Ynt: Çekme Karavan ve Kar
ben bu yolculuğa çıkarken İstanbulda hava güllük gülistanlıktı ve bayram tatilini değerlendirmek istemişdim, ama tedbirimide alıp yola çıkmıştım, battaniye,tüp,çaydanlık,yiyecek ve depomuda devamlı dolu tutmuştum, 12 saat mahsur kalmamıza rağmen bir sıkıntı çekmedim, yolculuklarda neyle karşılaşacağınızı bilemezsiniz, yağmura razı gelip doluya tutulabiliyorsunuz, normal yağmış ve basılmış karın üstünde araç sürmek çok zor değil, fakat yolda tipiye yakalanırsanız doğayla başedemiyorsunuz, yandan esen rüzgarla arkandaki karavanın şarampole doğru kaydığını sadece dikiz aynasından seyredersin elinden bir şey gelmez, umarım gezilerinde böyle bir havaya denk gelmezsin, tipi nedeniyle rüzgardan yana yatmış çok tır görürsünüz, benim sileceklerimin donduğunu bilirim, sileceklerin çalıştığı halde üzerindeki biriken kardan dolayı silmeden boşa çalıştığı zamanlarda yolu göremediğiniz için olduğunuz yerde kalmak zorundasınız, farlarınız bile kardan kapanıp işe yaramaz hale geliyorlar, ben bu yolu nasıl aştım tabiki mücadele ederek, her bir km.de bir silecekleri ve farları temizleyerek, durmadım çünkü durmak daha tehlikeli idi arkadan gelen size duramayıp çarpabilirdi, çekme karavan normal araçlardan daha geniş olduğundan kardan daralan yolda durması daha da tehlikeli, böyle bir durumda mutlaka güvenli bir yer bulana kadar durmaman gerekiyor
neticede bu havalarda araç kullanarak bu tecrübeleri yaşadık, sıra sende Yücel kardeşim, sende kullanarak bu tecrübeleri edineceksin, biz sana ne tavsiye edersek edelim bunu yaşamadan tadmadan anlayamazsın,
yola çıkmadan evvel bir B planın olsun, yoldada kendinden korkma, hiç bir tecrübesi olmadan karda gitmeye çalışan diğer sürücülerden kork ona göre tedbirini al,
yolun açık kazasız belasız gezmeler dilerim, selamlar