bu arac icin fikirleriniz ve bilgi rica ediyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kakyol Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,091

kakyol

Kamp III
Yer
Antalya
merhabalar bu kategorideki araclari tanimiyorum hem bu aracla ilgili fikirlerinizi hem de fj mi lc mi alinmali bilgilerinizi rica ediyorum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-4-4-severek-15-yillik-aracimi-malasef-satiyorum-22000-tl-dir-89668934/detay/

Etiketler
Ynt: bu arac icin fikirleriniz ve bilgi rica ediyorum

kakyol' Alıntı:
merhabalar bu kategorideki araclari tanimiyorum hem bu aracla ilgili fikirlerinizi hem de fj mi lc mi alinmali bilgilerinizi rica ediyorum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-4-4-severek-15-yillik-aracimi-malasef-satiyorum-22000-tl-dir-89668934/detay/

araç büyük ihtimalle LJ70 lerin LX modeli olabilir, fakat aracın hardtop olması lazım bu araç softtop. TR de hiç denk gelmedim.

satıcı ile iletişime geçip araçta,

turbo

ön arka kilit

ve ön göğüs ün detaylı fotolarını isteyin.

o zaman ne olduğu ortaya çıkacaktır.

sehzata' Alıntı:
araç büyük ihtimalle LJ70 lerin LX modeli olabilir, fakat aracın hardtop olması lazım bu araç softtop. TR de hiç denk gelmedim.

satıcı ile iletişime geçip araçta,

turbo

ön arka kilit

ve ön göğüs ün detaylı fotolarını isteyin.

o zaman ne olduğu ortaya çıkacaktır.

tesekkur ederim oncelikle ilginizden oturu
bugun iletisime gecip sorulari soracagim ve gerekli resimleri isteyecegim saticidan sizinlede paylasacagim

kakyol' Alıntı:
tesekkur ederim oncelikle ilginizden oturu
bugun iletisime gecip sorulari soracagim ve gerekli resimleri isteyecegim saticidan sizinlede paylasacagim

1. resimdeki gibi sol tabloda turbo lambası varsa 2.4 TD motorludur - TR de pek nadir var
2. ve 3. resim gibi direksiyonun yanında H4 butonu ve göğüsteki eğimmetre varsa LX yani bir anlamda lüx modelidir- TR de pek yok

aynı zamanda şasi ve motor numarasını da istemeyi unutmayın yada kaputu açınca solda tam yolcu kabinin önünde alüminyum plakada aracın bilgileri yer alır, onun fotosunu isteyin bütün özelliklerini öğrenelim.

$(KGrHqJHJCgE+QgnqW0JBQOL3)nsG!~~_27.JPG

$(KGrHqFHJBsE-+yefv7lBQG-KhcIlw~~_27.JPG

1990-LandCruiserLJ70-1292254742.jpg

sehzata' Alıntı:
1. resimdeki gibi sol tabloda turbo lambası varsa 2.4 TD motorludur - TR de pek nadir var
2. ve 3. resim gibi direksiyonun yanında H4 butonu ve göğüsteki eğimmetre varsa LX yani bir anlamda lüx modelidir- TR de pek yok

aynı zamanda şasi ve motor numarasını da istemeyi unutmayın yada kaputu açınca solda tam yolcu kabinin önünde alüminyum plakada aracın bilgileri yer alır, onun fotosunu isteyin bütün özelliklerini öğrenelim.

yazmayı unutmuşum araç 4 mü yoksa 5 vites mi onu da sormak lazım.

aracin sahibi ile irtibata gectim ve aracin motor sanziman degismis uzerinde bj60 motoru var ve turbosu yok bu arac ise lc70 in KR modeli imis H4 dugmesi var ancak iptal edilmis durumdaymis

birde FJ ile LC arasindaki farklar nelerdir yardimci olursaniz sevinirim hangisi alinmali FJ mi LC mi tercih sebebleri nedir

kakyol' Alıntı:
birde FJ ile LC arasindaki farklar nelerdir yardimci olursaniz sevinirim hangisi alinmali FJ mi LC mi tercih sebebleri nedir

yeniden merhaba,

BJ60 motoru derken 3500 mü yoksa 2400 mü motor atmışlar, ama neyse motor atılan araçları çok iyi bilen ile incelemek lazım, her motor her şanzumana her defransiyele uyum sağlamayabilir

LC ile LJ arasındaki farklara gelirsek,

LC ler

genellikle 4 tekerlek bağlantısı yaylıdır makas yoktur,

altyapısı ve motoru hilux 2.4 dizeller ile neredeyse aynıdır, motor ve mekanik parçalarda TR de sıkıntı yaşamazsınız

LX modelleri ve TD turbolu motorları çok aranan modelleridir pek kimse satmaz, düz 2.4 lere turbo taksanız da motorun ömrünü yersiniz, fakat turbosuz 2.4 leri de bakımları düzenli yapılırsa arazide güzel işler çıkarır ve ömrünü bitiremezsiniz.

son olarak LJ 70 ler toyotanın arazi araçlarından Light versiyonu yani biraz daha eksik donanımlı ve motor hacimleri ufaktır ama bence yeterlidir.

Fj ler e gelirsek,

motor hacimleri büyük, defransiyel oranları LJlere göre daha ağır devir olanları vardır

motor ve mekanik parçaları servis yada yurtdışından getirtmek lazım pek ucuz değil, bütçeye bağlı:smiley:

ön ve arka da deff. kilit olanları nadir de olsa vardır, fabrika çıkışlıdır.

klima hidr. direksiyon standart olarak çoğunda vardır.

ön koltuklar tekli ve arka koltuk 3 lü sıradır.

arka süspansiyonları makaslıdır.

önler disk frendir.

ön poryaları içerinden ayırmak için H4 butonu vardır. aşağı inmeye gerek yok.

şimdilik aklıma gelenler bunlar,

fakat TR de Fj ler Ljlerden fiyat olarak çok pahalı olabilir, bunun seçimi kişiye kalmış

ben kendi aklımca LJ 70 aldım gayet memnunum,

hidr. direksiyon u taktım

önleri disk frene yakında çevireceğim

motorum 2009 modeldi zaten sandık kırma motor vardı, problem yok :smiley:

çoğu parçası hiluxlar ile uyumlu parça sıkıntısı yok, olmadı servisten istiyorum

tek eksi yanı içerideki dizel motor gürültüsü :smiley: ona da alıştım artık :smiley: yalıtımı sökmüştüm ondan sanırım.

cok cok tesekkur ederim paylastiginiz bilgiler benim icin cok faydali oldu hersey gonlunuzce olsun

kakyol' Alıntı:
cok cok tesekkur ederim paylastiginiz bilgiler benim icin cok faydali oldu hersey gonlunuzce olsun

ben teşekkür ederim, daha detaylı bilgilere ihtiyacınız olursa yine görüşelim.

hoşça kalın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,193
Kayıtlı Üye Sayımız
167,067
Kaydolan Son Üyemiz
sukru51

Çevrimiçi üyeler