CJ 5 Öndüzen Sorunu ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gurkanerkal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,360
Ynt: CJ 5 Öndüzen Sorunu ?..

ulusotomotiv' Alıntı:
estafurullah göktuğ hatta bircok ustadan iyi bildiğinede eminim çünki jeep işi gercek anlamda farklı bilgi beceri ve insanın içinden gelen sevgi ile yaşanan bişe olduğunu bildiğim için ve seninde ne kadar cok s evdiğini bildiğim için jeepleri asla böyle saydı saymadı gibi bişe düşünmeni istemem ben bunca senedir bu işin bu camianın içindeyim ve hergün yeni bişe öğreniyorum hoş bu cj değil yeni modeller hakkında ama olsun bildiğim tek bişe varsa oda bilgi denizinde bişe bilmediğimdir saygılarımla

Abi yok ya. Ben takılıyordum. Usta olmak öyle bir iki yılla olacak iş değil. 1 saat anahtar elimden düşmezse gece boyunca kollarım ağrıyor. CJ nin ön düzeni ile çok uğraştık ustalarla birlikte. Gerçi uğraşmadığımız yeri kalmadı. Ama yalnızca cj. XJ desen anlamam zaten. Sizler işin içindesiniz. Adana da modifiye konusunda Türkiye ortalamasının üzerinde bir şehir. Şahinlerin moda olduğu zamanlar, 250 basan şahin yapmışlardı. Mutlaka iyi ustalar vardır. Ama cj ile kalpten uğraşacak usta azdır. O yüzden mecbur sizde öğreniyorsunuz çoğu yerini..

Etiketler

Merak edenler için dün Adana da Gürkan bey ile buluştuk. Meslektaş çıktık. Sonra gittik cj ye baktık. 2.5 inc skyjacker yükseltme kiti (makas ve amortisörlerden oluşan) gayet başarılı uygulanmıştı. Küpe veya diğer yerlerde boşluk yoktu. Ancak yeni takılan ve orjinal olmayan hidrolik direksiyon sistemi direksiyonda yaklaşık ÇEYREK TUR kadar boşluk olmasına sebep olmuştu. Ben sorunun burada olduğunu düşünüyorum. Konuyu Gürkan bey ile görüştük pazartesi salı bunu durumu düzeltecek sanırım. Ayrıca CJ yi ben çok beğendim. Çok düzgün, ses yok gayet hoştu. Zannederim 77 model olmalı önler kampana idi. Ama arka diferansiyel AMC20.. ??? Debriyaj çok yukardan kavrıyordu ve benzin deposu yoktu. Bu eksiklerde giderilirse araç sorunsuz kullanılacak duruma gelebilir diye düşünüyorum.

İlave modifiye konusunda Gürkan a benim dediğim; kullanarak eksiklerini sen tespit edip kendine göre geliştirmen hayırlı olacaktır şeklinde idi. Ama virüs 3-5 güne kadar etkisini gösterir fikrindeyim ;D Peşinden çadır, kilit, vinç ilave aydınlatmalar gelecektir sanııyorum. ;D

Arkadaşlar merhaba ,
Göktuğ Bey , cumartesi günü Adana' da idi . Düğüne gelmişti ama 2 saat bizim Jeep e vakit ayırdı. Kendisinde bir hayli bilgi aldım. Jeep i beğendiğini söyledi. Önümüzdeki günlerde fotoğraflarını ekleyeceğim. Virüs etkisini göstermeye başlıyor. Bugün Göktuğ Bey'inde bahsettiği debriyajın kavrama sorununu ve şimdilik üzerindeki hidroliğin çözeceğiz. Ardından hdroliği orjinale çevirmek için uğraşacağım. Sonraki adımlarda orjinal çadır ,aydınlatma ve vinci ( T Max problem çıkartır mı ) halledeceğim. Göktuğ Bey kilit için önerini not almamıştım. Tekrar hatırlatırsan sevinirim.
Göktuğ Bey' e tekrar tekrar teşekkürler.

Rica ederim. Benim için bir zevkti. Zaten fazla sevmem öyle düğün dernek işlerini. ;D
T max vinç kullanan Ladikten batuhan vardı. ( ladikoffroad) Sorunsuz olduğunu söylüyordu. Fiyatı da ucuz. Mümkün olduğu kadar büyük sınıftan vinç alınırsa rahat olur. Warn ın yeri yine de ayrıdır. Diferansiyel kilidine gelince bende arkalarda Power Trax var. 3 senedir 35 lastikle kullandım. Çok memnunum. Yağ kalitesi ayırt etmiyor devamlı çalışıyor. Biraz erken devreye giriyor ama devamlı arazide kullandığım için sorun olmuyor.
Kolay gelsin.

Sonucu merak ettim. Sorun ne vaziyette ?

Aynı sorunu forumdan arkadaşımız Arda (ardag) yaşıyordu. Problemin KISA TURLU direksiyon sisteminden olduğu anlaşıldı. Yani CJ'nin asfaltta stabil olabilmesi için gereken UZUN turlu direksiyon kutusu yoktu.
Otobandan nefret eder hale gelmişti. Sıfır ve uzun turlu direksiyon kutusu aldı ve rahat etti. Arda'nın aracı daha önce yarış aracıydı ve haliyle kısa manevralı direksiyon kutusu kaçınılmazdı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR