sağlamayabilir
LC ile LJ arasındaki farklara gelirsek,
LC ler
genellikle 4 tekerlek bağlantısı yaylıdır makas yoktur,
altyapısı ve motoru hilux 2.4 dizeller ile neredeyse aynıdır, motor ve mekanik parçalarda TR de sıkıntı yaşamazsınız
LX modelleri ve TD turbolu motorları çok aranan modelleridir pek kimse satmaz, düz 2.4 lere turbo taksanız da motorun ömrünü yersiniz, fakat turbosuz 2.4 leri de bakımları düzenli yapılırsa arazide güzel işler çıkarır ve ömrünü bitiremezsiniz.
son olarak LJ 70 ler toyotanın arazi araçlarından Light versiyonu yani biraz daha eksik donanımlı ve motor hacimleri ufaktır ama bence yeterlidir.
Fj ler e gelirsek,
motor hacimleri büyük, defransiyel oranları LJlere göre daha ağır devir olanları vardır
motor ve mekanik parçaları servis yada yurtdışından getirtmek lazım pek ucuz değil, bütçeye bağlı
ön ve arka da deff. kilit olanları nadir de olsa vardır, fabrika çıkışlıdır.
klima hidr. direksiyon standart olarak çoğunda vardır.
ön koltuklar tekli ve arka koltuk 3 lü sıradır.
arka süspansiyonları makaslıdır.
önler disk frendir.
ön poryaları içerinden ayırmak için H4 butonu vardır. aşağı inmeye gerek yok.
şimdilik aklıma gelenler bunlar,
fakat TR de Fj ler Ljlerden fiyat olarak çok pahalı olabilir, bunun seçimi kişiye kalmış
ben kendi aklımca LJ 70 aldım gayet memnunum,
hidr. direksiyon u taktım
önleri disk frene yakında çevireceğim
motorum 2009 modeldi zaten sandık kırma motor vardı, problem yok
çoğu parçası hiluxlar ile uyumlu parça sıkıntısı yok, olmadı servisten istiyorum
tek eksi yanı içerideki dizel motor gürültüsü

ona da alıştım artık

yalıtımı sökmüştüm ondan sanırım.