Bu da Benim ZJ Modifikasyonum...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bekirnayır Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,446

bekirnayır

Kamp II
Tüm dostlara selamlar. Bir ara satmaya karar verdiğim ancak daha sonra "bundan daha iyi mi arazi aracı bulacağım" mantığı ile satmak vazgeçtiğim aracıma uyguladığım değişiklikleri sizlerle paylaşmak istedim. ilk olarak işe tavan döşemesini değiştirmekle başladım. Daha sonra ön düzeni komple elden geçirdim. Deri döşemeleri tekrar boyatarak sıfır gibi yaptırdım. direksiyona deri kaplama yaptırdım. eğim ölçer ve pusula aldım. buna benzer işlemler bittikten sonra aracı araziye hazırlamaya başladım. İlk olarak 2" get yükseltme yaptım. Demir tampon ve JMT 9500 IB vinç ile devam ettim. Üst bagaj ve sis lambaları ve son olarak akü ile ilk etap çalışmalırını bitirdim. Şimdi sırada ise dodik, lastik, ön cam kepi v.s. uzayıp giden işlemler sırada bekliyor. sizlerinde görüş ve önerilerinizi bekliyorum.....

IMG_0838.jpg

IMG_0839.jpg

IMG_0837.jpg

IMG_0840.jpg

IMG_0841.jpg

Etiketler
Ynt: Bu da Benim ZJ Modifikasyonum...

güzel ve mantıklı karar vermişsiniz...
aracınız güzel olmuş elinize sağlık...
güzel 1 takım lastikle daha da güzel olur...

sırada dodik var ama çamurlukları kestirmek beni biraz ürkütüyor

bekirnayır' Alıntı:

Once bir araziye cik derim. Cunku dodik geri donulmez modifiyeler gerektirir. Su anda araca yaptigin hersey sokup orjinal durumuna getirebilirsin.

Yarin oburgun araziden hoslanmaz isen direk cikartip araci baska bir arac ile degistirebilirsin.

Benim tavsiyem once su amortisorlerinii bir duzelt. En azindan arka amortisorlerin kaynak yapilan yerlerini cikart ve asagidan uzatma kolu yap. Yada gabrielin uzun amortisorlerini tak. Ondan sonra bu isten zevk almaya basladiginda ve devam etmeye karar verdiginde direk o getlerden kurtul yerine adam gibi yuksletme kiti tak.

Iste o zaman dodik offset jant ve daha buyuk lastikleri dusunebilirsin derim

Tabi bu benim sahsi fikrim. Sadece fikir vermek amacli. Gene de ne yapacagini en iyi kendin bilirsin. Ama nolur amartisor diyorum tekrardan.

Diger forum ve baslikta verdigim linkteki resimlere bak en azindan bir fikir verir

bekirnayır' Alıntı:

dodik büyük lastik ve ofsetli jant nedeniyle lastiklerin çamurluğa sığmaması nedeniyle çamurlukların kesilmesi sonucu kötü görüntünün giderilmesi maksadıyla yapılan bir uygulamadır...
yani otomatikman çok fazla çamurun aracın etrafına dışa çıkan lastikten bulaşmasını engellemek maksatlı bir parçadır...

aracı getle yükseltip dodik işine girmeniz pek de makbul sayılmaz...

önce aracı araziye bi sokun ihtiyaçlarınız belirleyin, adım adım hareket edin...

997799' Alıntı:
dodik büyük lastik ve ofsetli jant nedeniyle lastiklerin çamurluğa sığmaması nedeniyle çamurlukların kesilmesi sonucu kötü görüntünün giderilmesi maksadıyla yapılan bir uygulamadır...
yani otomatikman çok fazla çamurun aracın etrafına dışa çıkan lastikten bulaşmasını engellemek maksatlı bir parçadır...

aracı getle yükseltip dodik işine girmeniz pek de makbul sayılmaz...

önce aracı araziye bi sokun ihtiyaçlarınız belirleyin, adım adım hareket edin...

Aklın yolu bir ;) ;)

Bekircim hayırlı olsun aracın, güle güle kullan. Araç Ahmet ustanın elinden geçmişe benziyor ;D ;D ;D

Bu arada benim xj satılırsa bende zjye döneceğim. Ayrıca beraber dolanalım dağlarda arazide bizde birde 84 chevrolet var suburban görmüşündür belki. Salim görürsen tanırsın.

Belki klup falan kurarız ne dersin IS0FF... ??? ??? ??? :eek: :eek: :eek: :eek:

bekirnayır' Alıntı:
Tüm dostlara selamlar. Bir ara satmaya karar verdiğim ancak daha sonra "bundan daha iyi mi arazi aracı bulacağım" mantığı ile satmak vazgeçtiğim aracıma uyguladığım değişiklikleri sizlerle paylaşmak istedim. ilk olarak işe tavan döşemesini değiştirmekle başladım. Daha sonra ön düzeni komple elden geçirdim. Deri döşemeleri tekrar boyatarak sıfır gibi yaptırdım. direksiyona deri kaplama yaptırdım. eğim ölçer ve pusula aldım. buna benzer işlemler bittikten sonra aracı araziye hazırlamaya başladım. İlk olarak 2" get yükseltme yaptım. Demir tampon ve JMT 9500 IB vinç ile devam ettim. Üst bagaj ve sis lambaları ve son olarak akü ile ilk etap çalışmalırını bitirdim. Şimdi sırada ise dodik, lastik, ön cam kepi v.s. uzayıp giden işlemler sırada bekliyor. sizlerinde görüş ve önerilerinizi bekliyorum.....
görüntü çok güzel sanırım başka bir sitede daha yazmıştınız, oda yükseltme ve ön tampon ile ilgili birşeyler yazmıştım, burda söylemek istediğim bir şey var u kilitler ters aman dikkat bir şes çekerken eğilirlerse çıkarmak için çok uğraşırsın. canavar çok güzel allah kaza bela vermesin...

fahri evet ısoff"u kurmanın zamanı geldi. biraz uğraşmak lazım. ayrıca diğer arkadaşların dediklerini ve tecrübelerini dinleyeceğim ve dodik işini biraz erteleyeceğim.

tayfun61' Alıntı:
görüntü çok güzel sanırım başka bir sitede daha yazmıştınız, oda yükseltme ve ön tampon ile ilgili birşeyler yazmıştım, burda söylemek istediğim bir şey var u kilitler ters aman dikkat bir şes çekerken eğilirlerse çıkarmak için çok uğraşırsın. canavar çok güzel allah kaza bela vermesin...

u kilitler ters demişsiniz ama anlayamadım tam olarak neyi ters? benimkiler de öyle takılı, o yüzden soruyorum...

sinaa' Alıntı:
u kilitler ters demişsiniz ama anlayamadım tam olarak neyi ters? benimkiler de öyle takılı, o yüzden soruyorum...

:smiley:, şöyleki u kilitlerin bağlantı somunu bağımsız olmalı aksi takdirde çekme durumunda somun eğrilebiliyor aracın çekme esnasında ki basıncından dolayı, yani somun halat tarafında olmalı çeki demiri tarafında değil umarım anlatabildim...

fahriyesilot' Alıntı:
Bekircim hayırlı olsun aracın, güle güle kullan. Araç Ahmet ustanın elinden geçmişe benziyor ;D ;D ;D

Bu arada benim xj satılırsa bende zjye döneceğim. Ayrıca beraber dolanalım dağlarda arazide bizde birde 84 chevrolet var suburban görmüşündür belki. Salim görürsen tanırsın.

Belki klup falan kurarız ne dersin IS0FF... ??? ??? ??? :eek: :eek: :eek: :eek:
hayırlı olsun bekir kardeşim ıspartada bu tip arazi araçlarını görmek sevinidirici..fahri xj yi sattı bursada bir offroadcu arkadas aldı bu manada yabancıya gitmemiş oldu.zj yıde akabınde hemen aldı haberın vardır.şu ISPOFF olayına gelince şartlar gün geçtikçe oluşuyor bencede ;D ;D ;D ;) ;) ;) önce bir kaç gezi organize edelim gerisi kendiliğinden gelir..

saol salim. valla benim tüm işler bitti sayalır. bu hafta kiti ve lastikleri de taktım mı iş bitmiştir. ısoff zamanı geldig. bi ara fahri ile ayarlayında gezi düzenleyelim. fahri de almış arabayı hayırlı olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR