Cb Hakkında Desteğe İhtiyacım Var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan burak_oz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,471
Yer
SAKARYA
Web
www.burakozkocacik.com
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar,
uzun zamandır forumun takipçisi fakat yeni üyesi olduğum için kendimi tanıtayım.İsmim Burak.Sakarya'da yaşıyorum.Bir fabrikada I/T Uzmanı olarak çalışıyorum.Motosikletim ile kamptan kampa,dağdan dağa koşan biri iken motorumu sattım şimdilerde ise arabam ile kamplara gitmeye çalışıyorum.Ve bir konuda yardımınızı istiyorum.

evime bir istasyon kurup ,birde aracıma mobil telsiz alarak evim ve kamp noktalarım arasında iletişim sağlamak istiyorum.Kampa genelde Soğucak yaylasına giderim.Telefonlar çekmiyor.Evim ile yayla arasında kuş bakışı yaklaşık 20-25 km mesafe vardır.(karayolundan 40 km civarı)Ama arada epey engel var. Yüksek binalar,tepeler ve en önemlisi ben bir dağın tepesinde oluyorum.Uygun ekipman ile bu iletişimi sağlamam mümkün müdür? Mümkün ise uygun ekipmanları internette araştırabileceğim açıklık ve netlikte yazabilir misiniz?

Bu arada önemli bir nokta ,tüm bunları cb telsiz ler ile yapmak istiyorum.Ne yazık ki bu yıl yapılan amatör telsizcilik sınavına gireceğim gün cenaze nedeni ile sınava katılamadım yani lisansım yok.bu yüzden cb ile kurmak istiyorum.

İyi bir telsiz,iyi bir takoz,iyi bir anten ile olabileceğini tahmin ediyorum ancak detay bilgim olmadığı için hangi değerlerde telsiz,takoz almalıyım hangi değerlerde ,hangi dalga boylarında anten kullanmalıyım bilmiyorum.

Bilgisi olan arkadaşlarım bildiklerini paylaşırlar ise memnun olurum.

Saygılarımla....

Etiketler

Ynt: Cb Hakkında Desteğe İhtiyacım Var

Burak merhaba bende izmitte oturuyorrum.

Gelirsen beklerim istasyonu da gezersin.

Evine çatı anteni kurarsan olur büyük ihtimalle

Neler lazım ona bakalım.

Halk bandı telsiz
takoz
çatı anteni
toplam: 1000 tl civarı
telsiz ve takozun sıfırını bulazsın
Araç içinde yapacağın masraf aşağı yukarı bu kadardır.
Bu fiyata profesyonel telsiz sistemide alabilirsin
kolay gelsin

umutkaptan' Alıntı:
Burak merhaba bende izmitte oturuyorrum.

Gelirsen beklerim istasyonu da gezersin.

Evine çatı anteni kurarsan olur büyük ihtimalle

Neler lazım ona bakalım.

Halk bandı telsiz
takoz
çatı anteni
toplam: 1000 tl civarı
telsiz ve takozun sıfırını bulazsın
Araç içinde yapacağın masraf aşağı yukarı bu kadardır.
Bu fiyata profesyonel telsiz sistemide alabilirsin
kolay gelsin

Merhaba cevabınıza teşekkür ederim.Umarım bir gün tanışma imkanımız olur.Siz Sakarya'ya gelirseniz muhakkak beklerim.1.Organize Sanayiideyim. Kızkardeşim kocaeli üniversitesinde okuyor izmite bu nedenle sık sık geliyorum.Bir kaç soru daha ilave etmek istiyorum;
Hem araçta hem ev istasyonumda ayrı ayrı takozlar mı kullanmam gerekiyor? Yoksa sadece birinde olması yeterli midir?
Evde ve aracımda kullanacağım telsizlerin her ikiside aynı özelliklerde mi olmalı? yoksa biri diğerinden daha mı güçlü olmalı?
Çatıya anten koyabilirim sorun değil.4 katlı bir binanın 3.katında oturuyorum. Fakat 3.katta çatıya kadarçekeceğim anten kablosunun uzunluğu verim kaybına sebep olur mu/çok sorun olur mu ?

Cb telsizlerde iyi bir sistem kurduktan sonra,dinlemede,beklemede yada görüşme esnasında çok gürültü olur mu?

Cevaplar :smiley:

ikiside yüksek güçlü olmalı yoksa birinden diğerine ulaşamazsın
Özellik olarak aynı marka olrak farklı olabilir.Evdeki 400watt iken araçtaki 100w yada 50w olmalı.

Anten kablosu RG 213 kullanırsın kayıp azalır.

Gürültü konusuna gelince;
Telsizlerde birkaç tane modülasyon tipi vardır.ses gönderme yöntemi diyelim.
FM de parazit olmaz mesafe azalır.
AM SSB parazit olur ama mesafe uzar

Aradan 8 ay geçmiş :smiley:

Ve ben bu süreçte Amatör Telsizcilik Sınavına Girdim geçen ay A sınıfı lisans kazandım, çatıya 1 adet yagi VHF anten diktim,şimdilik antenime wouxun dual el cihazı bağlı.Önümüzdeki şubat ayı içinde 2 adet motorola gm300 vhf sabit cihaz alacağım araştırıyorum.
8 ay önceki sorunum çözülmüş oldu :smiley:

Teşekkürler

Burak bey ;

Merhaba , öncelikle amatör belgeniz hayırlı olsun, daha sonra cihaz tercihinizde wouxun acemilik için iyidir fakat fazla enterfrans alır özellikle vhf de

Ben zamanında kullandım daha sonta TYT UVF 1 e geçtim ,
şimdi TYT UVF 9 kullanıyorum ama TYT 1 gibi memnun değilim 2 * 128 olması dışında avantajı yok
hatta UVF 9 daha aptal bank seçmiyor ( 2 bank ) ta tuş ile hafızadan kanal alamıyorsunuz

Yani ICOM MKII G gibi sadece basit düşünülmüş hatalı bir mantık.
ICOM SHIFT i içerden çeker hafızaya yazmaz ( APTALCADIR )
yani değişik SHIFT ler ile cihaz programlanmıyor.

Kabloya gelince ;

CB , VHF , UHF , HF hangi tip frekans aralığı olur ise olsun ,
öncelik 50 OHM anten empedansını tutturmaktır

yani ( 15,35 ) metre nin biraz üzerinde geçerseniz 50 OHM empedans çatı anteni için en iyidir
eğer biraz pahalı demez iseniz RG 213 yerine LMR 400 alın derim

Hatta RG 8 SARI ( bulursanız )

böylece 7 kat hassas dinleme ve aynı güç ile 3 kat fazla mesafeye temiz gönderme yapabilirsiniz.

Cihaz için tavsiye ;

MOTOROLA GM 300 VHF ve UHF alırsanız gerektiğinde CROSS olarak kullanabilirsiniz.

Büyük el cihazı isterseniz DUAL olmasın derseniz

ICOM V 82 , U 82 , V8

VHF de ICOM 8000 ( mobil )

Amatör belgesi almak ile başlayan yeni bir hayat sizi bekliyor
doğru bilgiyi , en iyi kaynaktan öğrenin , araştırın , deneyin sonra hayatınızdaki gerçeklerin arasına yerleştirin.

A.Tevfik Atabey
Radio , TV , Satelitte , Wi-Fi, Wireless , GSM,

Amatör Denizci ( ADB )
Deniz Telsizi ( KMT )
Amatör Belge ( TB2BEY )

( 1968 - 2014 ) Telsiz Haberleşme ve Elektronik İletişim Uzmanı

Merhaba,
Bilgilendirmeler için teşekkür ederim.
1 haftadır tırım tırım Motorola GM300 VHF arıyorum fakat bulamadım.Temin konusunda bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim

Burak bey ; Günaydın

Öncelikle GM 300 için birilerini aradım ama maalesef yok...

bir ihtimal beklemek kalıyor çünkü yakında KAMU digital 'e geçecek ve böylece analog cihazlar ANKARA DEMETEVLER İVEDİK teki yerini bulacak...

bu arada Bekir Delibaş : 535 310 2828 ( amatör ) arkadışımızdır , Ankara'da yaşar bu konular onun ihtisas alanıdır... düzgün cihazlar satar , benden selam söyleyin gelince sizi arar...:smiley:

Ankara'da 100 -150 TL olan cihazlara fazla para verme bazı UYANIKLAR ... Ankara dan 125 TL ye aldıkları SPETRA lara 750TL istiyorlar gerisini yazmıyayım..

Nede olsa AMATÖR dayanışması...!!

Görüşmek üzere
A.Tevfik ATABEY

GMRS' Alıntı:
Burak bey ; Günaydın

Öncelikle GM 300 için birilerini aradım ama maalesef yok...

bir ihtimal beklemek kalıyor çünkü yakında KAMU digital 'e geçecek ve böylece analog cihazlar ANKARA DEMETEVLER İVEDİK teki yerini bulacak...

bu arada Bekir Delibaş : 535 310 2828 ( amatör ) arkadışımızdır , Ankara'da yaşar bu konular onun ihtisas alanıdır... düzgün cihazlar satar , benden selam söyleyin gelince sizi arar...:smiley:

Ankara'da 100 -150 TL olan cihazlara fazla para verme bazı UYANIKLAR ... Ankara dan 125 TL ye aldıkları SPETRA lara 750TL istiyorlar gerisini yazmıyayım..

Nede olsa AMATÖR dayanışması...!!

Görüşmek üzere
A.Tevfik ATABEY

Merhaba,
Bekir abiyi tanıyorum kendisine haber gönderdim bekliyorum.Kendisinden Wouxun el cihazı aldım TA2LK aracılığı ile belki tanırsınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR