Cj5 aldım, düşündüklerim için yardım..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oobeterbocekoo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,052
Ynt: Cj5 aldım, düşündüklerim için yardım..

evedilaz' Alıntı:
şindiki aracımı bende pütür ve üzeri boya vernşik yapdım böyleyse gerek yok tabiyki ama zevk meselesi
hortumla yıkamam gerek benim yoksa olmuyo çamuru başka türlü atamıyosunki

aynen öyle katılıyorum :smiley:

Etiketler

3-5 kuruş kar yapacaktık oda yalan oldu desene atılgan abi :smiley:

döşeme konusunda tam emin değilim ama böyle pek hoş durmuyor gibi geldi arabayı biraz kurcalayayım da durum ortaya çıkar artık

bu arabayı tanıyorum mekanik olarak süper durumda.t 176 4 ileri şanzıman cj gurubunun efsanesi.aracınıza yapacağınız harcamaların kuruşu boşa gitmeyecektir.tente ihtiyacınızı da giderirseniz yıllarca keyifle kullanacağınız bir cj niz olacaktır.

Hayırlı olsun...

CJ aldınız çıkın araziye keyfinize bakın asfaltta bozulur bu araçlar :D ufak tefek şeyler her araçta var...Sağlam bir alt yapısı olan cj-5 aldınız güle güle kullanın... ;)

mümkünse arabanızın döşemesine bir şey sermeyin.çünkü döşemedreki çürümeleri sebebi genelde budur.

Şimdi araçla ilgili birsürü ıvır zıvır soru var aklımda ve başlıyorum..

öncelikle yaptıklarımı anlatayım..

Yıpranmış tentesini söktüm, atıl durumdadır satabilirim... ilgilenen olursa detaylı durumunu yazarım...

rollbar kılıfını söktüm onunda bir fermuarı bozuk...(sağ arkada doğru inen borunun takıldığı taraf) süngerlerini attım kılıf duruyor..

arka koltuk zaten sallanıyordu bir tarafı tutmuyormuş onu komple söktüm çıkarttım...

Arkadaki tekeri komple söktüm... üzerinde mangels jant var ve goodyear at lastik sanırım 31'' lik onu da satmayı düşünüyorum detaylı ilanını ilan köşesine koyacağım..

Şimdi sorularım şunlar,

1- Koltuk sökülünce arka tarafın durumunun biraz kötü olduğunu gördük, arka tarafta lpg biraz paslanmış sanki ve koltuk çıkınca altında kalan döşeme de çok kötü durumda döşemenin altı da aynı şekilde... araca bütür boya vernik uygulaması yapılırken arka tarafta döşeme var diye yapılamamış sanırım oraların durumu belli oluyor... lpg yi sökme işlemini bizim yapmamız doğru değil değil mi? döşemeyi kaldırıp, lpg yi kaldırıp o bütür işini devam ettirip komple her yerine yaptırılabilir ve sonra üstene istenildiği zaman kaldırılabilecek bir halıfleks tarzı birşey kesirmeyi düşünüyorum... bunu nasıl yapabiliriz acaba?

[attachment=1]

2- Arka koltuğun tekrar montesi zor ön koltuğun da döşemesinde ufak delikler var ön yolcu koltuğunda zaten sırt tarafı içeri göçmüş yeni temiz bir bestop koltuk almayı düşünüyorum ön arka komple... bunun maliyeti nedir fiyatları nelerdir acaba? düşündüğüm model bestop trailmax II kafalı olmayandan.. Bu şekilde olursa Koltuklar da boşa çıkacak onları da satabilirim..

3- Jantlarda paslanma var, temizliği ve ya tamiri mümkün müdür acaba? mangels jantlar...

[attachment=2]

4- Sis farlarını sökmek istedim fakat monte edilen vidaların içleri yenmiş alyan girmiyor giren alyan boş dönüyor yusyuvarlak olmuş içi onu nasıl sökebiliriz acaba?

[attachment=3]

5- Aracın altına baktığımda arka diferansiyelden ve şanzıman tarafından yağ kaçırdığını gördüm ki epey bir ıslak altı.. özellikle şanzıman tarafında ciddi boyutta olarak gördüm ama bilenler daha iyi anlar diye fotoğrafını koyayım... benim tahminim alttan vura vura kapaklar eğilmiş gevşemiş ve yağ kaçıyor..

DSC_0266.jpg

DSC_0270.jpg

DSC_0268.jpg

DSC_0274.jpg

Bir de ;

6- eksoz dan dışarı sıvı atıyor ama yağ gibi değil gaz mıdır su mudur nedir anlamadım :smiley:

Ha arabanın normal resimlerini de koyayım üstüne bikinisini taktım bikinili resmini göstereyim gerçi delikanlı arabaya bikini pek hoş olmadı ama idare edecek artık :smiley:

[attachment=1]

bu da bikinisiz hali

[attachment=2]

DSC_0282.jpg

DSC_0265.jpg

ooo tadilatlar kızlı başlamış allah kolaylık verfsin
öncelikle yag kaçaklarını bi kontrol ettirmen gerek tapadam ve keçeden sanırım sorun çıkartacak derecede deyil zaten
sislere gelşnce bence sadece 4 adet kaliteli sis alarak sisleri degiştirin derim sis barı çok şık duruyor ama sisler dandik gösteriyo bence
koltuk almaktansa ön koltukların güzel komple orjinal deri döşeme yaptırsan 1000lira falan tutar
sadece arka koltuk bestap 400 civarı olsa gerek
jantlardaki paslar bubun için ben perşembe pazarından bi paslanmaz cilası bulmuş almışdım 1 sene evvel ama ismini hatırlamıyom 50 lira fiyatı vardı paglı ama kesin çözüm demişdi garantili vermişdi adam usa malı kahve rengi bi sıvıydı ama çok başarılıydı şaşırttı beni pas mas kalmamışdı
egzozdaki sıvı panikyok oluşan buharlaşmadan ısındıkca keser kesmesse devamlı atıyorsa ki tahmin etmiyorum sıkıntı var dikkat

evedilaz' Alıntı:
ooo tadilatlar kızlı başlamış allah kolaylık verfsin
öncelikle yag kaçaklarını bi kontrol ettirmen gerek tapadam ve keçeden sanırım sorun çıkartacak derecede deyil zaten
sislere gelşnce bence sadece 4 adet kaliteli sis alarak sisleri degiştirin derim sis barı çok şık duruyor ama sisler dandik gösteriyo bence
koltuk almaktansa ön koltukların güzel komple orjinal deri döşeme yaptırsan 1000lira falan tutar
sadece arka koltuk bestap 400 civarı olsa gerek
jantlardaki paslar bubun için ben perşembe pazarından bi paslanmaz cilası bulmuş almışdım 1 sene evvel ama ismini hatırlamıyom 50 lira fiyatı vardı paglı ama kesin çözüm demişdi garantili vermişdi adam usa malı kahve rengi bi sıvıydı ama çok başarılıydı şaşırttı beni pas mas kalmamışdı
egzozdaki sıvı panikyok oluşan buharlaşmadan ısındıkca keser kesmesse devamlı atıyorsa ki tahmin etmiyorum sıkıntı var dikkat

öncelikle yardımınız ve ilginiz için teşekkürler..

güya bir pas sökücü aldım sürdüm sürdüm bezle falan uğraştım durdum ufak tefek pasları zor söktü o kenardaki büyük olanları hiç almadı vallahi, öyle bir pas sökücü varsa alayım bende hemen kolarım ağrıdı sökeceğim diye, ama en azından böyle bir çözüm olması bile benim için iyi haber, kara kara düşünüyordum vallahi :smiley:

koltukların deri kaplaması 1000 tl ise direk yeni koltuk alınması daha mantıklı değil mi? yurdışı fiyatları bestop orjinal benim baktığım kadarıyla 250 dolar falan tek koltuk 2 tanesi 500 dolar arka koltuk ta o civarda, hepsi takım halinde 700-750 dolar civarı görünüyor ama türkiye de ne kadar acaba ve satan var mıdır?

bir üyenin aracında gördüm kendisine sordum umarım cevap verir..

eksoz sıvı konusunda; evet ilk çalıştığında atıyor sanırım zaten onu ve su gibi bişey o nedenle dediğiniz gibi buharlaşmadan olabilir...

Çok meşakatli bir yola girmişsiniz kolay gelsin. Bence birde geniş dodik uygulaması yapsanız çok güzel durur. İnce dodikler ile çok cılız dırıyor.

yuzen_adam' Alıntı:
Çok meşakatli bir yola girmişsiniz kolay gelsin. Bence birde geniş dodik uygulaması yapsanız çok güzel durur. İnce dodikler ile çok cılız dırıyor.

Öneriniz için teşekkürler, bende geniş dodik düşündüm ama bunlar orjinal duruyor, aşırı da tekerler çıkmadığından dodik uygulaması birinci planda değil...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

SON KONULAR

Geri