Cherokee XJ Alırken Dikkat Etmem Gereken Noktalar Nelerdir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 160
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,432
Ynt: Cherokee XJ Alırken Dikkat Etmem Gereken Noktalar Nelerdir ?

Araç güzel gözüküyor boyasıda iyi gibi olmuş... tampon sadece aşağıdan bağlıysa ve arazide kullanacaksanız kesinlikle değişmesi lazım...fiyat için pazarlık yapın bence.....

mancar' Alıntı:
Bir araba daha buldum temiz görünüyor dışdan komple boyanmış üzerinde vinci var 93 model ve high output motor 20.000 YTL fiyattan satıyorlar bu fiyata böyle bi araç alınırmı bir oluru varmıdır.

http://www.sahibinden.com/emsalsiz_cherokeeWQQaXQQ7704263WQQpXQQdisplayitem?tab=megafoto&photo=2#mega

Etiketler

Orkun Bey arabaya bugün bakmaya gidiyorum eğer alırsamki zaten tamponu değiştirmeyi düşünürüm vinci saklıycak ve daha zarif bi tampon planım var.

20 BİN verme ama. çünkü 13-14 e ZJ alıp üzerine 8-10 harcadın mı aynı yere geleceksin.. 20 buna verip üzerine 10 harcayabilecekmisin.?

Göktuğ Bey 10 olmasada 5 - 6 haracayabilirim ilk etapta sonradan zamanla yapılacakları halledebilirim.

bu adanadaki arabayı gidip gördünüzmü vazmıgeçtiniz nasıl bir araba

bende xj istiyorum bendeee bu konu iyi olmuşşş
cj satsaydım istediklerinde demekki 1996 xj alırdım ama kısmet gene alıcam ama cj vermemgerek

bende elıcam abi altımda cavavar gibi 2008 model l200 olsada alacam kurtuluşu yok...

Adanadaki arabaya bakmaya gitmedim ama istenbuldan bi araç aldım şu sıralar işlerim yoğun olduğu için pek ilgilenemiyorum ama yavaş yavaş başlamayıda düşünüyorum arabanın resimlerinide en kısa zamanda ekliycem.

Sayın Can abim ben 19 yaşında daha ünv öğrencisi biriyim sence o adanadaki arabayı almalımıyım sen en azından görüşmüşsündür sahibiyle filan telefondada olsa bide o high output oabilrmi ne dediler sana görüştüysen eğer sahibiyle alınacak arabamı yoksa önereceğin başka bişe varsa ona bakim

Erler kardeşim bu bir tercih meselesi tabi ben şimdi gidip adanadaki arabayı al diyemem çünki hakkında çok fazla bilgim yok sahibiylede sadece arabayı nerde görebilirim diye telefon görüşmemiz var bundan ibaret ve o arabanın highoutput olmadığına dair fikirleri burda tecrübeli abilerimiz bana söylemişti bende açıkcası highoutput olmadığını düşünüyorum şuan ama başdada dediğim gibi tercih meselesi...

High Output motora sahip bir xj en kolay nasıl anlaşılır derseniz. Arka cam sileceği düğmesinin yanında power ve comfort düğmesi var ise aracınız HO dur.Bilgilerinize saygılarımla,

konu ile bağlantılı bir soru da ben sormak irtiyorum.
bir tanıdığımda 1996 model cherokee classic 2.5 td motorlu bir araç var ve bana cok ilginç gelidi daha önce bu tip bir motora sahip bir cherokee görmemiştim. arkadasımın dediğine göre araç avrupa içi üretilmiş kendi de zaten gümrükten alma aracı. bu motor hakkında bilginiz var mı arazide iş görür mü acaba

araç dediğiniz gibi 2.5 dizel off road yapılır tabiki. ama arazide insan biraz beygir ve tork istiyor.bu şuna benzer
lada niva 1600 motor, cherokee xj 4000 motor. ikisi bir değil. ama ikiside arazi aracı. birisi arazide motoru bağarttırırken diğeri gaza az dokunmayla bile engellerden geçer.
ve bahsettiğiniz araçta AX15 şanzuman vardır. Ve düz vitestir. AX15 şanzumanlar için pek iyi demiyorlar. Formlarda okumuştum. Ama aracın 2.5 dizel oluşu arazide bir handikap. Düz yolda ve çok hafif off road a problem yok. zorlanmadan kullanılması gereken tam bir gezi arabası . saygılarımla.

High Output motorlar 91-96 yılları arasında çıkmıştır.
aracın beygir gücü 177 den 190 a çıkarılmıştır.
Power düğmesi sizi aldatmasın çünki bendeki 1988 xj de vardı.( ABD yapımı.)
Daha yeni modellerde Power düğmesi olmayan çok araç vardır ama araçlar hep 190 beygirdir.

Available engines:

* 1984-1996 2.5 L AMC I4, 121 hp-125 hp
* 1984-1986 2.8 L GM 60° LR2 V6
* 1985-1987 2.1 L Renault turbodiesel I4 (initially sold in US and until 1993 in Europe)
* 1987-1990 4.0 L AMC I6, 173-177 hp
* 1991-1996 4.0 L AMC "High Output" I6, 190 hp
* 1994-1996 2.5 L VM Motori turbodiesel I4 (sold in Europe)
* 1997-2000 2.5 L AMC I4, 125 hp
* 1997-2001 2.5 L VM Motori turbodiesel I4 (sold in Europe only)
* 1997-1999 4.0 L Power Tech I6, 190 hp
* 2000-2001 4.0 L Power Tech I6, 190 hp

2,5 TD motorda dikkat edilecek en önemli şey yedep parçalarının ne durumda olduğudur.
4.0 ların her tür parçası türkiye de bulunabilinir veya getirtilir.
Diesel lerin yedek parça durumunu bilemiyorum.

zaten ufak bir araştırma yaptım ve parçasını türkiye'de aramanın çölde su aramaktan farksız olduğunu gördüm
ama işte diesel ya baldan tatlı geliyor insana
öylesine düşünmüştüm ama zaten foruma kısaca tarayan birisi bu iş için en uygun olanının 4.0 lt'den aşağısı olmaması gerektiğini hemen öğreniyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,761
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR