Ynt: Çaylak Offroad'cu...
Aslında fotoğraf da ekleyecektim ama, forumda acemi olduğum için beceremedim.
Balıkesir Demirtaş köyünün tepesindeki arızalı bir baz istasyonuna ulaşmak için, o zamanki aracım Ford Ranger ile yola çıktım. Aslında acemi değilim bu konuda ama, o gün nasılsa şaşkınlığım üzerimdeydi.
1 - Köy yolu tamamen karla kaplıydı ve yer yer 1 metre kar vardı. Buna rağmen sadece sol ön ve sağ arka tekerleğe taktığım mahmuzlu zincirle yola çıktım. Köy içerisine kadar gittim ama, durunca kalkamayacağım bir yükseklikteki kar yığınının ortasında saplandım kaldım.
2 - Amaaan, kim uğraşır çeki demiriyle filan diyip, traktöre ön tampondan bağladım aracı. Sonuç, yukarıdaki resimlerdeki tofaşla hemen hemen aynı. Hatta, tampon metal olduğu için, sonuç daha berbat.
3 - Zor bela köyden çıktım tekrar ana yola. Ana yol dediğim İzmir-İstanbul yolunun Akhisar-Balıkesir arasında kalan kısmı. Yol kardan dolayı trafiğe kapalı. Koskoca yolda tek ben

Bir süre sonra hem ön, hem arka zincirin baklası kopunca kaportaya vurmaya başladı. Önemsemedim. Hava çok aşırı rüzgarlı ve inmeye hiç niyetim yok. en sonunda zincirin darbeleri dayanılmaz bir hal alınca durdum. Aracın kapısını açmamla, kapının yerinden çıkıp ön çamurluğa vurarak uçması bir oldu. Rüzgar arkadan esiyordu ve kapıyı tedbirsiz açınca menteşelerden dahi koparıp uçurdu.
Zor bela, arkadaşlarla kapıyı taşıyıp, öylesine yerine taktık. Ama ön sol çamurluk dibine kadar yamulduğu için kapı da yamulduğundan bir karış aralık oluştu.
4 - Zinciri zamanında düzeltmeyince, zincirin mahmuzları resmen çamurluğu çekiçlemiş. İçeri doğru yamultmuş.
Kısaca, yapılan saçmalıkların sonucu ;
Darmadağın bir ön tampon, alt köşelerden içeri göçmüş çamurluklar, yerinden kopmuş ve yamulmuş bir sol kapı, kapıdan aldığı darbeyle darmadağın bir ön çamurluk !
Fotoğrafları olay yerinde çekmeme rağmen, servisteki arkadaşlara bunun bir kaza olmadığını anlatamadım. Kasko kaza olmadığı ve kullanım hatası olduğu için masrafı karşılamadı
Keşke araca çarpıp kaçtılar deseydim. Herkes kaza olduğuna inanmaya hazırdı. O derece hasar vardı.
Mahvolan sıfır bir araba, 1200 ytl masraf, çekilen tonla rezillik !
Küpe olsun